Zondag 22 April 2018 Derby SVO 2-VVLK 3

Wedstrijdverslag SVO 2-VVLK 3

Derby van het Laag als topper in de competitie. Beide teams doen bovenin mee en hebben evenveel verliespunten.
SVO had wat goed te maken na de uitwedstrijd , die VVLK verdiend won!
De Ooijse ploeg begon furieus en binnen 5 minuten kwam Daan Lamers al 2 keer gevaarlijk in de 16 meter van de tegenstander.
Daarna werd de wedstrijd wat gelijkwaardiger. SVO met het betere veldspel en VVLK gevaarlijk in de omschakeling.
Twan Peeters Schoot op de lat en ook Bart vd Hulst raakte in de 1e helft het houtwerk!
Een mooie aanval leidde niet tot de terechte voorsprong voor SVO want het schot belande op de paal.
Men ging de rust in met een 0-0 stand.
In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. 10 minuten na rust floot de scheidsrechter voor een terechte penalty na een overtreding op Daan Lamers
binnen het 16 meter gebied! Helaas schoot Robbin Koks deze pingel op de paal!
De wedstrijd werd steeds spannender en spannender. Nadat Bart vd Hulst wederom, via een vrije trap, op de paal schoot[4e keer van de wedstrijd het houtwerk] scoorde VVLK de 0-1 via een schitterend uitgevoerde counter.
SVO moest hiervan even herstellen en VVLK probeerde door te drukken. Dit duurde echter niet lang.
Via een vrije trap van Bart vd Hulst kwam SVO 20 minuten voor tijd op 1-1. De bal viel langs alles en iedereen in de verre hoek.
Ondanks wat speldeprikken van de Ooijse formatie hield VVLK de boel dicht en eindigde de derby in 1-1.
Een mooie pot op een warm sportcomplex “De Kempkes”.
De competitie is zo nog niet beslist. SVO 2 blijft nog steeds meedoen om het kampioenschap!!

Door: Joost Koks.