Zaterdag 23 Februari Kaboutertraining!!

Het is zaterdag 23 februari 2019 11:00 uur.

De tweede voetbaltraining voor de kabouters van SVO van het jaar gaat van start. Voor de winterstop waren er wekelijks negen talenten, die gedurende drie kwartier hun voetbaltalenten ontwikkelen, maar sinds het nieuwe jaar is dit aantal bijna verdubbeld.

Vandaag zijn er dertien enthousiaste jongens (van 4 en 5 jaar) aanwezig, die eerst een warming-up doen via enkele (tik)spelletjes. Tewijl het zonnetje heerlijk schijnt, gaan de jongens – onder het toeziend oog van o.a. ouders, grootouders, broers en zussen – vervolgens verschillende dribbeloefeningen doen. Daarna laten ze bij een afwerkoefening zien hoe goed ze doelpunten kunnen maken. En tenslotte wordt er een wedstrijdje gespeeld. Waarin heel goed te zien is, dat het een hechte club jongens aan het worden is.

Heerlijk onbevangen en energiek worden ballen goed uitverdedigd, wordt er al redelijk naar elkaar overgeschoten, of in ieder geval geprobeerd ?, en is de jacht naar doelpunten groot. En als ze dan gemaakt worden, wordt er uitbundig gejuicht. Maar ook wordt er voor elkaar gezorgd als iemand hard valt of bij een botsing.

Wit verslaat uiteindelijk geel met 3-1. Na het eindsignaal wordt er met zijn allen opgeruimd. En dat gaat snel, want er wacht limonade op de talenten.

Ja, N.E.C. zet je scouts maar wat vaker in op de zaterdagochtenden in Ooij, want van deze toppers in wording kun je nu al enorm genieten. Zo heerlijk enthousiast en actief die jongens elke zaterdag weer verschijnen op het veld maakt het trainen voor hen, maar ook voor hun trainers tot een feestje!

Bedankt!

Dick Braam & Thonie Stinstra