Zaterdag 14 April 2018 SVO/VVLK JO19-1d-Orion JO19-3

Zaterdag 14 april, 14.30 uur stond  S.V.O.’68 JO19-1 – Orion JO19-3 op het programma. Mooi weer, en 1 minuut nadat scheidsrechter Willy Koks de wedstrijd op gang floot was daar de eerste kans voor Orion al. Deze werd niet verzilverd en direct gevolgd door een kans voor S.V.O. Toen vlak daarna Pim Bakker nog een doelpoging waagde, kon je wel zeggen dat de wedstrijd begonnen was. S.V.O had vanaf dat moment het betere positiespel en de wedstrijd in handen. Chiel Pauls kopte in minuut 8 een afgeslagen corner over het vijandelijke doel.Toch was het Orion die het eerste doelpunt maakte. In de 11e minuut was daar een snel uitgespeelde counter, wat ook wel een beetje hun tactiek was, die prima afgerond werd. S.V.O. bleef gewoon door combineren en al 4 minuten later was het een verdwaalde voorzet van Jelle Smeets die met fortuin in de verre hoek binnen viel. Geluk maar wel verdiend! Vlak na de goal, werd er niet adequaat genoeg verdedigd en was daar wederom een momentje van mazzel. Een schot van een Orion aanvaller plofte op de kruising. Na ongeveer 25 minuten kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Trainer Theo Glaap van S.V.O. bereidde, misschien daarom wel, een voor hem ongebruikelijke wissel voor. Namelijk 3 spelers tegelijk. Het bracht direct wat teweeg en bleek dus achteraf een goede wissel. In de 29e minuut ging Guido Bex een goede combinatie aan met de net ingevallen Mike Teunissen en ronde koeltjes af. Voor de thee gebeurde er nog het een en ander op de helft van Orion. Waaronder nog een kopbal van Sven Hund (over) en een schot dat net wat kracht miste van Mike Teunissen. Goede eerste helft, alleen te weinig doelpunten gemaakt. De 2helft begon met 2 corners voor de wat feller uit de kleedkamer gekomen bezoekers. Trouwens wel even een vermelding waard dat het een sportieve pot voetbal was! Maar dit keer was het S.V.O. die het eerste doelpunt in de tweede helft scoorde. De voorhoede dwong met afjagen een te zachte terugspeelbal af die Mike Teunissen in de 48minuut keurig langs de Nijmeegse goalie kon schuiven. Toch was daar 5 minuten later alweer een scherpe counter van Orion die schitterend achter S.V.O. keeper Loek Kamps in de touwen werd geknald. Weer spannend dus! Vanaf de 60e minuut was de wedstrijd weer in evenwicht en waren er aan 2 kanten mogelijkheden tot kansen. Bij beide ploegen begon het hoge tempo van de wedstrijd op te breken, en er werden links en rechts wat meer foutjes gemaakt. Toch bleef het positiespel van S.V.O. van een beter niveau dan dat van Orion. In de 68e minuut vloog er nog een schot van Mike Teunissen vanaf punt zestien meter gebied rakelings langs de winkelhaak van de verre hoek. En een kwartier voor tijd was daar nog een gevaarlijke uitval van de mannen uit Ooij. Het laatste kwartier was het vooral slordig maar door de stand op het scorebord wel spannend. Het zogenaamde billen knijpen. Toen de scheidsrechter na 90 minuten voor het laatst floot, was daar de opluchting. De spelers van S.V.O stapten tevreden en vermoeid van het veld. Al met al een verdiende overwinning. Door dit resultaat is S.V.O. nu Orion voorbij op de ranglijst en ze bestrijken nu een keurige 3e plaats.

Score verloop:

“9:   01    Onbekende speler[Orion]

’13: 1-1   Jelle Smeets

’29: 2-1   Guido Bex

’48: 3-1   Mike Teunissen

’53: 3-2   Onbekende speler(Orion)

Door: Mischa Janssen