SVO WINT WARE THRILLER TEGEN FC ZUTPHEN

OOIJ: De laatste weken was de sfeer rondom ons eerste elftal niet bepaald vrolijk te noemen. Teleurstellingen stapelde zich op en in rap tempo werd zo’n beetje alles vergeven waar een seizoen lang voor gestreden was. Waar het toetje in de vorm van de nacompetitie bij het begin van het seizoen als ultiem doel gold, werd de deelname nu gezien als troostprijs. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en gisteren stond hoe dan ook de 1e ronde in de nacompetitie op het programma. En dat blijven onder alle omstandigheden voor een club als SVO toch unieke wedstrijden.

Onze tegenstanders kwamen uit Zutphen. Waar SVO alles zo’n beetje uit de handen zag glippen, hadden onze gasten juist een ultieme aanloop richting de play offs. Ofschoon FC Zutphen op een 7e  positie was geëindigd in de 5e klasse D, wist het wel ongeslagen beslag te leggen op de laatste periode. Dat is toch een hele andere insteek.

Er waren van beide verenigingen veel belangstellenden op deze wedstrijd afgekomen waarbij FC Zutphen zelfs ondersteund werd door een heus sfeerteam. De Ooijse aanhang was vooral benieuwd of het elftal de rug nog een keer kon rechten na de recente oor wassingen. De wedstrijd kende een stroeve start. Aan beide kanten leek er wat angst in te zitten en dit kwam het spel niet ten goede. Wel werd in deze fase duidelijk dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Gaandeweg de 1e helft begon de thuisploeg voorzichtig de 1e speldenprikjes uit te delen. Deze ontstonden met name door een aantal prima loopacties van de rappe spits Maikel van de Bergh. Uit 1 van die situaties ontstond een discutabel arbitraal moment toen Maikel op rand van de 16 onreglementair gevloerd leek te worden. De neutrale leiding van deze wedstrijd zag er echter geen strafbaar feit in, daar waar velen vonden dat er wel degelijk sprake was van een overtreding. In dat geval had de bal zo maar op de stip gekund en was ook de overtreder er waarschijnlijk niet ongestraft mee weg gekomen. Net op het moment dat SVO de controle in de wedstrijd leek te gaan uitbouwen, viel uit het niets in de 20e minuut de 0-1 voor FC Zutphen. SVO trachtte middels de sterk spelende Stan Reijnen op te bouwen maar door een miscommunicatie kreeg de spits van FC Zutphen vrij baan richting Roy Scholten. Dit cadeautje werd gedecideerd uitgepakt. Een behoorlijke domper voor de thuisploeg waarbij het broze zelfvertrouwen opnieuw een flinke tik kreeg. Dit kwam het spel van de Ooijse ploeg ook niet ten goede. Evengoed bleef de spanning onverminderd groot. Ondanks dat het spel in het restant van de 1e helft slordig was, kwam SVO vlak voor rust wel verdiend op gelijke hoogte. Een vrije trap van “Good old” Ralf van den Heuvel belandde perfect op de kruin van de andere routinier Roy Coopmann en hij tekenende voor de terechte 1-1 ruststand.

Na de rust begon SVO steeds meer het initiatief in de wedstrijd op te eisen. De ‘lange’ bal was in de kleedkamer gebleven en er werd getracht al combinerend de Zutphense verdediging kapot te spelen. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor de thuisploeg. Maar waar de 2-1 in deze fase ernstig in de lucht leek te hangen, viel de goal juist aan de andere zijde.  In de 65e minuut werd een goede uitbraak over links prima afgerond en dit resulteerde in een vreugde uitbarsting bij het team en de meegereisde Zutphense fans. Lang heeft deze vreugde echter niet mogen duren. Waar SVO bij de eerdere achterstand behoorlijk wat tijd nodig had om daar van te bekomen, kwam de reactie nu veel sneller. Het was Stan Reijnen die in de 67ste minuut over de rechterkant op prima wijze Ivo Pott wist te bedienen en hij tekende uiterst fraai voor de 2-2. De fase die daarna volgde kan het best getypeerd worden als slijtageslag. De temperatuur was inmiddels aardig opgelopen op de Kempkes en een lang seizoen liet zich steeds meer voelen. Feitelijk was er nog 1 moment waarmee een verlenging had kunnen worden voorkomen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd liet Kadeem Schel een subtiel lobje van zijn voet vertrekken. De redding van de Zutphense goalie was echter briljant en zijn save maakte dat er verlengd moest gaan worden.

Verlengen dus. De spanning liep almaar op. SVO bleef er vol voor gaan en streed voor elke meter. De vreugde was groot toen Stef Lamers in de 98ste minuut de 3-2 op het bord bracht. Wat volgde waren 22 bloedstollende minuten. Ofschoon er niet veel kansen meer genoteerd konden worden, bleef het vooral langs de kant nagelbijten. Het was inmiddels al ver naar vijven toen het laatste fluitsignaal klonk en de armen aan Ooijse zijde de lucht in konden.

Pff… wat een spanning! Maar wat verdiend de Ooijse ploeg ook een groots compliment. Het heeft als team gestreden voor deze overwinning. Tegen een overigens sportief maar stug FC Zutphen hebben de mannen van Bas Hendriks alles gegeven, knokkend voor de laatste kans om dit seizoen op passende wijze af te sluiten. Dit geeft absoluut hoop voor het vervolg van de nacompetitie. Hoe dan ook heeft de ironische wedstrijd aangetoond dat we met een uniek seizoen bezig zijn. De volgende halte is VV Niftrik. Deze 4e klasser speelt voor behoud. De wedstrijd wordt gespeeld in Niftrik en begint om 14:00 uur. Het zal ongetwijfeld weer een zware pot gaan worden maar als men opnieuw bereid is om alles te geven, dan is er van alles mogelijk.

Deze wedstrijd wordt gespeeld tijdens ons jubileumweekend. Uiteraard zouden we het mooi vinden als onze ploeg andermaal door veel supporters word ondersteund. Van de andere kant hopen we ook dat we met velen ons jubileum kunnen vieren. We hebben met dank aan VV Niftrik de wedstrijd kunnen vervroegen naar 14:00 uur. We kijken momenteel ook naar mogelijkheden om de feestvierders in de Ooij “realtime” te blijven informeren over de gang van zaken in Niftrik.

COME ON SVO!!

Scoreverloop