Skip links

SVO WINT VAN WVW EN VERSTEVIGT KOPPOSITIE (2-0)

Zondag 24  Oktober 2021: Op deze prima herfstzondag in Oktober trad SVO aan tegen WVW uit Weurt. Zowaar mocht deze wedstrijd het predicaat topper dragen omdat in dit prille seizoen de nummers 1 en 2 dus tegen elkaar stonden.  Met 3 overwinningen uit even zoveel wedstrijden trad SVO deze wedstrijd als koploper tegemoet, WVW moest het door een gelijkspel tegen Unitas in de 1e wedstrijd van het seizoen doen met 2 puntjes minder.

SVO kreeg vrijdag positief uitsluitsel over de speelgerechtigdheid van Joris Weeren. Hangende het onderzoek in zijn schorsingszaak is hij door de KNVB vrijgegeven voor het spelen van wedstrijden. Dat maakte dat trainer Martin de Winkel eigenlijk voor het eerst dit seizoen wat te kiezen had op het middenveld. De beschikbaarheid van Joris Weeren pakte in die zin minder positief uit voor Ivo Pott die zijn basisplek van de eerste wedstrijden van het seizoen zag veranderen in een positie op de bank. De andere 10 namen waren gelijk aan die van de gewonnen uitwedstrijd tegen DVSG een 2-tal weken eerder.

Ofschoon de thuisploeg niet erg overtuigend begon aan de middag was de 1e kans van SVO wel gelijk raak. In de 7e minuut gaf aanvoerder Kadeem Schel een prima pass op Joris Weeren. Hij wist bekwaam de WVW goalie te omspelen en in de 1-0 op het scorebord te brengen. Amper 2 minuten later bestookte de jonge aanvaller Siem Hoogma het Weurtse doel opnieuw. Uit een corner wist hij de bal tussen de palen te krijgen maar zijn inzet mistte de richting en vaart om de prima WVW keeper daadwerkelijk te verontrusten. Gaandeweg de 1e helft ontspon zich een gelijkwaardig spelbeeld. SVO was in balbezit vooral slordig en liet daarmee WVW in de wedstrijd komen. Jurgen Vink had in de 20e minuut de marge alsnog kunnen verdubbelen maar hij wist de andermaal door Kadeem Shel geboden kans niet tot doelpunt te promoveren. Een minuut later kreeg WVW middels een vrije trap de kans om het Ooijse doel voor het eerst onder vuur te nemen. Deze inzet ging echter een metertje voorbij het doel van Frank Klomberg. Niet veel later kreeg de Weurtse ploeg de 1e echte serieuze kans. Een kopbal werd rakelings naast gekopt. Ofschoon het spelniveau er niet beter op werd had SVO 2 minuten later de tussenstand op 2-0 moeten brengen. Daan Lamers kon 1 op 1 richting de WVW keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie prima gepareerd door de Weurtse goalie maar moest daarmee wel een rebound prijsgeven. In de nastoot werd hij geassisteerd door een toegesnelde verdediger die de bal voor de doellijn weg wist te werken.  In de 37e minuut probeerde WVW op spectaculaire wijze het Ooijse doel te bestoken maar de omhaal smoorde in het mêlee van spelers. Toen 5 minuten voor rust een prima Ooijse aanval te weinig krachtig werd afgerond door Siem Hoogma, was de 1-0 voorsprong voor SVO bij rust een logische afspiegeling van de krachtsverhoudingen. SVO had de betere kansen gekregen maar WVW had zich een prima tegenstander getoond en had met wat meer mazzel ook al op het scorebord terecht kunnen komen.

In de 2e helft gebeurde er aanvankelijk niet zo heel veel. SVO voerde de controle zonder zelf groots te spelen. Het thuispubliek veerde in deze fase eigenlijk alleen op bij 2 mogelijke penalty momenten. In de 55e minuut kreeg eerst Daan Lamers een behoorlijke duw in de 16, in de 60e minuut overkwam datzelfde Joris Weeren waarbij met name de laatste situatie toch zeker tot een 11 meter trap had moeten leiden. De verder overigens prima fluitende scheidsrechter Jongenotter wuifde beide momenten echter gedecideerd weg. Het aanvallende verzet van WVW uit de 1e helft was in de 2e helft nagenoeg verdwenen. SVO kwam wat beter in de wedstrijd en was nog de enige ploeg die zich kansen wist te creëren. In de 70e minuut stond de paal de 2-0 in de weg. De inzet kwam van de voet van Joris Weeren. 4 minuten later kwam dan alsnog de bevrijdende 2-0 . Daan brak door de verdediging van WVW en vond zijn compagnon Siem Hoogma die hem simpel binnen kon schuiven (2-0). SVO voerde in het vervolg van de 2e helft nog wat nadrukkelijker de controle en gaf WVW feitelijk geen kans meer om terug te keren in de wedstrijd. In de 85e minuut moest keeper Frank Klomberg nog 1 keer handelend optreden toen zijn doel vanuit een corner bestookt werd. Hij wist dit klusje bekwaam af te handelen. In minuut 86 had Joris Weeren de stand nog naar 3-0 kunnen tillen maar nadat hij de WVW keeper had omspeelt, liep de bal net iets te snel om nog doeltreffend af te kunnen ronden. Het was 10 voor half 5 toen scheidsrechter Jongenotter besloot de wedstrijd te beëindigen en daarmee de 4e overwinning van SVO zeker te stellen.

Was het heel groots wat de ploeg van Martin de Winkel vandaag liet zien? Nee, dat niet. Maar het had feitelijk wel 90 minuten de controle. Gesteund door een vroege voorsprong kon het geduldig op zoek naar openingen in de Weurtse defensie. Omdat het met name in de 1e helft nogal slordig was in balbezit werden er toch een aantal goede kansen aan WVW gegund. In de 2e helft was SVO volledig in controle van de wedstrijd en had WVW weinig meer in de melk te brokkelen. De 3 punten waren dan ook zondermeer verdiend te noemen in deze sportief verlopen wedstrijd. Complimenten daarvoor ook aan de tegenstander!

4 gespeeld, 4 gewonnen. Een uitstekende start, zeker als in ogenschouw genomen wordt dat dit resultaat behaald is tegen tegenstanders waarvan geacht mag worden dat ze zich redelijk prominent zullen gaan manifesteren in dit seizoen. Aankomende zondag wacht een uitduel tegen Victoria’25. Dat is wederom een ploeg waarvan geacht mag worden dat ze zich zullen gaan nestelen bij de top van deze klasse. Andermaal dus een taaie klus. Maar met het vertrouwen van 4 overwinningen op rij, zal SVO goedgemutst naar Afferden reizen.

SCOREVERLOOP

7e minuut            1-0          Joris Weeren

74e minuut         2-0          Siem Hoogma

OPSTELLING

Frank Klomberg, Jelmer Claassen (83e Chiel Pauls), Mees Bouwmeister, Joris Tax, Rik Dollevoet (83e Jasper Scholten), Jurgen Vink, Niels Janssen (65e Ivo Pott), Kadeem Schel (83e Jorn Vermeulen), Daan Lamers (83e Mustapha El Kandoussi), Joris Weeren, Siem Hoogma.

Tekst Joost Koks en Bart Willems.

Foto’s: Joost Koks.