SVO wint ook zijne eerste thuiswedstrijd!

Op een zonnige eerste oktoberdag trapte SVO 1 voor het eerst dit seizoen af voor een thuiswedstrijd. De tegenstanders kwamen uit Heumen. Onder invloed van de festiviteiten omtrent de Kick Off van het seizoen alsmede dat deze wedstrijd aangegrepen werd als sponsor- en vrijwilligers dag werd het een drukbezochte middag.

In de 1e fase van de wedstrijd werden de intenties van beide teams snel duidelijk. SVO poogde aan te vallen, de gasten van Heumen hadden een verdedigende strijdwijze. De bal werd veelal aan SVO gegund echter wist de Ooijse ploeg niet veel uit te richten met dit balbezit. Toch werd er al vroeg in de wedstrijd een voorsprong genomen. In de 7e minuut kopte Ibo Tat de bal achter de kansloze Heumense doelman. Op wat speldenprikjes na, viel er in het restant van de 1e helft weinig meer te genieten. Het spel was rommelig omdat SVO niet voldoende bij machte was om combinerend elkaar te vinden en SV Heumen ontbeerde de kwaliteit om serieus op zoek te gaan naar een gelijkmaker.

Vroeg in de 2e helft kwam SVO uit het niets op een 2-0 voorsprong. In de 47e minuut wilde Joris Weeren een paar meter over de middenlijn de bal vanuit een free kick situatie in het 16 meter gebied pompen. De bal werd door niemand aangeraakt en rolde tot ieders verbazing via binnenkant paal tergend langzaam het doel in. Deze goal was illustratief voor de wedstrijd tot dan toe.

In het verloop van de 2e helft werd het spel iets vermakelijker zonder dat er sprake was van een goede wedstrijd. Heumen leek lang niet bij machte serieus gevaar te gaan stichten. Doordat SVO-goalie Frank Klomberg een bal moest lossen, al dan niet gehinderd door zijn eigen verdediging, kreeg Heumen de aansluitingstreffer op een presenteerblaadje. Dit cadeautje werd dan ook vriendelijk uitgepakt en betekende in de 69e minuut dat de spanning terug was in de wedstrijd. De mogelijkheid tot puntverlies voor de Ooijse ploeg was ineens een reële geworden.

Toch heeft SV Heumen niet lang mogen hopen op een resultaat. In de 72e minuut profiteerde Ralf van den Heuvel van weifelend optreden van de Heumense defensie en wist hij met een mooie lob de 3-1 op het bord te krijgen. Vanaf dat moment was het gedaan met het Heumense verzet.

In de laatste fase van de 2e helft kreeg SVO nog een aantal kansjes om de score verder op te stuwen. Uiteindelijk wist alleen Kadeem Schel vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog een doelpunt te maken. Vanuit een scrimmage tekende hij voor de 4-1. In blessuretijd had deze uitslag wellicht nog verder opgevoerd kunnen worden, echter zag de overigens goed fluitende scheidsrechter een overtreding op de doorgebroken Joris Tax over het hoofd en ‘vergat’ een penalty te geven.

Al met al qua resultaat een goede overwinning al zal het besef er zijn dat het voetballend allemaal niet hoogstaand was. Het frivole aanvalsspel van de voorbereiding en met fases in de wedstrijd tegen DSZ was er op deze zondag even niet. Voorlopig gaat SVO samen met buur VVLK met 6 punten uit 2 wedstrijden aan kop in de 5e klasse en dat is wat telt!

Aankomende zondag reizen de mannen van Bas Hendriks af naar Altforst alwaar het aan gaat treden tegen AAC-Olympia. Wederom een geduchte tegenstander. Wedstrijd in Altforst start om 14:00 uur.