Skip links

SVO WINT OOK TOPPER TEGEN VV NIFTRIK

OOIJ Zondag 24 November 2019: Op deze vriendelijke en zonnige zondagmiddag stond er op de Kempkes een topper op het programma. SVO, de trotse koploper en winnaar van de 1e periode, trad aan tegen VV Niftrik, de ploeg die op de laatste speelronde van de 1e periode nog bovenaan stond maar door de nederlaag tegen Avios/DBV met lede ogen aan moest zien dat SVO met de 1e prijs van het seizoen aan de haal ging. Evengoed stond Niftrik bij de start van deze 9e speelronde nog steeds op een keurige 2e plaats. Het predicaat topper was dus in meerdere opzichten van toepassing.

De Ooijse ploeg kende weinig verrassingen in de basis 11. Routinier Roy Coopmann heeft inmiddels zijn eerste minuten weer gemaakt bij het 2e elftal maar zat nog niet bij de selectie voor deze wedstrijd. Mustafa Gungor heeft nog even nodig om wedstrijd fit te worden maar zat wel op de bank. Daan Lamers mocht in deze wedstrijd weer eens vanaf het begin starten en hij completeerde de 3-mans voorhoede.

In een matige en weinig verheffende 1e helft nam het fysiek sterke Niftrik in eerste instantie het initiatief in de wedstrijd. Door veel duels op het middenveld te winnen, had SVO het moeilijk om in het spel te komen. De meeste aanvallende dreiging was in deze fase dan ook voor de gasten al bleven grote kansen in het 1e kwartier van de wedstrijd uit. In de 15e minuut kreeg de ploeg van Martin de Winkel ook nog eens een behoorlijke personele domper te verwerken. De doorgaans onopvallende maar prima spelende rechtsback Jelmer Claassen werd slachtoffer van een behoorlijke charge van een Niftrik speler. Hij moest geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Zijn vervanger was Mustafa Gungor. Niels Janssen werd uit de punt van de aanval gehaald en naar het centrum van de verdediging gedirigeerd. Joris Tax nam de back positie van Jelmer over. Voorin werd Daan de diepste aanvaller en ging Mustafa vanaf de vleugels acteren. Amper een minuut na al deze omzettingen, schatte Levi Verriet een bal verkeerd in en gunde op die manier een aanvaller van Niftrik vrij baan richting keeper Frank Klomberg. Met een knappe voetredding wist de Ooijse goalie zijn doel schoon te houden. Even leek Martin opnieuw te moeten gaan wisselen, maar de blessure van Levi bleek gelukkig mee te vallen en hij kon naar enige behandeling de wedstrijd voortzetten. Heel langzaam begon SVO zich wat meer in de duels te mengen en dat bracht met zich mee dat het Niftrikse overwicht met de minuut minder werd. In de 27e minuut kreeg SVO de 1e echte goede mogelijkheid. Daan Lamers werd op knappe wijze vrijgespeeld. Zijn inzet werd echter door de Niftrik doelman uit de korte hoek getikt. Vanaf dat moment ging de thuisploeg nadrukkelijker de lakens uitdelen. Niftrik werd meer en meer teruggedrongen op eigen helft en wist eigenlijk amper nog gevaarlijk te worden. Toch was ook het Ooijse spel nog te slordig en onnauwkeurig om het prille overwicht in veel kansen om te zetten. Vlak voor rust mocht SVO de 2e kans van de wedstrijd noteren. Vanuit een scrimmage situatie kwam de bal voor de voeten van Ivo Pott maar zijn inzet werd een vrij eenvoudige prooi voor de Niftrik doelman.

Waar gehoopt werd op een continuering van de ingezette koers van het laatste gedeelte in de 1e helft, begon de thuisploeg ook in het 2e bedrijf vrij apathisch. Toch kreeg het in de 54e minuut een prima mogelijkheid om de score te openen maar de kopbal van Daan werd op prima wijze gered door de Niktrik goalie. 2 minuten later was het dan toch raak. Een vrije trap een meter of 25 van de goal werd door Ivo Pott precies op het hoofd van Joris Weeren gelegd. Net als in de bekerwedstrijd tegen Germania wist hij op fraaie wijze de bal in het doel te koppen en voor de 1-0 te zorgen. Deze openingstreffer werkte bevrijdend voor de thuisploeg want het spel werd met de minuut beter. Niftrik kreeg weinig poot meer aan de grond en moest toezien hoe SVO verdedigend eigenlijk niks meer weg gaf en bedachtzaam op zoek was naar een ruimere voorsprong. Die verdubbeling kwam er dan ook in de 65e minuut al was de wijze waarop dat gebeurde curieus te noemen. Een scherp aangesneden corner van Ivo Pott draaide richting de 2e paal. In plaats van het leer uit zijn doelmond te werken, raakt de Niftrik keeper de bal maar half en tikte zo onbedoeld de bal nog verder de lange hoek in (2-0). Gesteund door de ruime voorsprong ging SVO steeds makkelijker voetballen en combineerde er af en toe lustig op los. VV Niftrik probeerde aanvallend zo af en toe wat te bewerkstelligen maar de verdediging van SVO stond prima en liet keeper Frank Klomberg lange tijd werkloos toezien hoe zijn teamgenoten het prima voor mekaar hadden. In de 82e minuut kreeg Niftrik bij toeval nog een kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Timo Philipsen ging ongelukkig onder de bal door in eigen strafschopgebied. De kans die daaruit voortvloeide bracht te weinig gevaar om Niftrik op het scorebord te krijgen. In de slotfase bleef SVO kansjes krijgen op een oplopende uitslag maar vage vlagsignalen en het af en toe op het randje spelende Niftrik hielden SVO op de 2-0 einduitslag.

SVO bleef deze zondag eigenlijk over het geheel genomen vrij eenvoudig op de been tegen een ploeg met de meest gescoorde doelpunten tot dan toe. Op een korte fase in het begin van de wedstrijd na, was SVO heer en meester tegen VV Niftrik. Met name in de 2e helft wist de ploeg van Martin de Winkel de overmacht ook met af en toe uitstekend voetbal te combineren.  Een vooraf lastige wedstrijd werd op deze manier vrij eenvoudig over de streep getrokken.

Ook in speelronde 10 wacht SVO weer een topper. Dan gaan we op bezoek bij Avios/DBV. In Maasbommel treffen we de nummer 3 van de ranglijst.  De ploeg uit Maas en Waal is traditioneel een lastige tegenstander voor SVO. De laatste jaren werd er zeker in uitwedstrijden louter verloren tegen de ploeg van trainer Jeroen van Kampen. Het zou een mooie opsteker zijn als we aan die reeks een einde kunnen maken!

SCOREVERLOOP:

56e minuut         1-0          Joris Weeren

65e minuut         2-0          eigen doelpunt doelman vv Niftrik

 

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen (15e Mustafa Gungor), Levi Verriet, Joris Tax, Timo Philipsen, Joris Weeren, Kadeem Schel, Ivo Pott, Daan Lamers (83e Maikel v.d Bergh), Niels Janssen, Guido Bex

Tekst: Bart Willems.

Reageer