Skip links

SVO WINT EERSTE UITWEDSTRIJD EN PAKT PERIODE!!

AFFERDEN ZONDAG 10-11-2019: Op deze frisse maar uiterst zonnige zondag moest ons eerste elftal naar Afferden voor een uitwedstrijd tegen Victoria’25. Na de benauwde maar verdiende derbywinst tegen VVLK was het volgende doel duidelijk; een uitwedstrijd winnend afsluiten.

Of Victoria’25 daar de ideale tegenstander voor was, viel nog maar te bezien. De ploeg van trainer Arno Heiming is de competitie keurig begonnen en wist uit de 1e 6 wedstrijden 4 overwinningen te behalen. Vooral de overwinningen tegen SV Heumen en Niftrik spraken tot de verbeelding.

Aan Ooijse zijde was het met het vertrouwen na de winst in de derby prima gesteld. Met een voorlopige 2e plek voldoet de start van het seizoen ruimschoots aan de verwachtingen. Tel daarbij op dat het programma zeker niet eenvoudig is geweest en dat maakt het behaalde resultaat tot op heden eigenlijk alleen nog maar fraaier.

In Afferden keerde Mustafa Gungor terug in de SVO-basis. Hij was voldoende hersteld van zijn blessure om in ieder geval aan de wedstrijd te beginnen. Routinier Roy Coopmann moest ook deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Zijn rugblessure was nog niet voldoende hersteld. Verder deed de Ooijse keuzeheer het met de gebruikelijke namen in het eveneens alom gehanteerde 4-3-3 systeem.

SVO, voor de verandering eens in het geel gestoken omdat de thuisclub ook de groen witte clubkleuren heeft, begon moeizaam aan de wedstrijd. Dit was de verdienste van Victoria’25. Door hoog druk te zetten had SVO aanvankelijk erg veel moeite om tot het gewenste combinatie voetbal te komen. In de 3e minuut kwam SVO goed weg toen een misverstand in de Ooijse verdediging de 1e grote kans in de wedstrijd inleidde. Goed en heldhaftig keeperswerk van Frank Klomberg voorkwam een Afferdense treffer. In de 12e minuut liet SVO voor het eerst in aanvallend opzicht van zich spreken. Aanvoerder Kadeem Schel nam van een meter of 18 het Victoria doel onder vuur. Zijn inzet was echter te slap op de doelman te verontrusten. 2 minuten later kreeg Victoria andermaal een kans in de schoot geworpen door een verdedigende onachtzaamheid. Wederom mocht SVO niet klagen over de wijze waarop er met deze kans werd omgesprongen. Het schot ging ruim naast. Vanuit het niets kwam SVO op een 0-1 voorsprong. In de 16e minuut werd de bal voorgegeven door Timo Philipsen. In een mêlee van spelers lag de bal ineens in het Victoria doel. Het had er alle schijn van dat de keeper het leer in zijn eigen doel werkte. Hoe het ook moge zijn, de Ooijse voorsprong was meer dan welkom ook al was die op dat moment nauwelijks verdiend te noemen. Gedragen door de voorsprong gingen de manschappen van Martin de Winkel daarna wel beter spelen al had het in de 23e minuut al het geluk van de wereld. Een overigens onterecht toegekende vrije trap werd door de nummer 10 van Victoria op prima wijze over de Ooijse muur gekruld. Keeper Frank was kansloos maar zag tot zijn opluchting dat de bal via onderkant lat weer het veld insprong. Het lukte SVO het 2e gedeelte van de 1e helft steeds beter om zich voorbij het middenveld van Victoria te combineren. Dat resulteerde ook in een aantal kansjes. Zo kreeg Kadeem in de 28e minuut een prima kop mogelijkheid maar was zijn inzet niet krachtig genoeg. SVO was in die fase, met name aan de bal, duidelijk de betere ploeg maar moest beducht zijn op de directe benadering van de voorwaartsen door de thuisploeg. Maar na een wat stroef begin had SVO de verdediging weer prima op orde en gaf het nog maar bitter weinig kansen weg.

In de 2e helft leek er in eerste instantie nog weinig aan de hand voor de Ooijse ploeg. Het spel werd weliswaar rommeliger maar dat gold voor beide ploegen. Het spelbeeld begon echter na een minuut of 10 in de 2e helft behoorlijk te kantelen. De thuisploeg voelde dat SVO niet met haar beste wedstrijd van het seizoen bezig was en schroefde de druk op de Ooijse verdediging nog maar eens op. In de 64e minuut leek SVO dan toch te moeten capituleren. Een prima inzet van een Victoria aanvaller leek over keeper Frank heen te vallen maar met een uiterste krachtinspanning wist hij de bal nog net over de lat heen te tillen. Hij moest dit bekopen met een blessure maar na enige behandeling kon hij gewoon weer verder. SVO had het zichtbaar moeilijk met de dadendrang van de thuisploeg en moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. In een poging om de gelijkmaker op het bord te krijgen, viel er wel steeds meer ruimte in de verdedigende linie van de thuisploeg. In de 70e minuut kreeg Kadeem een prima mogelijkheid maar hij schoot finaal over de bal heen. Trainer Martin de Winkel anticipeerde op de ontstane ruimtes door de snelle Maikel van de Bergh te brengen voor de moegestreden Mustafa Gungor. Ofschoon de thuisploeg op zoek bleef gaan naar een resultaat, keerde de kansen in de wedstrijd. In de omschakeling kreeg SVO ineens de grootste mogelijkheden. Een kopballetje van Joris Weeren mistte in de 77e minuut op een haar na het doel. In de 82e minuut had Maikel de overwinning in veilige haven kunnen loodsen als hij de bal breed had gelegd op de net ingevallen Daan Lamers. Hij koos er echter voor om voor eigen succes te gaan en schoot de bal voorlangs. In de 87e minuut kreeg diezelfde Maikel wederom een grote mogelijkheid maar de Victoria goalie redde bekwaam. Een minuut later kwam dan toch de grote Ooijse opluchting. De wederom sterk spelende Joris Weeren bekroonde zijn goede optreden met een prima treffer. Hij wist de bal op simpele wijze onder de doelman door te spelen en tekende voor de bevrijdende 0-2.  Ofschoon de scheidsrechter nog enige tijd door liet spelen en SVO met wat meer overleg nog wel 1 of 2 doelpuntjes had kunnen maken, was het verzet van de thuisploeg duidelijk gebroken. Na 97 minuten spelen floot scheidsrechter Nijenhuis, die de kaarten in het overigens sportieve duel op zak hield, voor het laatst deze middag.

En daarmee was de eerste uitoverwinning van dit seizoen een feit. SVO had het lang lastig in deze wedstrijd en de eerlijkheid gebied te zeggen dat het met 3 punten ruim beloond werd. Van de andere kant stond de Ooijse ploeg af en toe behoorlijk onder druk maar gaf het eigenlijk bijzonder weinig kansen weg. Daarentegen had het met name in de laatste 20 minuten van de wedstrijd zichzelf een plezier kunnen doen door eerder afstand te nemen van Victoria’25. Al met al werd een niet al te goede uitvoering afgesloten met een optimaal resultaat en dat is natuurlijk wat telt.

En dat resultaat kreeg later nog een mooiere gloed. Door winst tegen Victoria wist SVO dat er nog een kans zou bestaan op de 1e periodetitel. Toen bleek dat naaste achtervolgers Niftrik en VVLK beiden verloren hadden, was de Ooijse winst in de 1e periode een feit. Een onverwacht maar daardoor niet minder gewenst succes voor de Ooijse ploeg. En ofschoon iedereen hoopt dat dit de opmaat is voor een nog mooier doel, is met deze winst deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse alvast maar in de knip! Topprestatie mannen!!

Zondag wacht een nieuwe uitdaging. Dan spelen we thuis de bekerwedstrijd tegen 3e klasser Germania. SVO zal er alles aan doen om de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen deze sterke Groesbeekse tegenstander. De week daarop hervatten we thuis de competitie tegen de nummer 2 VV Niftrik.

SCOREVERLOOP

23e minuut         0-1          eigen doelpunt Victoria’25

88e minuut         0-2          Joris Weeren

 

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Timo Philipsen, Levi Verriet, Joris Tax, Jelmer Claassen, Joris Weeren, Kadeem Schel, Ivo Pott, Mustafa Gungor (73e Maikel v.d. Bergh), Niels Janssen, Guido Bex (79e Daan Lamers)

Tekst en Foto’s: Bart Willems.

Reageer