Skip links

SVO/VVLK1 SUPERIEUR AAN DIOSA1 (5-1)

LEUTH Zondag 30 Oktober 2022: De vele toeschouwers op sportpark de Duffelt hadden het op deze laatste zondag van oktober maar getroffen. Niet in de laatste plaats door het warme en zonnige najaarsweer, maar vooral ook door de goede uitvoering die ons eerste elftal deze middag op de mat legde. Met een 5-1 overwinning, toonde het zich superieur aan tegenstander Diosa uit Balgoij.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd 2 weken eerder moest trainer Martin de Winkel noodgedwongen sleutelen aan zijn middenveld. Ivo Pott moest tijdens het duel tegen Overasseltse Boys geblesseerd het veld verlaten. Ofschoon de schade achteraf nog enigszins meevalt, komt de vaardige middenvelder in 2022 niet meer in actie. Koen Keukens, in Overasselt eveneens startend in de basis, raakte afgelopen donderdag op de training geblesseerd en was dus ook niet top fit. Hij kon wel plaatsnemen op de bank.  Er viel ook goed nieuws te melden. Daan Lamers kon voor het eerst in dit seizoen aan de aftrap verschijnen van een competitiewedstrijd en de tegen Overasseltse Boys nog afwezige aanvoerder Joris Weeren kreeg goedkeuring van de scheidsrechter om met zijn bandage om de pols te spelen. Hij name evenwel plaats op de reservebank.

De thuisploeg kwam erg goed uit de startblokken en nam direct het initiatief in de wedstrijd. In de 3e minuut ging een als voorzet bedoelde bal van Siem Hoogma maar rakelings langs de 2e paal. Niet veel later kreeg Daan Bank een goede schiet mogelijkheid maar hij zag zijn schot geblokt worden. Het was duidelijk dat SVO/VVLK op zoek was naar een vroege openingstreffer en die kreeg het dan ook in de 6e minuut. Siem Hoogma wist met een tikkie opzij Joris Tax te vinden. De controlerende middenvelder nam het vijandelijke doel vanaf een meter of 13 onder vuur en zag zijn inzet via een Diosa been tegen het net aanvliegen (1-0).  De polderformatie bleef met goed combinatie spel op zoek naar meerdere treffers. In de 12e minuut rommelde Stan Keukens zich door de Balgoijse 16 heen maar hij zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal naast gaan. 2 minuten later verdubbelde de thuisploeg de marge alsnog. Jelmer Claassen zag zijn inzet gestopt worden door de Diosa goalie. De rebound kwam echter voor de voeten van Daan Lamers die op een meter of 5 voor het doel de vrijstaande Siem Hoogma wist te vinden. Laatstgenoemde had weinig moeite om de bal tegen het net aan te laten ploffen (2-0). SVO/VVLK bleef zeer nadrukkelijk de lakens uitdelen en de gasten uit Balgooij konden er in het 1e half uur nagenoeg niks tegenover zetten. In de 23e minuut kreeg SVO/VVLK middels Jurgen Vink een vrije trap te nemen, een meter of 25 voor het doel. De behendige middenvelder wist de bal met een fraaie krul de linkerhoek in te krullen en liet daarmee de Diosa doelman volstrekt kansloos (3-0). Nadat een kopbal van Siem Hoogma in de 26e minuut op een haar na geen doel troef, luwde de dadendrang van de zwartwitten enigszins en dat gaf Diosa wat lucht. In de 31e minuut kreeg het zowaar zelfs een treffer in de schot geworpen. Keeper Frank Klomberg verkeek zich op een kopbal voortkomend uit een voorzet die eigenlijk ook niet meer gegeven had mogen worden vanuit die hoek. De Ooijse doelman wist de bal weliswaar te keren maar gaf daarmee een niet te missen mogelijkheid aan Diosa aanvaller Luca Hendriks die de bal van dichtbij binnen frommelde (3-1). SVO/VVLK was de scherpte uit het eerste half uur eventjes kwijt maar wist voor rust nog 1 keer gevaar te stichten. Een vrije trap van Daan Bank vanaf een meter of 20 werd door de Diosa doelman knap uit de hoek getikt. Niet veel later floot de overigens prima leidende scheidsrechter Rutgers voor de rust.

Waar de equipe van Martin de Winkel vlak voor rust even een mindere fase kende, pakte SVO/VVLK de draad na de thee gelijk weer op. In de 47e minuut was het andermaal Daan Lamers die zijn collega aanvaller Siem Hoogma in staat stelde het vijandelijke doel van dichtbij onder vuur te nemen. Deze keer met wat meer hinder van de geel zwarte tegenstander maar ook nu wist Siem het doel te vinden (4-1). 6 minuten later leek ook Stan Keukens zijn eerste treffer van de middag te gaan maken maar hij zag dat de Diosa goalie nog net een handje tegen zijn inzet kreeg en daarmee de bal over het doel heen tilde. Ook in de 55e en 66e minuut was de jonge Leuthse aanvaller dicht bij een doelpunt maar eerst zag hij zijn inzet van dichtbij in de handen van de doelman belanden en 11 minuten later wist hij zijn goede actie op links niet doeltreffend te bekronen. 13 minuten voor tijd liet de thuisploeg het doelnet alsnog een keer bollen. De in de 70e minuut ingevallen Joris Weeren werd op perfecte manier middels een slim voorzetje van Stan Keukens in staat gesteld om bij de 2e paal de 5e Ooijs/Leuthse treffer binnen te lopen (5-1). In de slotfase van de wedstrijd zakte Diosa ook conditioneel steeds meer door de hoeven waardoor SVO/VVLK nog een aantal goede mogelijkheden kreeg om de score naar en nog hoger niveau te tillen. Zo kreeg Joris Weeren in de 80e minuut nog een goede kopkans en werd hij amper een minuut later door een sublieme pass van Jasper Scholten 1 op 1 gesteld met de Diosa doelman. Laatstgenoemde wist als uitblinker aan Balgoijse zijde een 6e poldertreffer te voorkomen. Gezien de tussenstand voelde scheidsrechter Rutgers weinig noodzaak het duel al te langdurig op te rekken met blessuretijd en floot hij op- of rond de 90 minuten speeltijd voor het laatst.

De thuisploeg wist vooral het eerste half uur van zowel de 1e als de 2e helft te imponeren. Het was in die fases superieur aan de tegenstander. Vrolijk combinerend werden de vrije mensen gevonden. Diosa was nauwelijks in staat daar iets tegenover te zetten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de Balgoijse ploeg, dat door blessures behoorlijk verzwakt was, niet de sterkste tegenstander zal zijn die we dit seizoen zullen gaan treffen. De wijze waarop SVO/VVLK echter zich voetballend manifesteerde, zorgde voor goed gemutste sfeer op sportpark de Duffelt.

Met deze overwinning steeg de Poldercombinatie zowaar naar de 3e plek op de nog prille ranglijst. Aankomende zondag wacht in speelronde 6 een heel bijzondere wedstrijd. Waar we jarenlang reikhalzend uitkeken naar de onderlinge wedstrijden tussen VVLK en SVO, gaan we zondag op voor de nieuwe derby van het laag. Op sportpark de Hove staat de wedstrijd tegen SC Millingen op het programma. De Millingenaren kwamen afgelopen weekend ook prima voor de dag en wisten SV Heumen met maar liefst 1-5 te verslaan. De ploegen lijken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Een wedstrijd om naar uit te kijken!!

SCOREVERLOOP:

6e minuut            1-0          Joris Tax

14e minuut         2-0          Siem Hoogma

23e minuut         3-0          Jurgen Vink

31e minuut         3-1          Luca Hendriks

47e minuut         4-1          Siem Hoogma

77e minuut         5-1          Joris Weeren

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet, Mees Bouwmeister, Daan Bank, Joris Tax, Niels Janssen (74e Jasper Scholten), Jurgen Vink, Siem Hoogma (70e Joris Weeren), Daan Lamers (62e Thijmen Bakker), Stan Keukens.

Tekst en Foto’s: Bart Willems.