Skip links

SVO/VVLK ZORGT VOOR PASSEND SLUITSTUK OP DE DUFFELT

LEUTH Zondag 21 mei 2023: Gisteren speelde SVO/VVLK haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen de Nijmeegse studenten van FC Kunde gaf de Polderformatie bij tijd en wijle een voetbalshow weg en zorgde met een 6-0 overwinning voor een passend sluitstuk op sportpark de Duffelt.

Trainer Martin de Winkel zag zijn normaliter brede selectie toch danig uitgedund zijn. Naast de langdurige blessures van Levi Verriet, Niels Janssen en Joris Tax, moesten ook keeper Frank Klomberg (geblesseerd) en aanvoerder Joris Weeren (geschorst) de wedstrijd vanaf de kant aanschouwen. Jules Brugman verving Frank en jongeling Kai Mulder was de vervanger van Joris. Vanuit het 2e elftal voegde Jorn Vermeulen zich bij de wedstrijdselectie.

Waar SVO/VVLK deze wedstrijd als voorbereiding op de nakende nacompetitie om promotie naar de 3e klasse mocht beschouwen, was er voor de gasten van FC Kunde nog wel een wezenlijk doel om voor te spelen. De Nijmegenaren zouden zich bij winst op de Polderformatie eveneens op zeker kwalificeren voor de play-offs. Zeker in de beginfase liet de ploeg van trainer Anne Duits ook blijken dat ze daarvoor wilde gaan. De eerste kans kwam dan ook op naam van de gasten. Een diepe bal vanuit het achterveld viel min of meer tussen de keeper en de laatste linie in. Doelman Jules Brugman snelde zich naar de situatie maar de Kunde aanvaller was eerder bij de bal en wist de bal over Jules heen te tikken. De bal trof echter geen doel en ging een centimeter of 30 naast. Niet veel later werd ook SVO/VVLK voor het eerst gevaarlijk toen gelegenheidsaanvoerder Mees Bouwmeister met een prima opening Jurgen Vink op de linkerkant wist te vinden. Zijn voorzet op de instormende polder aanvallers werd echter door de Kunde goalie onschadelijk gemaakt. In de 14e minuut nam SVO/VVLK de leiding. Siem Hoogma wist zich op geweldige wijze te ontdoen van een aantal tegenstanders en wist met een afgemeten voorzet Daan Lamers te bereiken. De lange aanvaller had vervolgens weinig moeite om de 1-0 tegen de touwen aan te koppen. 9 minuten later waren de rollen omgekeerd toen Daan Lamers met een aantal knappe bewegingen de Kunde verdediging in de luren wist te leggen en de bal op een presenteerblaadje afleverde bij Siem Hoogma. Laatstgenoemde wist de bal weliswaar niet geweldig te raken maar het was voldoende om het leer over de doellijn heen te krijgen (2-0). In de 29e minuut wist Jules Brugman met de voet knap redding te brengen toen hij in een 1 tegen 1 kwam met een Kunde aanvaller. 2 minuten later leek Stan Keukens op weg naar de 3-0 toen hij met een behendige kap zich een vrije baan creëerde maar werd zijn inzet alsnog onschadelijk gemaakt door de laatste man van Kunde. In de 34e minuut mocht de thuisploeg niet mopperen toen de overigens prima fluitende scheidsrechter Vos besloot een kopdoelpunt van FC Kunde af te keuren vanwege een aanvallende duwfout. Een minuut of 4 voor de rust kreeg Kai Mulder nog een prima schietkans maar hij zag zijn van richting veranderd schot net over het doel gaan. Niet veel later mochten beide teams richting de kleedkamers voor de thee.

Ongetwijfeld op de hoogte gesteld van de tussenstanden op de andere velden probeerde FC Kunde na rust om terug te komen in de wedstrijd. Dat resulteerde aanvankelijk in wat meer balbezit maar echte kansen bleven in die fase uit. In de 52e minuut moest Jules Brugman gestrekt op een verdekt afstandsschot maar de stand-in keeper voldeed bekwaam zijn taak. In de 59e minuut wist SVO/VVLK vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Stan Keukens werd vrijgespeeld maar raakte bij de afronding te veel uit balans waardoor zijn vallende inzet te weinig richting kreeg om de doelman te kunnen passeren. 2 minuten later was het wel raak voor de Leuthse aanvaller. Daan Lamers stuurde Stan met een bekeken pass de diepte in en stelde hem daarmee in een 1 tegen 1 situatie. Deze keer wist hij de bal bekeken in de rechterbenedenhoek te plaatsen (3-0). Voor FC Kunde betekende deze treffer feitelijk het einde van alle aspiraties op een benodigd resultaat. De ruimtes werden allengs groter en dat was een kolfje naar de hand van de vandaag weer prima spelende polderformatie. In de 64e minuut bracht Jurgen Vink de stand op 4-0. De technisch vaardige middenvelder speelde zich op de rand van het 16 meter gebied handig vrij en knalde via de binnenkant van de paal binnen. In de 78e minuut wist invaller Thijmen Bakker, hij verving Daan Lamers, op slinkse wijze Siem Hoogma vrij te spelen maar Siem wist de keeper niet te passeren. 3 minuten later was het wel weer raak. Opnieuw was het Thijmen Bakker die middels een doorkopbal belangrijk was. Hij wist op die wijze Stan Keukens te bereiken die met een streep van een meter of 14 de Kunde doelman volstrekt kansloos liet (5-0). Met de mooiste treffer van de middag wist Siem Hoogma een passend einde te geven aan deze wedstrijd. In de 87e minuut kreeg hij de bal aangespeeld door Stan Keukens. Hij besloot het leer vanuit de stuiter ineens op het doel af te vuren en liet daarmee de Kunde goalie andermaal vissen (6-0). Vlak voor tijd had Stan Keukens nog voor zijn hattrick kunnen gaan maar deze keer wist de Kunde keeper wel reddend op te treden op zijn afstandsinzet.  Niet veel later besloot scheidsrechter Vos dit uitermate sportieve duel af te fluiten.

SVO/VVLK liet gisterenmiddag zien dat het op tijd de vorm weer heeft weten te vinden en met vertrouwen richting de nacompetitie kan. Net als tegen Germania liet het de tegenstander wat meer de bal en acteerde aanvallend wat meer vanuit de omschakeling. Ondanks het feit dat SVO/VVLK feitelijk geen primair belang meer had bij een goed resultaat anders dan met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan, werd het allerminst een uitbuikwedstrijd. De polderformatie liet er geen gras overgroeien en wervelde met momenten over FC Kunde heen. Daarmee won het niet alleen glorieus maar gaf het ook een passend einde aan sportpark de Duffelt alwaar de wedstrijd tegen FC Kunde de laatste officiele wedstrijd was.

Doordat de resultaten op de andere velden allesbehalve gunstig uitvielen, zag FC Kunde door deze nederlaag kwalificatie voor de nacompetitie aan de neus voorbijgaan. Die eer viel ten deel aan SC Millingen en Germania. Zij starten op zondag 4 juni met het toetje van de competitie. Voor SVO/VVLK geldt, als hoogstgeplaatste periodekampioen, dat de 1e ronde overgeslagen wordt en dat de 1e wedstrijd op 11 juni op de Kempkes gespeeld mag worden. Tegenstander is momenteel nog niet bekend.  Dat betekent dus andermaal 3 weken geen wedstrijden. Ruim de tijd dus om zich goed te prepareren!

SCOREVERLOOP:

14e minuut         1-0         Daan Lamers

23e minuut         2-0         Siem Hoogma

61e minuut         3-0         Stan Keukens

64e minuut         4-0         Jurgen Vink

81e minuut         5-0         Stan Keukens

87e minuut         6-0         Siem Hoogma

OPSTELLING:

Jules Brugman, Jelmer Claassen (76e Jorn Vermeulen), Mees Bouwmeister, Mick van Ophuizen, Daan Bank, Koen Keukens, Jurgen Vink, Kai Mulder (46e Jasper Scholten), Siem Hoogma, Daan Lamers (65e Thijmen Bakker), Stan Keukens.

Tekst: Bart Willems.       Foto’s: Dick Braam sr.