Skip links

SVO/VVLK ZIET TITELKANSEN VERDAMPEN NA NIEUWE NEDERLAAG!!!

WINSSEN: Na de oorwassing een week eerder tegen vv Ewijk, ging SVO/VVLK gisteren ook tegen Roda’28 onderuit. De onterechte 2-1 nederlaag betekent feitelijk het eind van de kampioensstrijd.

Trainer Martin de Winkel kon tegen de ploeg uit Winssen weer beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Daan Lamers. Daar stond tegenover dat Niels Janssen in ieder geval de komende weken met een enkelblessure de verrichtingen van de Polderformatie vanaf de zijlijn moet aanschouwen. Omdat ook Joris Tax niet fit is, vormde Mick van Ophuizen samen met Mees Bouwmeister het centrum van de verdediging. Met de terugkeer van Daan Lamers in de spits verhuisde aanvoerder Joris Weeren weer naar het middenveld en die positiewisseling ging ten koste van de basisplaats van Ivo Pott.

SVO/VVLK begon zeker niet slecht aan de wedstrijd en had eigenlijk vanaf de 1e minuut het initiatief. Omdat de scherpte in de eindpass bij tijd en wijle ontbrak, wist de equipe van trainer Martin de Winkel het overwicht aanvankelijk niet om te zetten naar doelrijpe kansen. In de 11e en de 18e minuut kreeg Stan Keukens 2 aardige schietkansen maar zijn pogingen gingen beide ruim over het Roda doel. In de 22e minuut had de scheidsrechter van der Zwan de bal op de stip moeten leggen toen Daan Lamers opzichtig werd neergehaald in de 16. Tot ontsteltenis van het weer rijkelijk meegereisde Ooijse en Leuthse publiek wuifde hij de situatie weg. 2 Minuten later kreeg SVO/VVLK haar eerste grote kans van de middag. Het was Jelmer Claassen die met een voorzet van rechts bij de 2e paal Daan Bank wist te vinden. Zijn inzet in de korte hoek vanaf een meter of 8 vond de handen van de Roda doelman. In de 31e minuut moest Frank Klomberg handelend optreden door een inzet van Roda over zijn doellat te tikken. Het was 1 van de spaarzame aanvallende momenten van de thuisploeg die zich vooral toelegde op verdedigen. In de 39e minuut deed Siem Hoogma feitelijk alles goed toen hij zich met een knappe lichaamsschijnbeweging wist te ontdoen van zijn directe tegenstander. Zijn schot was hard zat maar ontbeerde de juiste richting. Vlak voor rust kreeg SVO/VVLK een geweldige kans om alsnog met een verdiende voorsprong richting de thee te kunnen. Stan Keukens stond aan het eind van een prachtige aanval maar zijn inzet vanaf een meter of 6 vond de paal. Niet veel later nam Jurgen Vink het vijandelijke doel nog onder vuur maar wist de Roda doelman andermaal te redden. Niet veel later floot scheidsrechter van der Zwan voor de rust.

In de 2e helft probeerde SVO/VVLK het tempo verder op te voeren en zeker in het eerste kwartier kwam de thuisploeg niet meer onder de druk vandaan. Ondanks het feit dat SVO/VVLK de kansen niet aaneenreeg, leek een Polder voorsprong in de maak. In de 48e minuut werd een schotje van Joris Weeren nog eenvoudig gepakt, met de vrije trap 3 minuten later van Daan Bank had hij zichtbaar meer problemen maar ook die inzet wist hij buiten zijn doel te houden. Waar SVO/VVLK dus gelet op het overwicht aanspraak mocht maken op een voorsprong, was het Roda die de leiding nam. Het was Marijn van Kraaij die in de 60e minuut met een geweldig afstandsschot keeper Frank Klomberg volledig kansloos liet (1-0). Tegen de verhouding in moest SVO/VVLK dus in de achtervolging. De Ooijs/Leuthse combinatie ging nog nadrukkelijker aanvallen en had in de 63e minuut al een snel antwoord op de opgelopen achterstand. Stan Keukens wist Siem Hoogma te vinden. De blonde aanvaller wist zich vrij te kappen en met een bekeken schot in de linkerhoek de 1-1 op het bord te brengen. 4 Minuten later leek Stan Keukens zich in kansrijke positie te manoeuvreren maar zijn inzet werd gekraakt door de Roda defensie waardoor de keeper uiteindelijk weinig moeite meer had met overgebleven rollertje. In de 74e minuut werd Jurgen Vink na een aanval over meerdere schijven in staat gesteld om het Roda doel te bestoken maar zijn inzet kwam op de vuisten van de Roda doelman. 12 Minuten voor het verstrijken van de speeltijd zag de dienstdoende leidsman wederom een penalty over hoofd toen er hands werd gemaakt in het Roda strafschopgebied. 2 Minuten later moest Frank Klomberg handelend optreden toen een ogenschijnlijk mislukte voorzet richting zijn doel zeilde. Met een handje tikte hij het leer over zijn doellat. SVO/VVLK bleef proberen de voorsprong te pakken maar kreeg in de 83e minuut wederom de deksel op de neus. Een verre Roda ingooi kwam terecht bij Pim Tromp die zich snel wist om te keren en de bal vanaf 4 meter achter Frank Klomberg wist te werken (2-1). Ofschoon SVO/VVLK daarna halsstarrig probeerde de nakende nederlaag te voorkomen, was het overleg bij de Ooijs/Leuthse intenties wel verdwenen. In de omschakeling werd de thuisploeg zowaar nog een keer gevaarlijk maar Frank Klomberg wist in een 1 op 1 nog reddend op te treden waarmee de 3-1 nog werd voorkomen. Na een minuut of 5 blessuretijd floot scheidsrechter van der Zwan voor het laatst en liet de Polderequipe gedesillusioneerd de kleedkamer op zoeken.

In tegenstelling tot de offday tegen vv Ewijk was de nederlaag tegen Roda’28 niet terecht. De ploeg van trainer Martin de Winkel had de touwtjes stevig in handen, creëerde de meeste en beste kansen en had feitelijk 2 strafschoppen moeten krijgen. Roda’28 toonde zich echter uiterst effectief en wist uit de spaarzame mogelijkheden wel 2 keer te scoren. En ofschoon de ploeg van Dinand van Haaren met een overwinning veel te veel kreeg, typeert deze 2e opeenvolgende nederlaag wel de fase waarin de Polderformatie zich momenteel begeeft. Te veel spelers hebben even niet de absolute topvorm. De juiste intenties waren er ook zeker vandaag weer maar waar de ploeg met name in de periode oktober t/m december uitblonk in vaak oogstrelend combinatiespel, is het na de winterstop allemaal wat minder. Lange tijd bleven de resultaten in ieder geval goed maar in deze eindfase van de competitie waarin elke tegenstander nog belangen kent, moet SVO/VVLK helaas even passen. De wind is even uit de zeilen.

Door deze nederlaag kan er een streep door de kampioensaspiraties waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het kampioenschap bij aanvang van dit debuutseizoen nooit een aspiratie is geweest. Graag hadden de Polder mannen de strijd om de titel in extase gebracht maar door deze nederlaag tegen Roda’28 en de ruime overwinning van Krayenhoff tegen Germania, bestaat er enkel alleen nog een theoretische kans. Dan zouden de Nijmegenaren in de resterende 3 duels nog minimaal 2 keer moeten verliezen en SVO/VVLK haar laatste 2 wedstrijden moeten winnen. De Kraaien verloren dit seizoen enkel alleen tegen de Polderformatie dus meest gevoeglijk kan de champagne in Nijmegen alvast in de koeling gelegd worden.

De komende 2 zondagen voetbalt SVO/VVLK niet en de eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 14 mei. Dan spelen de Wit Zwarten een uitduel tegen Germania. De komende 3 weken is het zaak om weer op krachten te komen om hopelijk weer langzaam naar de vorm te groeien die nodig zal zijn om in de nacompetitie goed voor de dag te kunnen komen. De druk om het kampioenschap is nu van de ketel. Dat is jammer maar werkt mogelijk ook bevrijdend voor de al weken op de tenen lopende Ooijs/Leuthse formatie. COME ON SVO/VVLK!!!!

SCOREVERLOOP:

60e minuut         1-0         Marijn van Kraaij

63e minuut         1-1         Siem Hoogma

83e minuut         2-1         Pim Tromp

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Mick van Ophuizen, Daan Bank, Koen Keukens (80e Thijmen Bakker), Jurgen Vink (73e Ivo Pott), Joris Weeren, Siem Hoogma, Daan Lamers, Stan Keukens.

 

Tekst: Bart Willems.          Foto’s: Dick Braam sr.