Skip links

SVO-VVLK WINT VAN GERMANIA EN KRIJGT WEER KLEUR OP DE WANGEN (0-3)

 

Groesbeek Zondag 14 mei 2023: Vandaag stond voor SVO/VVLK 1 het uitduel met Germania op de rol. Na 2 nederlagen op rij waarmee ook de kansen op het kampioenschap werden verspeeld, werd er op sportpark Noord in Groesbeek op overtuigende wijze gewonnen. Na een minuut of 95 stond er een afgetekende 0-3 Polderoverwinning op het bord.

Trainer Martin de Winkel begon 3 weken na het laatste competitieduel met dezelfde formatie aan de wedstrijd als dat hij deed tegen Roda’28. Dat betekende dat Mick van Ophuizen samen met Mees Bouwmeister het centrum van de verdediging vormde. Door blessures ontbraken Levi Verriet, Niels Janssen en Joris Tax in de wedstrijdselectie.

Op het mooie hoofdveld van eveneens fraaie complex Noord speelde SVO/VVLK vanmiddag wat meer vanuit de omschakeling en gunde Germania frequenter de bal dan dat de manschappen van trainer Martin de Winkel normaliter gewoon is om te doen. Toch was het de polderformatie die het initiatief greep en na 7 minuten spelen kwam de ploeg op voorsprong. Een langlopende aanval kwam bij Koen Keukens uit die met enige moeite de bal op de achterlijn in het speelveld wist te houden. Zijn voorzet vond het hoofd van Daan Lamers die al koppend vanaf een meter of 10 de bal achter de Germania doelman wist te werken (0-1). In de 11e minuut schakelde SVO/VVLK goed om van verdediging naar aanval en werd Daan Lamers op rechts weggestuurd. Zijn voorzet vond aanvoerder Joris Weeren, hij nam de bal op de borst aan maar zag zijn inzet vervolgens ruim over het Groesbeekse doel verdwijnen. 2 minuten later meldde ook de thuisploeg zich voor het eerst in aanvallend opzicht. Een afstandsschot werd gekraakt door de vandaag weer prima acterende SVO/VVLK verdediging. In de 18e minuut was het weer de beurt aan de Ooijs/Leuthse combinatie om gevaarlijk te worden. Siem Hoogma werd met een slimme steekpass weggestuurd door Daan Lamers. De jonge aanvaller was veel sneller dan zijn achtervolgende tegenstander maar wist de bal niet voorbij de Germania goalie te krijgen. Voor de prijsgegeven rebound kwam Stan Keukens net iets te laat. Op het half uur wist SVO/VVLK de marge te verdubbelen. Joris Weeren vond met een perfecte voorzet Stan Keukens die vanaf een meter of 8 behendig met de binnenkant van de voet de 0-2 tegen het net aan liet ploffen. Vlak voor rust had SVO/VVLK de vis al definitief op het droge kunnen trekken toen andermaal Siem Hoogma op weg leek naar een treffer maar hij opnieuw niet voorbij de keeper kwam. De rebound voor Stan Keukens bood mogelijk een nog grotere kans maar hij zag zijn inzet op de lat belandden.   Niet veel later floot de uitstekende leidsman Dordievki voor de thee.

Martin besloot met oog op de nog komende weken de creatieve middenvelder Jurgen Vink wat extra rust te gunnen en wisselde hem voor Ivo Pott. Het veranderde nauwelijks iets aan het spelbeeld. Waar wellicht verwacht mocht worden dat de thuisploeg nog een keer goed van leer zou trekken, Germania was immers nog steeds kansrijk voor kwalificatie voor de nacompetitie, bleef SVO/VVLK de bovenliggende ploeg. In de 52e minuut legde de Zwart Witten andermaal een puike aanval op de mat en wist het Stan Keukens in kansrijke positie te spelen. Zijn inzet van een meter of 7 teisterde echter opnieuw het hout boven de kansloze Germania goalie. 13 minuten later moest Frank Klomberg in actie komen op een vlammend Groesbeeks afstandsschot. Dat deed hij met zijn voet bekwaam maar raakte bij deze actie echter wel dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door 2e keeper Jules Brugman die daarmee zijn eerste officiele minuten in SVO/VVLK 1 ging maken. Martin greep het moment gelijk aan om meerdere wissels door te voeren. Joris Weeren, Daan Lamers en Stan Keukens mochten de douches opzoeken, jongelingen Thijmen Bakker, Kai Mulder en Jasper Scholten kwamen het veld in. Deze wissels deden weinig af aan de kwaliteit van het spel van de polderformatie en in de 71e minuut ging de wedstrijd definitief op slot. Siem Hoogma stond andermaal aan het eind van een vlot lopende polderaanval. Hij wist in het strafschopgebied van de Groesbekers nog wat Germania verdedigers in de luren te leggen en vond met een bekeken schot vanaf een meter of 8 de rechterbovenhoek (0-3). Het toch al niet rijkelijk aanwezige verzet van de Germanen was daarmee definitief gebroken. 6 minuten later maakte Siem Hoogma de trilogie aan latballen compleet toen hij met een poging op rechts in de korte hoek andermaal het aluminium wist te raken. Een minuut later kreeg Germania een kans om de score een beter aanzicht te geven maar invalkeeper Jules Brugman reageerde attent en wist zijn doel goed te verkleinen waardoor de kans danig aan potentie verloor. Daarmee onderstreepte de lange doelman zijn prima invalbeurt. In het restant van de wedstrijd verzuimde SVO/VVLK de score verder op te voeren. In de 88e minuut counterde SVO/VVLK op perfecte wijze, vond Koen Keukens de vrijstaande Thijmen Bakker en bood hem daarmee de uitgelezen mogelijkheid op een 4e poldertreffer. De Leuthse aanvaller, die overigens prima inviel, raakte de bal echter volkomen verkeerd waarmee hij de Germania doelman een niet meer verwachtte kans gunde om het leer buiten zijn doel te houden. Nadat Jules Brugman in de blessuretijd nog met enige moeite een vrije trap van de Germanen buiten zijn doel had weten te houden en de rebound daaruit voortkomend voorlangs zag gaan, was de laatste mogelijkheid er toch weer 1 voor de Polder equipe. Zoals wel vaker deze middag wist Siem Hoogma de bal niet voorbij de Groesbeekse keeper te krijgen. Enkele ogenblikken later besloot scheidsrechter Dordievki dit sportief verlopen duel af te fluiten.

SVO/VVLK speelde vanmiddag een prima wedstrijd. Onder zomerse omstandigheden had het uiteindelijk weinig moeite met het voetballende Germania. De ploeg van vertrekkend trainer Jeffrey Kooistra speelde nog voor een kans om aan de nacompetitie deel te mogen nemen maar gaf feitelijk weinig blijk van deze ambities waarbij ook aangetekend dient te worden dat de Ooijs/Leuthse formatie de zaakjes zowel in verdedigend als aanvallend opzicht prima op orde had en daarmee de Groesbekers ook weinig illusie gaf op een resultaat. Met 3 ballen op de lat en een handvol niet benutte uitgespeelde kansen had de uitslag bovendien nog een stuk hoger uit kunnen vallen. Na de nederlagen tegen Ewijk en Roda’28 heeft de 3 weken durende Meivakantie stop de Polderformatie zichtbaar goed gedaan en kreeg de ploeg weer kleur op de wangen. En dat is goed nieuws richting de nacompetitie. Enige smet op de verder prettig verlopen middag op de Stekkenberg was het uitvallen van keeper Frank Klomberg. Hopelijk valt zijn blessure mee.

Aankomende zondag wacht de laatste competitiewedstrijd. Op sportpark de Duffelt in Leuth ontvangt SVO/VVLK de Nijmeegse studenten van FC Kunde. Andermaal een ploeg die nog voor de nacompetitie speelt. De polderploeg zal het goede gevoel van vandaag echter vast willen houden richting de nacompetitie die voor de Ooijs/leuthse combinatie op 11 juni met een thuisduel van start zal gaan. Tegenstander is momenteel nog niet bekend. Als nummer 2 van de competitie zijn de manschappen van trainer Martin de Winkel vrijgesteld van de 1e speelronde van de play-offs.

VV Krayenhoff wist vandaag te winnen van SV Heumen en haalde daarmee definitief het kampioenschap binnen. SVO/VVLK heeft de race om het kampioenschap na de winterstop spannend kunnen maken maar de beste papieren hebben altijd bij de Nijmegenaren gelegen. De titel voor de Kraaien is dan ook verdiend te noemen en vanaf deze plaats feliciteren wij Krayenhoff van harte met de titel en wensen we jullie veel succes volgend seizoen in de 3e klasse!

SCOREVERLOOP:

7e minuut            0-1         Daan Lamers

29e minuut         0-2         Stan Keukens

71e minuut         0-3         Siem Hoogma

OPSTELLING:

Frank Klomberg (65e Jules Brugman), Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Mick van Ophuizen, Daan Bank, Koen Keukens, Jurgen Vink (46e Ivo Pott), Joris Weeren (65e Jasper Scholten), Siem Hoogma, Daan Lamers (65e Thijmen Bakker), Stan Keukens (65e Kai Mulder).

 

Tekst en Foto’s: Bart Willems.