Skip links

SVO/VVLK WINT OOK UITDUEL VAN FC KUNDE

NIJMEGEN Zondag 4 December 2022: Met nog 2 speelrondes voor de winterstop, heeft de winter alvast zijn intreden gedaan. Dat was op het sportcomplex van FC Kunde ook goed te merken alwaar de temperatuur nog amper boven het vriespunt uit kwam. Het weerhield SVO/VVLK er niet van om de 7e overwinning van het seizoen te boeken (1-4).

Trainer Martin de Winkel veranderde zijn basisopstelling ten opzichte van de afgelopen weken op 1 positie. Stan Keukens mocht deze keer in de basis beginnen en dat ging ten koste van Thijmen Bakker. Hij moest op de bank plaatsnemen. Met uitzondering van de langdurig geblesseerden Niels Agelink, Niels Janssen en Ivo Pott, was verder iedereen van de partij.

Op het Nijmeegse kunstgrasveld van sportpark Gymnasion, begon de thuisploeg erg goed aan de wedstrijd en trok nadrukkelijk het initiatief na zich toe. De eerste serieuze kans voor FC Kunde betekende ook gelijk de voorsprong. Een bal vanuit het achterveld viel tussen de laatste linie en keeper Frank Klomberg in. De Ooijse doelman twijfelde of hij moest komen en was daardoor kansloos op de inzet van de FC Kunde aanvaller die de bal vanaf een meter of 14 eenvoudig tegen het net aan kon schieten. De polderformatie kreeg eigenlijk geen vat op het studententeam dat voetballend het nodige aan kwaliteit herbergde. In de 16e minuut kreeg de ploeg van trainer Anne Duis een grote kans op 2-0 maar tot genoegdoening van de, ondanks de kou en sinterklaas weekend, toch weer vele support vanuit Ooij en Leuth (dank daarvoor!), werd de open schietkans hoog over het doel van Frank Klomberg geschoten. 4 minuten later hield Frank zijn ploeg in de wedstrijd door nog net een handje tegen een tergend langzame inzet te krijgen die zonder zijn tussenkomst zondermeer de 2-0 voor de Studenten had betekend. In de 21e minuut liet SVO/VVLK zich voor het eerst in aanvallend opzicht gelden. Een voorzet van Siem Hoogma kwam voor de voeten van Joris Weeren. Zijn inzet werd met enige moeite gepareerd door de Kunde goalie. Op het half uur was het diezelfde Joris Weeren die zijn prachtige lob van een meter of 25 over de Kunde doelman heen een baldikte voorbij de 2e paal zag vliegen. Ofschoon de thuisploeg nog steeds prima speelde, kwam ook de Polderformatie beetje bij beetje beter in de wedstrijd. In het laatste kwartier van de 1e helft werd het spelbeeld dan ook gelijkmatiger en een minuut of 3 voor rust wist SVO/VVLK zelfs de gelijkmaker op het bord te brengen. Een prachtige voorzet van onze eigen ‘wingback’ Daan Bank werd bij de 2e paal direct uit de lucht gepakt door Daan Lamers die vanaf een meter of 8 de 1-1 tegen de touwen aan joeg.  De thuisploeg leek aangeslagen door deze geflatteerde gelijkmaker en zag SVO/VVLK via Stan Keukens bijna op voorsprong komen. Het was wederom Daan Bank die aan de basis stond van deze kans. Hij wist met zijn voorzet Stan Keukens te vinden maar zijn inzet ging net aan de verkeerde kant van de paal naast. Enkele ogenblikken later had Stan wel succes toen hij een corner bij de eerste paal feilloos in wist te koppen (1-2) en daarmee de verhoudingen in de 1e helft nog extremer op de kop zette. Niet veel later floot scheidsrechter van der Zwan voor de warme thee voor de spelers en een kopje koffie voor de toeschouwers, mits tijdig besteld. 😉

Doordat het in de kantine van FC Kunde allemaal wat langer duurde, zullen veel Polder supporters de 1-3 van uitblinker Stan Keukens gemist hebben. Het was Siem Hoogma die het Kunde doel onder vuur nam. Zijn inzet werd gestopt door de Kunde goalie die daarbij wel een rebound moest prijsgeven die door Stan eenvoudig werd binnengelopen. Ondanks deze nieuwe dreun voor de thuisploeg, bleef FC Kunde het proberen waarbij vastgesteld moest worden dat de Nijmeegse pogingen in de 2e helft lang niet zo doortastend waren als dat ze waren voor de thee. SVO/VVLK gunde FC Kunde de bal maar verder dan een gevaarlijke kopbal die in de 66e minuut bij de 2e paal knap gepakt werd door Frank, kwam de dadendrang van de thuisploeg niet meer. SVO/VVLK daarentegen wist via de omschakeling een aantal keren erg dreigend te worden maar zag veel potentieel gevaar stranden door matige eindpassing. In de 68e minuut ging Stan Keukens om de Kunde goalie heen maar kreeg de bal op het snelle kunstgrasveld te veel vaart en rolde over de achterlijn. 6 minuten later ontstond een soort gelijke situatie waarbij hij nu wel de bal op het doel wist te krijgen. Een terug gestormde Kunde verdediger wist het leer met veel moeite buiten het doel te houden. SVO/VVLK wist de mooiste aanval van de middag voor het laatst te bewaren. Een aanval die vanuit het achterveld opgezet werd kwam over meerdere schijven op een presenteerbladje bij Joris Weeren terecht. Hij had de tijd om de bal eens goed neer te leggen en met een bekeken schuiver vanaf een meter of 12 achter de kansloze FC Kunde goalie te schuiven (1-4). In de resterende 8 a 9 minuten had SVO/VVLK met wat meer precisie de score nog wat verder op kunnen vijzelen maar van de vele ruimte die de thuisploeg in verdedigend opzicht liet in eigenlijk de hele 2e helft wist de equipe van Martin de Winkel niet meer te profiteren. Het was iets voor half 5 toen scheidsrechter van der Zwan, die overigens een gemakkelijke middag kende in dit sportieve duel waarin de kaarten op zak bleven, voor het laatst floot en de spelers een warme douche gunde.

SVO/VVLK beleefde een uitermate lastig 1e half uur van de wedstrijd. Het was vaak te laat in de duels en leek lange tijd niet bij de les. FC Kunde bleek voetballend over een prima ploeg te beschikken en had in de 1e fase van de wedstrijd de mogelijkheden om de Ooijs/Leuthse formatie meer pijn te doen. Dat bleef uit en op het half uur begon SVO/VVLK zelf beter in de wedstrijd te komen al was de Polder voorsprong bij rust veel te veel van het goede. In de 2e helft kreeg de thuisploeg al snel een nieuwe tik te verwerken toen Stan Keukens attent reageerde op de losgelaten bal van de FC Kunde goalie en de 1-3 binnenschoof.  Ondanks dat FC Kunde bleef proberen terug te komen in de wedstrijd, is de polderoverwinning daarna niet meer in gevaar gekomen. Met iets meer vernuft had de zege nog groter uit kunnen pakken maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dat geen eer gedaan had aan het spelbeeld in deze wedstrijd. Al met al toch een terechte overwinning voor de Zwart-witten!

Door de 4e achtereenvolgende overwinning heeft SVO/VVLK zijn puntentotaal naar 21 kunnen tillen en blijft daarmee op de 2e plaats staan. Doordat SC Millingen een verrassende nederlaag moest incasseren tegen de nummer laatst UHC is Germania de Millingenaren gepasseerd op de ranglijst. De Groesbekers zijn aanstaande zondag op de Kempkes de laatste tegenstander van 2022. Ongeacht de uitslag van die wedstrijd zal SVO/VVLK minimaal op basis van het doelsaldo als nummer 2 de winterstop in gaan. Wie had dat verwacht van de Promovendus in het eerste seizoen van de algehele samenwerking tussen SVO en VVLK. Chapeau heren!!!!

SCOREVERLOOP:

3e minuut            1-0          Speler FC Kunde

42e minuut         1-1          Daan Lamers

45e minuut         1-2          Stan Keukens

47e minuut         1-3          Stan Keukens

85e minuut         1-4          Joris Weeren

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet, Joris Tax (64e Mees Bouwmeister), Daan Bank, Koen Keukens, Jurgen Vink, Stan Keukens, Siem Hoogma, Daan Lamers, Joris Weeren.

Tekst: Bart Willems             Foto’s: Dick Braam sr.