Skip links

SVO/VVLK WINT IN DOELPUNTENFESTIJN VAN RODA’28 (6-3)

LEUTH Zondag 27 November 2022: Afgelopen zondag speelde SVO/VVLK in de 9e speelronde van het seizoen tegen Roda’28 uit Winssen. De omstandigheden waren herfstig en koud maar het vertoonde vermaak op de Duffelt was met vlagen hartverwarmend. Na pakweg 95 minuten liepen de Polderboys andermaal met een dik verdiende overwinning van het veld af (6-3).

Trainer Martin de Winkel zag voor deze wedstrijd de weer fitte Mees Bouwmeister terugkeren in zijn wedstrijdselectie. Onder het mom “Never change a winning team” moest de centrale verdediger echter genoegen nemen met een plek op de bank.  Niels Agelink, Niels Janssen en Ivo Pott stonden nog immer niet op het wedstrijdformulier vanwege blessureleed.

Op een goed bespeelbaar veld op sportpark de Duffelt waren de ploegen in de eerste fase van de wedstrijd optisch redelijk aan elkaar gewaagd. De thuisploeg zocht wat nadrukkelijker het verzorgde voetbal terwijl de gasten uit Winssen middels de lange bal wat rechtstreekser de voorste linie in stelling probeerde te brengen. 1e grote kans van de wedstrijd was in de 10e minuut voor Roda’28. Een voorzet werd met een volley knap ineens uit de lucht gepakt en ging rakelings over het doel van Frank Klomberg. 3 minuten later mocht ook SVO/VVLK haar eerste grote mogelijkheid noteren. Vanuit een corner viel de bal op een meter of 8 voor het doel voor de voeten van Joris Weeren. Hij kon de bal echter te weinig richting meegeven en zag zijn inzet hoog over het doel gaan. Niet veel later mocht Joris zich wel laten bejubelen als doelpuntenmaker. Wederom vanuit een corner kreeg hij op een meter of 12 het leer voor zijn voeten en liet met zijn inzet de Roda’28 doelman kansloos (1-0). Amper 2 minuten later had Siem Hoogma de score kunnen doen verdubbelen maar hij vond in een 1 op 1 situatie de voeten van de goalie. SVO/VVLK was inmiddels de bovenliggende partij geworden en zag in de 27e minuut dat Daan Lamers niet zelfzuchtig genoeg was. De boomlange aanvaller wist zich behendig van zijn directe tegenstander te ontdoen. In plaats van de bal zelf af te drukken, koos hij voor een voorzet. Die vond echter geen poldervoet en daarmee ging een grote kans in wording verloren. In de 31e minuut kregen de Zwart-witten een domper te verwerken. Een makkelijk gegeven vrije trap kon niet volledig worden weggewerkt door de Ooijs/Leuthse defensie en belandde voor de voeten van Joost Janssen. De Roda-speler schoot en zag zijn inzet van richting veranderd worden. Keeper Frank Klomberg kreeg er nog wel een hand tegen maar de bal had een dusdanige curve gekregen dat dit niet voldoende was om zijn doel schoon te houden (1-1). De thuisploeg ging daarna wel weer op zoek naar de voorsprong maar zag in deze fase Roda’28 ook een aantal keer dreigend worden. In de 40e minuut was de Roda goalie op zijn post om een vrije trap van Joris Weeren met een katachtige reactie over de lat heen te tillen. Vlak voor het einde van de blessuretijd leek Roda’28 nog een keer gevaarlijk te worden maar de SVO/VVLK defensie wist tijdig een mogelijk gevaarlijk schot te blokken. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg halverwege de speelhelft van Roda’28 nog een vrije trap te nemen na een overtreding op Joris. De vrije trap werd snel genomen en dat zorgde voor desorganisatie in de Winssense defensie. Daan Lamers ging er op links vandoor en wist de bal bij de eerste paal panklaar neer te leggen voor de inlopende Siem Hoogma. Laatstgenoemde tikte in de korte hoek bekwaam de 2-1 tegen de touwen. Daarmee zorgde de jonge aanvaller ervoor dat de thuisploeg alsnog met een voorsprong het eerste bedrijf afsloot.

Net na rust kreeg Roda’28 een levensgrote kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Veel van de aanwezige toeschouwers dachten zelfs dat de ploeg van de fanatiek coachende Dinand van Haren op gelijke hoogte was gekomen maar de inzet van dichtbij liet echter alleen het zijnet bewegen. Ofschoon SVO/VVLK voetballend de betere was, bleef Roda’28 in deze fase goed in de wedstrijd en was de vis voor equipe van Martin de Winkel nog allerminst op het droge. In de 59e minuut mocht er gedacht worden aan een strafschop toen Daan Lamers in de 16 wel erg fel werd aangepakt. Scheidsrechter Meijnen, die overigens geen enkele moeite had het sportieve duel in goede banen te leiden, vond het niet voldoende voor een pingel. Enkele ogenblikken later nam SVO/VVLK alsnog verder afstand toen de bal, wederom vanuit een corner, voor de voeten van Daan Bank kwam. Met een behendige kap wist hij zich vrij baan te spelen en met een bekeken krul liet hij de Roda goalie vanaf rand 16 kansloos (3-1). Het viel de bezoekers te prijzen dat ze zich nog niet gewonnen gaven al kreeg de thuisploeg wel een aantal goede mogelijkheden achter elkaar om de score nog verder op te voeren. Zo werd een voorzet van Jelmer Claassen bijna door een Roda verdediger in eigen doel geschoten en zag de ingevallen Stan Keukens zijn schot vanaf een meter of 18 maar net naast gaan. In de 71e minuut mocht keeper Frank Klomberg zijn kunde etaleren door een gevaarlijke vrije trap van Roda uit zijn doel te zweven. 2 minuten later moest hij zich alsnog gewonnen geven. Wederom was er een van richting veranderd schot van Luuk Janssen voor nodig om Roda’28 hernieuwd perspectief op een resultaat te geven (3-2). Even leek SVO/VVLK een pittige slotfase van de wedstrijd tegemoet te gaan maar in de 79e minuut tilde Joris Weeren de marge weer naar 2 treffers. Jurgen Vink wist de topscorer te vinden en hij liet met een lage schuiver de Roda doelman voor de 4e keer deze middag kansloos. Toen in de 85e minuut Siem Hoogma al solerend door de Roda defensie als eindstuk van zijn actie Stan Keukens in staat stelde de 5-2 aan te laten tekenen, was de wedstrijd wel gespeeld. Toch waren de treffers nog niet op. In de 87e minuut mocht Roda’28 vanaf de penalty stip de stand een wat dragelijker aanzien geven toen een handsbal van Joris Tax binnen de 16 bestraft werd. Ofschoon Frank in de goede hoek zat, kwam hij net te kort om de bal te keren (5-3). Het mooie slotstuk van de wedstrijd kwam echter weer van de thuisploeg.  Daan Lamers, tot dan toe nog niet op het score formulier, draaide op magnifieke wijze weg en liet een aantal Roda verdedigers daarmee kansloos. Zijn inzet vond de lange hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3. Niet veel later floot leidsman Meijnen op een inmiddels duister geworden sportpark de Duffelt voor het laatst.

Deze verdiende thuisoverwinning betekende alweer de 4e zege op rij. De Winssenaren boden in bepaalde fases van de wedstrijd prima tegenspel en tot voor een kwartier voor tijd hadden de Rood-zwarten perspectief op een resultaat. Dat de equipe van Martin de Winkel de punten op zak hield was zondermeer terecht te noemen maar de veronderstelde eenvoud die de uitslag zou kunnen doen vermoeden, was er zeker niet. Er moest op deze grauwe zondagmiddag hard gewerkt worden voor de 3-punter maar die strijd werd ook prima geleverd. Het vermakelijke duel bood het Ooijse en Leuthse publiek al met al een fijne middag.

Door deze overwinning handhaaft SVO/VVLK zich op de 2e plek van de ranglijst. Aankomend weekend speelt de poldersamenwerking een uitwedstrijd. In Nijmegen treft het dan FC Kunde. De studentenvereniging won afgelopen zondag met 0-4 afgetekend in Heumen.

SCOREVERLOOP:

14e minuut         1-0          Joris Weeren

27e minuut         1-1          Joost Janssen

45e minuut         2-1          Siem Hoogma

61e minuut         3-1          Daan Bank

73e minuut         3-2          Luuk Janssen

79e minuut         4-2          Joris Weeren

85e minuut         5-2          Stan Keukens

87e minuut         5-3          Pim Tromp (pen.)

90e minuut         6-3          Daan Lamers

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet, Joris Tax, Daan Bank, Koen Keukens, Jurgen Vink, Thijmen Bakker (59e Stan Keukens), Siem Hoogma, Daan Lamers, Joris Weeren.

Tekst en Foto’s: Bart Willems.