Skip links

SVO/VVLK NEEMT LASTIGE HORDE EN PAKT PERIODETITEL!

OOIJ Zondag 12 Maart 2023 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Op sportpark de Kempkes kwam de Overasseltse Boys op bezoek. Voor SVO/VVLK stond op het spel de winst van de 2e periode. Makkelijk ging het niet maar door een rake vrije trap van Joris Weeren (1-0) konden rond de klok van half 5 de armen in de lucht en heeft de Promovendus in haar 1e seizoen als 4e klasser gelijk een periode weten te winnen.

Trainer Martin de Winkel diende noodgedwongen 1 wijziging toe te passen in zijn basis elf. Daan Lamers moest door zijn dubieuze rode kaart tegen OSC de wedstrijd vanaf de zijlijn aanschouwen. Geluk bij een ongeluk geldt de uitsluiting maar voor 1 wedstrijd. De plek van Daan als spits werd ingenomen door Joris Weeren die zag dat zijn gebruikelijke positie aan de linkerkant nu ingevuld werd door Stan Keukens die op zijn beurt jongeling Kai Mulder weer op zag duiken op het middenveld.

In de 6e minuut kreeg de thuisploeg een domper te verwerken toen Levi Verriet het strijdtoneel geblesseerd moest verlaten. Hij werd in het centrum van de verdediging vervangen door Niels Janssen die in het vervolg van de wedstrijd uit zou groeien tot 1 van de uitblinkers. De wedstrijd kwam wat lastig op gang en in het 1e kwartier was er weinig gevaar te bespeuren voor beide doelen. Wel werd duidelijk dat Overasseltse Boys een stugge tegenstander zou gaan worden voor de Polderformatie. De eerste grote kans kwam op naam van Stan Keukens. Na een prima voorzet van de andermaal sterk spelende Siem Hoogma wist de keeper de inzet van Stan nog met een paar tenen buiten het doel te houden. Een minuut later stond Siem Hoogma andermaal aan de basis van een prima SVO/VVLK kans toen hij Jurgen Vink wist te bedienen. Zijn tegendraadse inzet ging luttele centimeters voorbij aan de verkeerde kant van de paal. De gasten uit Overasselt probeerde het verschil in voetballende kwaliteiten te compenseren met een gezonde dosis strijdlust en arbeidsethos en wist met name via spelhervattingen een aantal keren gevaarlijk te worden. Vooral de hoekschoppen vanaf links leverde een aantal hachelijke momenten op. In de 26e minuut wist Jelmer Claassen al koppend een Overasseltse inzet van de doellijn te halen en 2 minuten later liet keeper Frank Klomberg zien dat hij dit seizoen in een prima vorm steekt. Eerst wist hij in een 1 op 1 prima te redden met zijn voet, enkele seconden later tikte hij met een fraaie zweef de bal over de doellat heen. In de 30e minuut kreeg SVO/VVLK een vrije trap te nemen na een overtreding op Joris Weeren. De niet geheel okselfrisse aanvoerder ging zelf achter de bal staan en wist van een meter of 20 de bal met een fraaie draai in de rechter benedenhoek te krullen (1-0) en liet daarmee de 300-350 aanwezige Ooijse en Leuthse supporters juichen. De voorsprong gaf de equipe van trainer Martin de Winkel in het restant van de 1e helft wat nadrukkelijker het initiatief zonder dat het nog tot echte kansen wist te komen. Overasseltse Boys bleef veel energie in haar spel leggen maar kon voor de thee aanvallend nog maar weinig potten breken.

In de 2e helft moest na 5 minuten ook Kai Mulder het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Ivo Pott. Gegeven het beperkt aantal wisselmomenten besloot Martin ook gelijk Daan Bank te brengen voor Mick van Ophuizen. Het Ooijs/Leuthse overwicht uit het 1e bedrijf werd in de 2e helft nog wat verder uitgebouwd. Na een kwartier spelen begon de thuisploeg ook behoorlijk wat kansen te krijgen. In de 62e minuut werd een inzet van Siem Hoogma ternauwernood gered door een verdediger van de Overasseltse gasten. 2 minuten later wist Joris Weeren de vrijstaande Koen Keukens te vinden maar hij schoot de bal vanuit kansrijke positie een behoorlijk stukje over. In de 75e minuut leek SVO/VVLK op weg naar de 2-0 maar de voorzet van Stan Keukens was niet accuraat genoeg waardoor Siem Hoogma niet in staat gesteld werd om deze bevrijdende treffer op het bord te brengen. Via een omweg kwam het leer uiteindelijk toch nog voor zijn voeten maar kon hij de bal te weinig richting en snelheid geven om de lange Overasseltse keeper daadwerkelijk te verontrusten. In de 77e minuut wist Joris Weeren de goalie te passeren maar zag de bal op het snelle kunstgrasveld behoorlijk van zich aflopen. Hij wist de bal nog wel binnen te houden maar kon op de achterlijn staand weinig meer uitrichten. Een minuut of 7 voor tijd nam Daan Bank het doel van afstand onder vuur maar zijn schot ging ruim over. Doordat SVO/VVLK de trekker niet overhaalde en de Overasseltse Boys zich zeker niet met een nederlaag wilde verzoenen, bleef het dus spannend tot de laatste minuut. Er kwam wel wat dreiging vanuit de ploeg van trainer Robin Kersten maar echte kansen kwamen daar niet uit voort. Inmiddels al een minuut of 2 in blessuretijd werd Stan Keukens de diepte ingestuurd. Hij schoot echter op de handen van de keeper waar een voorzet wellicht een betere keuze was geweest. De aanwezigen moesten dus nog even sidderen, zeker ook omdat scheidsrechter Oosterman een minuut of 8 aan extra tijd rekende. Toen iets voor half 5 het laatste fluitsignaal klonk was de opluchting groot en kon het feestje van start.

Wellicht stond er hier en daar toch wat spanning op de beentjes want SVO/VVLK speelde zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Met name in de 1e helft werd de bal veelvuldig en onherkenbaar vaak verloren. In de 2e helft verzuimde de Ooijs/Leuthse ploeg een aantal keer de wedstrijd in het slot te schieten waarmee het Overasseltse Boys in de wedstrijd hield. Kijkend naar de kansenverhouding is de polderoverwinning zondermeer terecht, echter zullen de supporters uit beide polderdorpen toch erg blij zijn geweest met het laatste fluitsignaal. Al met al heeft SVO/VVLK deze lastige horde weten te doorstaan en boekte daarmee alweer de 9e overwinning op rij en de 12e in totaal. En nog veel belangrijker wist het daarmee ook de 2e periode te winnen. Alle 7 wedstrijden in deze periode werden gewonnen. Een unieke prestatie voor de nieuwbakken 4e klasser!

In de strijd om het kampioenschap viel er ook goed nieuws te melden van 1 van de andere velden. Krayenhoff wist zich niet te ontdoen van SC Millingen en moest de punten delen (1-1). Daardoor zag SVO/VVLK haar voorsprong op de Nijmegenaren oplopen naar 4 punten waarbij aangetekend moet worden dat Krayenhoff nog 2 wedstrijden in moet halen. De achterstand in verliespunten werd dus gehalveerd van 4 naar nog maar 2 punten. Waar de competitie een aantal weken geleden nog wel beslist leek, ligt de strijd om de titel weer helemaal open!

Zondag reist de polderploeg naar Balgoij voor de wedstrijd tegen Diosa. De geel-zwarten boekte in de strijd tegen degradatie gisteren een belangrijke overwinning tegen SV Heumen en droeg daarmee de rode lantaarn over aan de Heumenaren. Wedstrijd in Balgoij begint om 14:00 uur.

SCOREVERLOOP: 30e minuut         1-0                      Joris Weeren

OPSTELLING:   Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Levi Verriet (6e Niels Janssen), Mick van Ophuizen (50e Daan Bank), Koen Keukens, Jurgen Vink, Kai Mulder (50e Ivo Pott), Siem Hoogma, Joris Weeren, Stan Keukens.

Tekst: Bart Willems           Foto’s: Dick Braam Sr.