Skip links

SVO/VVLK KRIJGT MET NEDERLAAG IN DERBY TE WEINIG (1-0)

MILLINGEN Zondag 6 November 2022: Voor het eerst in 25 jaar stond er weer een derby op het programma tegen SC Millingen. Op een volgepakt sportpark de Hove werden de supporters van beide verenigingen zelden verwend met goed voetbal. In een rommelige derby was de thuisploeg de meest gelukkige en won het met 1-0. Daarmee kreeg SC Millingen (vanaf nu SCM) te veel en SVO/VVLK te weinig.

De schattingen liepen uiteen maar met 800-900 toeschouwers werd deze Laag derby bijzonder goed bezocht. Goed ook om te zien dat SVO/VVLK door heel veel mensen uit Ooij en Leuth gesteund werd. Dank daarvoor!

Trainer Martin de Winkel zat voor deze wedstrijd ruim in zijn ‘middelen’. Joris Weeren, de afgelopen 2 competitiewedstrijden maar beperkt inzetbaar, kon tegen SCM als aanvoerder weer in de basis beginnen. Verder was het opmerkelijk dat Jelmer Claassen, doorgaans vaste waarde in het team van de Winkel, vanaf de bank moest toezien hoe zijn rechtsback positie ingenomen werd Joris Tax. Laatstgenoemde speelde in de laatste wedstrijden veelal op het middenveld maar werd daarin weer vervangen door Niels Janssen die samen met Jurgen Vink en Stan Keukens de 3-mans middenlinie vormde.

Na het nodige rook- en vuurwerk en een minuut stilte ter nagedachtenis van een overleden SCM lid, floot de Achterhoekse scheidsrechter Roenhorst om klokslag half 3 voor de aftrap.  Het was de thuisploeg die in de eerste fase van de wedstrijd het initiatief greep. Door met name in het eerste half uur veel druk op het middenveld van SVO/VVLK te zetten, kwam de Polder equipe nauwelijks aan voetballen toe. In de 4e minuut kreeg SC Millingen vanuit een corner een kopkans maar deze werd over het doel van Frank Klomberg gekopt. Een minuut later meldde ook SVO/VVLK zich voor het eerst in aanvallend opzicht. Siem Hoogma wist aan de linkerkant van het veld te ontsnappen. Diens inzet werd tijdig door een Millingse sliding onschadelijk gemaakt. Ofschoon beide teams ongetwijfeld de beste intenties gehad zullen hebben, kwam het duel niet echt los. De kansen waren dan ook schaars in het eerste bedrijf. In de 17e minuut werd Niels Janssen van een meter of 22 in staat gesteld het Millingen doel onder vuur te nemen. Met enige moeite werd deze poging door de SCM-goalie onschadelijk gemaakt. Doordat beide teams vooral elkaars middenveld geen ruimte wilde geven, werd steeds vaker de lange bal gehanteerd. Zowel de SVO/VVLK- als de SCM-verdediging hadden daar over het algemeen goed het oog op waardoor er lange tijd weinig gebeurde voor beide doelen. SCM had een optisch overwicht, leek in de 1e helft er ook meer energie in te leggen, maar kon dat niet omzetten in doelrijpe mogelijkheden. In de 40e minuut leek er een hachelijke situatie te ontstaan voor het doel van Frank Klomberg maar door zijn goede ingrijpen op een bal die tussen de linies inviel, werd ook deze SCM-mogelijkheid in de kiem gesmoord. 2 minuten later nam Joris Weeren een voorzet van Daan Bank goed aan maar kon hij te weinig richting geven aan de volley die hij van zijn voet liet vertrekken. Niet veel later floot de arbiter voor de thee.

Na rust kwam SVO/VVLK energieker uit de kleedkamer. Waar SC Millingen voor de rust de voorzichtig betere ploeg was, namen de zwart-witten nu het initiatief. Net zoals voor rust bleven beide ploegen bedachtzaam acteren en vermeden zoveel mogelijk risico. Het doelpunt van SCM dat in de 53e minuut viel, kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. De Ooijs/Leuthse verdediging slaagde er niet in om de bal weg te koppen. Het leer viel voor de voeten van Loek Huisman. Hij wist met wat omwegen uiteindelijk toch vanaf een meter of 14 de bal langs keeper Frank Klomberg te krullen (1-0). Waar SVO/VVLK voor de treffer al was begonnen met het kantelen van het spelbeeld, werd dat onder invloed van de achterstand allemaal nog wat verder opgevoerd. SC Millingen beperkte zich steeds meer tot verdedigen en had klaarblijkelijk in de 1e helft met krachten gesmeten. De ene na de andere speler kreeg te kampen met kramp. Ondanks het overwicht duurde het tot de 72e minuut eer dat SVO/VVLK echt gevaar kon stichten. Een schot van Jurgen Vink leek richting de linker kruising te zeilen maar met een katachtige reactie wist SCM-doelman Chiel Haukes de gelijkmaker te voorkomen. 6 minuten later kreeg Daan Lamers de bal voor zijn voeten vanuit een afgeslagen corner. Hij zag zijn inzet echter een metertje naast het SCM-doel gaan. In de 82e minuut ging Siem Hoogma er aan de rechterkant van door. Het was andermaal Chiel Haukes die een sta in de weg vormde. De bal bleef daarna in de Millingse 16 hangen maar na een ware scrimmage besloot scheidsrechter Roenhorst de onoverzichtelijke situatie te beëindigen met een free-kick in het voordeel van SCM. SVO/VVLK bleef nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar het was lastig een gaatje te vinden in de gesloten Millingse defensie. In de 88e minuut kreeg invaller Koen Keukens nog een goede mogelijkheid. Zijn schuiver werd andermaal gered door uitblinker aan Millingse zijde Chiel Haukes. Voor een rebound kwam Siem Hoogma net een paar teenlengtes te kort. SCM had met name in de 2e helft veelvuldig de tijd genomen en dat resulteerde in een forse blessuretijd van zo’n kleine 10 minuten. SVO/VVLK bleef het proberen maar met het naderen van het eindsignaal werden de pogingen er niet secuurder op. Het was rond de klok van half 5 toen scheidsrechter Roenhorst, die enkel alleen een gele kaart voor een SCM-speler trok, voor het laatst floot.

Een wedstrijd met 2 gezichten. SC Millingen had het overwicht in de 1e helft, het 2e bedrijf was duidelijk voor SVO/VVLK. De kansen waren schaars op de Hove maar als we gaan turven dan heeft SVO/VVLK er meer gehad dan de thuisploeg. Er was zelden goed voetbal te zien maar de spanning zat er volop op. Met een overwinning krijgen de gastheren te veel en SVO/VVLK met een nederlaag te weinig. Resumé was een gelijkspel de juiste afspiegeling geweest van de verhoudingen op het veld. Al met al dus een zure middag voor alles en iedereen die SVO/VVLK een warm hart toedraagt. Jammer maar uiteindelijk zijn het ook maar weer 3 punten. Promovendus SVO/VVLK is de laatste jaren in een rap tempo naar het niveau van SC Millingen gegroeid. Het gat is gedicht en er stonden gisteren 2 gelijkwaardige ploegen op het veld. Nu viel het kwartje nog in de richting van SCM, wellicht is dat de volgende keer anders.

Aankomend weekend een nieuwe poging voor 3 punten. Dan komt UHC naar sportpark de Kempkes. De ploeg uit Hernen is de competitie erg stroef gestart en is na de nederlaag tegen SV Heumen zelfs rode lantaarndrager geworden. Hopelijk kunnen we de ploeg van trainer Kasper Vullings nog een weekje langer in mineur houden.

SCOREVERLOOP:

53e minuut         1-0          Loek Huisman

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Joris Tax, Levi Verriet, Mees Bouwmeister (55e Jelmer Claassen), Daan Bank, Niels Janssen (77e Thijmen Bakker), Jurgen Vink, Joris Weeren, Siem Hoogma, Daan Lamers, Stan Keukens (83e Koen Keukens)

Wegens de aanhoudende regen in de 2e helft, alleen foto’s van de 1e helft!

Tekst: Bart Willems               Foto’s: Dick Braam sr.