SVO/VVLK JO19-1 VERLIEST EN ZIET KAMPIOENSCHAP NAAR SV NIJMEGEN GAAN

OOIJ: Woensdag 30 mei j.l. speelde SVO/VVLK JO19-1 haar laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Union JO19-2. De opdracht vooraf was duidelijk. Bij winst zou het kampioenschap in de Ooij gevierd kunnen worden, bij alles minder dan een overwinning zou het feestje naar Nijmegen verplaatsen.

In de 1e helft werd het al snel 0-1 voor Union door een terecht toegekende strafschop. SVO had het moeilijk om het spel te maken en er werden nagenoeg geen kansen gecreëerd. Ook Union reeg de kansen niet aaneen maar wist 10 minuten voor rust al koppend wel de 0-2 op het bord te brengen.

In de 2e helft zette de Ooijse ploeg nog wel aan maar ook nu gold dat het amper gevaar uit kon stichten. Toen er in de 60e minuut ook nog een Nijmeegse voorzet de Ooijse goal ‘inwaaide’, was de wedstrijd feitelijk beslist. Jelle Smeets wist vanuit de rebound zowaar in de 70e minuut de stand naar 1-3 te tillen. Even leek SVO nog aan te zetten voor een slotoffensief maar het balbezit resulteerde niet in doelrijpe kansen. Vlak voor tijd moest de scheidsrechter andermaal naar de stip wijzen en wist Union de eindstand op 1-4 te brengen.

Door deze nederlaag gaat het kampioenschap op jammerlijke wijze naar SV Nijmegen. Union was vandaag de betere ploeg, al doet het op het minst vreemd aan dat een ploeg die tot vandaag nog maar 3 wedstrijden wist te winnen, nu ‘in eens’ in staat was om de gedoodverfde kampioen feitelijk geen kans te gunnen. Laat onverlet dat de Ooijse ploeg vandaag ook geen moment de vorm heeft laten zien die het de afgelopen maanden bij tijd en wijlen wel heeft geëtaleerd. Zonde, maar desondanks kan het team van Theo Glaap, Mischa Janssen en Harm Kamps terug kijken op een mooie voorjaarscompetitie, al zal het nu even niet zo beleefd worden.

Door: Bart Willems