Skip links

SVO/VVLK HEEFT GEEN KIND AAN UHC EN BOEKT MONSTERZEGE (8-0)

OOIJ Zondag 13 November 2022: Afgelopen zondag speelde SVO/VVLK tegen UHC. Het speelde niet alleen tegen- maar ook met de gasten die er met een 8-0 nederlaag feitelijk nog genadig van af kwamen.

De verloren derby tegen SC Millingen had ook in fysiek opzicht zijn sporen nagelaten. Waar trainer Martin de Winkel in het Rijndorp nog over een zo goed als volledige selectie kon beschikken, waren de keuzes voor deze zondag een stuk geringer. Om uiteenlopende redenen ontbraken Niels Janssen, Stan Keukens, Niels Agelink, Ivo Pott en Mees Bouwmeister aan de aftrap. De gaten in de basis elf werden gevuld door Joris Tax samen met Levi Verriet het centrum van de verdediging te laten vormen, Jelmer Claassen zag zichzelf ,na zijn zeldzame reserve beurt tegen SC Millingen, weer terugkeren in de basis en Thijmen Bakker zag zijn goede ontwikkeling van de afgelopen periode beloond worden met een plekje in het elftal.

Op een zonnig sportcomplex de Kempkes nam SVO/VVLK na een korte fase van aftasten al snel het initiatief in de wedstrijd. Eerste aanvallende moment kwam dan ook van de thuisploeg. Thijmen Bakker nam in de 7e minuut van een meter of 25 het vijandelijke doel onder schot maar hij zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. 2 Minuten later was de jonge Leuthse aanvaller wederom kansrijk. Met een handige kap zette hij een UHC-verdediger op het verkeerde been waarmee hij zich vrij baan verschafte. Zijn schot was echter niet genoeg in de hoek geplaatst waarmee hij de UHC-goalie de kans gunde om de bal uit zijn doel te houden. De rebound daaropvolgend werd door Siem Hoogma eveneens op de keeper geschoten. Niet veel later kwam SVO/VVLK alsnog op voorsprong. Daan Lamers wist zich in de linker punt van het 16 meter gebied prima vrij te spelen en schoot met een bekeken schot de bal op schitterende wijze in de rechterbovenhoek (1-0). De polderploeg bleef daarna opzichtig de betere ploeg en wist in de 20e minuut de voorsprong te verdubbelen. Vanuit het middenveld werd Siem Hoogma in de diepte weggestoken. Niet zelfzuchtig legde hij de bal breed op Daan Lamers die de bal er eenvoudig in kon lopen (2-0). Deze veilige marge zorgde ervoor dat de zwart-witten even wat gas terugnamen. Dat bracht met zich mee dat UHC zich wat meer aanvallend kon uiten. In de 25e minuut ging een Hernense lob een halve meter naast het doel van Frank Klomberg. 6 Minuten later had SVO/VVLK definitief afstand kunnen nemen van de ploeg van trainer Kasper Vullings. Daan Lamers wist zijn naamgenoot Daan Bank vrij te spelen op een meter of 12 voor het doel. Zijn inzet vond echter de voet van de UHC-goalie. Ook zeer kansrijke mogelijkheden van Daan Lamers en Joris Weeren in de laatste 5 minuten voor de thee vonden niet het net. Vlak voor rust moest Frank Klomberg handelend optreden op een UHC inzet en voorkwam daarmee dat een foutje in de Ooijs/Leuthse verdediging voor nieuw Hernens perspectief zou kunnen zorgen.

In de 2e helft ging de gashendel van de thuisploeg zichtbaar een stukje verder open. UHC begon al snel in het 2e bedrijf naar adem te snakken en SVO/VVLK begon kans op kans te creëren. In de 50e minuut zag Daan Lamers zijn inzet nog via de buitenkant van de paal over de achterlijn gaan maar dat bleek uitstel van executie voor de geel-blauwen. SVO/VVLK bleef nadrukkelijk op zoek naar goals en had in verdedigend opzicht niks meer te duchten van de Uni Hernani Combinatie. Treffers konden dan ook niet uitblijven en in de 55e minuut liep Joris Weeren een vrije trap van Jurgen Vink bij de 1e paal bekwaam binnen (3-0). Nadat in de 57e minuut een schot van Siem Hoogma door de UHC-doelman gered werd en Thijmen Bakker in de 70e minuut zijn kopbal door diezelfde en inmiddels uitblinkende goalie over de lat getikt zag worden, kwam de 4e treffer een minuut later alsnog op het bord. Uitblinker aan Ooijse zijde Daan Lamers wist zich op geweldige wijze vrij te spelen in de 16 en liet de doelman met een schuiver in de lange hoek kansloos (4-0). Amper 2 minuten later was het weer raak. Bij een voorzet van Siem Hoogma dreigde buitenspel maar doordat de bal door een UHC-speler in eigen doel werd geschoten kon daar geen sprake van zijn (5-0). Het arme UHC moest lijdzaam toezien hoe SVO/VVLK telkens maar weer de vrije mensen wist te vinden en in de 78e minuut was het weer raak voor de equipe van Martin de Winkel. Joris Weeren tikte een corner bij de 1e paal bekwaam binnen (6-0). In de 81e minuut werd Daan Bank gewisseld voor Mick van Ophuizen die daarmee zijn eerste minuten van dit seizoen kon gaan maken. Hij zag Joris Weeren 5 minuten voor tijd zijn 3e treffer van de middag aantekenen. Op aangeven van Daan Lamers kon hij eenvoudig de 7-0 aantekenen. Het slotakkoord was voor Daan Lamers. Hij wist in de 88e minuut de bal onder de keeper door te prikken en met zijn 4e treffer de 8-0 einduitslag op het bord te brengen. Scheidsrechter Wesselkamp, die overigens geen enkel probleem had deze sportieve wedstrijd in goede banen te leiden, zag weinig aanleiding de lijdensweg van UHC nog langer voort te laten duren en floot op- en rond de 90 minuten voor het laatst.

SVO/VVLK had op deze zonnige zondagmiddag geen kind aan het zwakke UHC. In de eerste helft wisten de gasten nog af en toe wat gaten dicht te lopen maar in de 2e helft ging de geleverde inspanning in de eerste 45 minuten toch zijn tol eisen aan Hernense zijde. En met 8-0 was de Polderploeg nog onbedoeld mild voor UHC. De thuisclub kreeg kans op kans en UHC mocht nog van geluk spreken dat de doelman wel een dikke voldoende haalde. Een uitslag in de dubbele cijfers had er zeker in gezeten.

Al met al deed SVO/VVLK wat het moest doen en daarmee neemt het de 3e plek op de ranglijst weer in. De debutant in de 4e klasse doet het vooralsnog meer dan prima. De punten die zijn gehaald, werden met overtuiging gepakt en tegen met name OSC en SC Millingen had de ploeg meer verdiend dan de schlemielige nederlagen die het nu ten deel viel. Tot aan de winterstop speelt de ploeg van Martin de Winkel wedstrijden tegen ploegen die nu veelal terug te vinden zijn in de middenmoot. Interessant om te zien hoe de ploeg zich daar doorheen werkt. Eerstvolgende halte is in Ewijk waar we met het gelijknamige VV Ewijk de ploeg van oud SVO-trainer Bas Hendriks treffen. De degradant uit de 3e klasse verloor afgelopen weekend verrassend van SV Heumen en bezet momenteel de 8e plek met 8 punten uit 7 wedstrijden.

SCOREVERLOOP

10e minuut         1-0          Daan Lamers

20e minuut         2-0          Daan Lamers

55e minuut         3-0          Joris Weeren

71e minuut         4-0          Daan Lamers

73e minuut         5-0          eigen doelpunt

83e minuut         6-0          Joris Weeren

85e minuut         7-0          Joris Weeren

88e minuut         8-0          Daan Lamers

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet, Joris Tax, Daan Bank (81e Mick van Ophuizen), Koen Keukens (64e Jasper Scholten), Jurgen Vink, Thijmen Bakker (75e Pepijn Bartels), Siem Hoogma, Daan Lamers, Joris Weeren.

Tekst: Bart Willems.         Foto’s: Dick Braam sr.