Skip links

SVO/VVLK BOEKT IN EWIJK 2e UITOVERWINNING VAN HET SEIZOEN (1-3)

EWIJK Zondag 20 November 2022: Waar we afgelopen zondag op de Kempkes nog getrakteerd werden op een lenteachtige najaarsdag, waren de omstandigheden vanmiddag ronduit winters te noemen. Echt aangenaam was het dus niet in Ewijk, maar dat weerhield SVO/VVLK er niet van om de 2e uitoverwinning van het seizoen te boeken. Na iets meer dan 90 minuten prijkte een 1-3 polder overwinning op het scorebord.

Trainer Martin de Winkel, wiens contract afgelopen week in onderlinge overeenstemming met minimaal 1 seizoen verlengd werd, begon met dezelfde basis 11 als dat ie deed in de wedstrijd tegen UHC. Hij zag Stan Keukens weer terugkeren in zijn wedstrijdselectie maar gaf Thijmen Bakker de voorkeur. Niels Janssen, Niels Agelink, Mees Bouwmeister en Ivo Pott zijn nog immer geblesseerd en waren dus niet inzetbaar in Ewijk.

Op het kunstgrasveld van sportpark de Blatenplak kreeg SVO/VVLK de eerste mogelijkheid. In de 3e minuut slingerde Joris Weeren de bal vanaf links voor het doel. Siem Hoogma nam het leer vanaf een meter of 10 in de volley en zag de bal rakelings over de kruising heen zeilen. Niet veel later meldde ook de thuisploeg zich voor het eerst in aanvallend opzicht. Een schot van een meter of 20 werd knap gepakt door keeper Frank Klomberg. Na deze eerste aanvallende schermutselingen was het met name de thuisploeg die de meeste energie in de wedstrijd legde. SVO/VVLK was aan de bal de wat betere maar de meeste duels vielen in die fase uit in het voordeel van de Oranje zwarten.  In de 10e minuut kreeg SVO/VVLK een vrije trap te nemen. Jurgen Vink zag zijn free-kick gepakt worden door de Ewijk doelman, de rebound die daarbij prijsgegeven werd, viel niet voor een poldervoet. Ewijk probeerde het geregeld middels pogingen van afstand maar werd daarmee nauwelijks gevaarlijk. Enkel alleen in de 24e minuut moest keeper Frank Klomberg handelend optreden op een inzet van een meter of 18 maar dat deed hij bekwaam. Het power voetbal van Ewijk zorgde ervoor dat SVO/VVLK lange tijd haar stempel niet op de wedstrijd kon drukken. Omdat de ploeg van oud SVO-trainer Bas Hendriks weliswaar enthousiast speelde maar in balbezit vaak slordig opereerde, viel er in de Ewijkse kou aanvankelijk weinig te genieten. Richting de rust kwam SVO/VVLK iets beter in de wedstrijd en leek in de 32e minuut op weg naar een grote kans. Siem Hoogma werd in de diepte weggestoken, leek om de doelman heen te kunnen maar kreeg de bal net niet mee waarmee de kans verkeken was. In de 37e minuut kwam de Polderploeg dan toch op voorsprong. Uitblinker Levi Verriet gaf vanuit het achterveld de bal precies in de loop van Daan Lamers die alleen op de keeper af kon en de bal bekeken langs de uitstormende keeper in het lege doel wist te plaatsen (0-1). Nadat Thijmen Bakker 3 minuten voor de thee zijn schot door de Ewijkse keeper onschadelijk gemaakt zag worden, ging SVO/VVLK met een ietwat overmatige voorsprong de rust in.

In de 2e helft bleef de thuisploeg met veel opportunisme spelen al werd het beetje bij beetje minder krachtig. Bovendien bleef de Ewijkse formatie in aanvallend opzicht weinig doortastend. Dat zorgde ervoor dat de equipe van Martin de Winkel langzamerhand de bovenliggende partij werd en waar de kansen voor rust spaarzaam waren, kwamen de mogelijkheden er nu wel. In de 58e minuut liet SVO/VVLK zich voetballend van haar beste kans zien toen het zich al combinerend een baan door de Ewijkse verdediging heen wist te spelen. Eindstation was Siem Hoogma. Hij ging voorbij aan de Ewijk keeper maar werd van het scoren weerhouden door een sliding van een terug sprintende verdediger. 2 minuten later leek Joris Weeren te kunnen profiteren van een fout van de Ewijkse sluitpost toen hij de bal door de goalie tegen hem aangeschoten kreeg. De aanvoerder kreeg de bal echter niet voldoende onder controle en gaf daarmee de Ewijk doelman de mogelijkheid zijn fout te herstellen. In de 68e minuut zag SVO/VVLK het inmiddels ontstane overwicht ook op het scorebord tot uiting gebracht worden. Jurgen Vink bracht de bal met een vrije trap de 16 in en Daan Banks wist het leer al koppend terug te leggen op Thijmen Bakker. De jonge aanvaller speelde zich goed vrij en schoot de bal vanaf rand 16 meter gebied in de rechterbenedenhoek (0-2). Het sierde de thuisploeg dat het daarna de oren niet liet hangen maar de Zwart-witten hadden de marge die het zich wenste en had in die fase de touwtjes stevig in handen. De 0-3 in de 73e minuut kwam dan ook niet echt als een verrassing. Daan Lamers wist in de 16 alles en iedereen in de luren te leggen en schoot op eenvoudige wijze zijn 2e van de middag tegen de touwen. En daarmee leek de vis wel op het drogen voor de Ooijs/Leuthse combinatie. Toch zag het de thuisploeg nog wat terugdoen. In de 79e minuut werd een vrije trap achter doelman Frank Klomberg gekopt (1-3). Het gaf de thuisploeg weer een sprankje hoop maar verder dan een afgekeurd doelpunt, de bal had de achterlijn gepasseerd, kwam de Ewijkse dadendrang niet.  Scheidsrechter Peeters zag weinig aanleiding om de sportief verlopen wedstrijd op een inmiddels nat en steenkoud sportpark de Blatenplak langer dan noodzakelijk voort te laten duren en liet zijn fluit rond de klok van kwart over 4 voor het laatst klinken.

Een zeer prettige overwinning. SVO/VVLK speelde zeker niet haar beste wedstrijd. Met name in de eerste helft kwam het nauwelijks aan het voetballen en werden er veel duels verloren. Ewijk gooide er veel energie tegenaan en trachten middels de lange bal vanuit het achterveld de rappe aanvallers te vinden. De achterste linie van SVO/VVLK had echter ook vandaag weer de zaakjes prima op orde en liet daadwerkelijk Ewijks gevaar nauwelijks toe. Nadat de Polderbewoners de eerste helft ietwat geflatteerd met een 0-1 voorsprong afsloten, was de uitloop naar 0-3 al veel meer overeenkomstig met de krachtsverhoudingen.  Het was bewonderingswaardig om te zien hoe Ewijk het bleef proberen en kreeg met de 1-3 loon naar werken. Verder liet SVO/VVLK het echter niet komen en ofschoon er op het spel van vanmiddag best nog wel wat aan te merken viel was de Ooijs/Leuthse overwinning uiteindelijk een terechte.

Door de 5e overwinning van het seizoen handhaaft SVO/VVLK zich in de top van de 4e klasse E. Aankomend weekend spelen we weer een thuiswedstrijd. Op de Duffelt komt Roda’28 op de koffie. De ploeg uit Winssen wist vandaag met 5-2 af te rekenen met SV Heumen.

SCOREVERLOOP:

37e minuut         0-1          Daan Lamers

68e minuut         0-2          Thijmen Bakker

73e minuut         0-3          Daan Lamers

79e minuut         1-3          speler VV Ewijk

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen Levi Verriet, Joris Tax, Daan Bank, Koen Keukens (80e Jasper Scholten), Jurgen Vink, Joris Weeren, Siem Hoogma, Daan Lamers, Thijmen Bakker (80e Stan Keukens).

Tekst en foto’s: Bart Willems.