Skip links

SVO/VVLK BOEKT EENVOUDIGE WINST OP SV NIJMEGEN IN EERSTE OFFICIELE DUEL (1-4)

NIJMEGEN Zondag 4 september 2022: Vandaag trad voor het eerst in het nog prille samenwerkingsbestaan het eerste elftal van SVO/VVLK aan voor een officiële wedstrijd. Op het programma stond het bekerduel tegen SV Nijmegen.

De Nijmeegse ploeg, afgelopen seizoen door toedoen van VVLK veroordeeld tot afdaling naar de 5e klasse, onderging afgelopen zomer een ware metamorfose. Diverse nieuwe spelers diende zich aan op sportpark Oscar Carre. Dat maakte het op voorhand lastig om de daadwerkelijke kracht van deze tegenstander in te schatten. Maar eigenlijk geldt min of meer hetzelfde voor SVO/VVLK. Door de samensmelting tussen SVO en VVLK is het beste wat de 5e klasse vorig seizoen te bieden had, samengekomen. Nu dit team aankomend seizoen gaat beginnen in de 4e klasse is het vooral de vraag waar de manschappen van Martin de Winkel toe in staat zijn. Vast staat dat het combinatieteam van SVO en VVLK over een ruime en kwalitatief sterke selectie kan beschikken.

Voor deze wedstrijd mistte trainer Martin de Winkel nogal wat mensen. Siem Hoogma moest deze bekermatch aan zich voorbij laten gaan vanwege studieverplichtingen. Voor Niels Janssen, Niels Agelink en Mick van Ophuizen gold dat zij nog kampen met blessures.

SVO/VVLK nam op het mooie Nijmeegse veld al vroeg het initiatief in de wedstrijd. Al na 3 minuten kon de 1e kans genoteerd worden. Het was Jurgen Vink die de bal van een meter of 13 nogal druistig over het Nijmeegse doel heen jaagde. Enkele minuten later kreeg SVO/VVLK een nog grotere mogelijkheid maar de inzet van Stan Keukens trof het aluminium. De thuisploeg had in deze fase duidelijk moeite met het snelle spel van SVO/VVLK en had vooral geluk dat de zwart-witten het vizier bij de afronding niet op scherp hadden staan. Toch kon een Ooijs/Leuthse voorsprong niet uitblijven en in de 15e minuut liet Daan Lamers de dik verdiende 0-1 aantekenen. Hij wist op het middenveld een Nijmegen verdediger in de luren te leggen en zichzelf daarmee een vrije baan naar het SV Nijmegen doel te verschaffen. Vanaf een meter of 11 liet hij via de onderkant van de doellat de Nijmeegse goalie kansloos (0-1). SVO/VVLK bleef ook daarna duidelijk de betere ploeg en bleef zich kansen en mogelijkheden verwerven al vergat het zichzelf middels meerdere treffers een gemakkelijke middag te bezorgen. Bovendien werd het spel er gaandeweg de 1e helft niet beter op en werd met name de passing slordig. De thuisploeg wist in het eerste bedrijf slechts 1 klein kansje te creëren maar door goed handelend optreden van Frank Klomberg werd het gevaar al in de kiem gesmoord. SVO/VVLK kreeg nog wel kansen maar zag een schot van Daan Bank, en kopbal van Koen Keukens en schoten van Stan Keukens en Joris Weeren in de handschoenen van de prima Nijmeegse goalie belanden.

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. SVO/VVLK bleef het meest dreigend en lange tijd kon SV Nijmegen daar aanvallend weinig tegenover zetten. In de 49e minuut gaf SVO/VVLK eindelijk wat meer uiting aan de krachtsverhoudingen. Een aanval over meerdere schijven liet de bal voor de voeten van Daan Lamers belanden. Hij wist met een vlammend schot van een meter of 15 de bal hoog in het Nijmeegse doel te knallen (0-2). In de 61e minuut moest keeper Frank Klomberg zeldzaam handelend optreden door een Nijmeegse inzet over zijn doellat heen te tillen. 4 minuten later werd Daan Lamers door geschutter in de defensie van SV Nijmegen een kans gegund maar zijn inzet ontbeerde kracht en werd daardoor een relatief eenvoudige prooi voor de doelman. Volkomen uit het niets bracht de thuisploeg in de 72e minuut de ‘spanning’ terug in de wedstrijd. Een voorzet van de linkerkant werd pardoes in het Ooijse doel gefrommeld. Het Apel om hands werd door de jonge leidsman Verhart in de wind geslagen. Hij gaf toe dat er sprake was van hands echter ging het hier om de ‘stand arm’ en dat werd niet als strafbaar beoordeeld. Hoe het ook zij, waar SVO/VVLK de wedstrijd al lang en breed beslist had moeten hebben, moest het zowaar nog aan de bak om de 3 punten zeker te stellen. Omdat de vermoeidheid bij beide ploegen op deze warme septembermiddag een steeds grotere rol ging spelen, werden de ruimtes op het veld almaar groter. Hierdoor kon SV Nijmegen zich zowaar ook aanvallend wat meer laten gelden. Veel gevaarlijker dan een slap schotje dat simpel geraapt werd door Frank Klomberg werd het echter niet. In de 82e minuut forceerde SVO/VVLK uiteindelijk toch de beslissing. Daan Lamers stapte slim over een voorzet van Tijme Bakker heen en gunde daarmee Joris Weeren een vrije schietkans. Hij wist het leer van een meter of 10 bekwaam in de korte hoek te schuiven (1-3). 4 minuten later maakte Daan Lamers met een bekeken krul zijn 3e van de middag en de 4e van SVO/VVLK (1-4). Nu was het aan de thuisploeg om hands te claimen maar ook hier wilde de scheidsrechter niets van weten. 1 speler van SV Nijmegen protesteerde dermate heftig dat hij daar 2 keer de gele kaart voor ontving en dus voortijdig de douches op mocht gaan zoeken.  Niet veel later had Tijme Bakker de 1-5 op z’n schoen maar hij wist de afleg van Pepijn Bartels net niet tot doelpunt te promoveren. De over het algemeen niet slecht fluitende scheidsrechter Verhart vond het niet nodig om heel veel blessuretijd te rekenen en floot rond 10 voor 4 voor het laatst.

En zo wist SVO/VVLK haar 1e officiële duel dik verdiend te winnen. De wedstrijd werd gekenmerkt door verschillende fases. In de 1e 25 minuten had SVO/VVLK zich beter moeten belonen en ruimer afstand moeten nemen van de Nijmegenaren. Het restant van de 1e helft was ronduit slordig van de zwart-witten. Door de vroege treffer in het 2e bedrijf leek SVO alsnog de zaakjes op orde te hebben. De frommel 1-2 gaf de Nijmeegse burger weer wat moed maar van een reële kans op de gelijkmaker is echter nooit sprake geweest. In de slotfase liep SVO/VVLK uiteindelijk toch nog weg naar een overwinning die beter past bij de verhoudingen op het veld.

Aankomend weekend speelt SVO/VVLK een thuiswedstrijd op de Kempkes. Op Ooijse Kermis zondag komt SCP op bezoek. De Puiflijkse vereniging beleefde allerminst een plezierige bekermiddag. 3e klasser en favoriet voor de poulewinst de Trekvogels wist maar liefst met 1-7 te winnen op sportpark Schravenhof.

SCOREVERLOOP

15e minuut         0-1          Daan Lamers

49e minuut         0-2          Daan Lamers

72e minuut         1-2          Speler SV Nijmegen

82e minuut         1-3          Joris Weeren

86e minuut         1-4          Daan Lamers

OPSTELLING

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet (76e Mees Bouwmeister), Joris Tax, Daan Bank (76e Pepijn Bartels), Ivo Pott, Koen Keukens, Jurgen Vink (61e Jasper Scholten), Joris Weeren, Daan Lamers, Stan Keukens (61e Tijme Bakker)

Tekst en Foto’s: Bart Willems.