SVO VOOR EERSTE UITBEURT NAAR NIFTRIK

Na de succesvol afgesloten competitie ouverture thuis tegen WVW (3-0), wacht morgen, Zondag 27 September 2020, de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Niftrik treffen we het gelijknamige VV Niftrik. Het kleine dorp onder de rook van Wijchen telt zo’n 400 inwoners.

Evenals SVO is ook Niftrik uitstekend begonnen aan de competitie. In Deest had het geen kind aan het leeggestroomde SCD’33 en won afgetekend met 6-1. Jan Willem Jeurissen deed wat hij eigenlijk al jaren doet en dat is veelvuldig scoren. Aan het eind van de middag prijkte zijn naam 4 keer op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. De andere 2 treffers kwamen op naam van Joost Lepoutre. In de beker voorafgaand aan de competitie was de ploeg van Pierre Hermsen veel minder voortvarend. Met 3 nederlagen speelde het geen enkele rol in de poule. Evengoed zal dat gezien de sterkte van de tegenstanders, met FC Kunde, Brakkenstein en Rood Wit trof Niftrik enkel alleen hoger geklasseerde teams, tot weinig verbazing hebben geleid.

De prestaties van VV Niftrik kent het laatste decennia een nogal wisselend verloop. Over het algemeen speelde de Niftrikse gastheren in de 5e klasse, maar in een 3-tal seizoenen was het actief in de 4e klasse. Laatste afdaling naar de 5e klasse volgde aan het eind van het seizoen 2017/2018 toen het, weliswaar in de 2e ronde van de nacompetitie, ons eigen SVO uit wist te schakelen in de strijd om een plek in de 4e klasse maar vervolgens moest men in de laatste ronde bakzeil halen en degradeerde het alsnog.

Meest recente ontmoeting tussen beide verenigingen werd gespeeld op zondag 24 november 2019. Op de Kempkes was SVO met 2-0 te sterk. In de 2e helft nam de Ooijse ploeg afstand door treffers van Joris Weeren en een eigen doelpunt van de Niftrik goalie. Van een 2e duel in deze competitie kwam het niet door alle Corona perikelen. Overwinningen op Niftrik zijn overigens wel een zeldzaamheid gebleken in de afgelopen jaren.  In het seizoen 2018/2019 speelde SVO thuis met 1-1 gelijk en verloor het op sportpark de Eik met 2-0 en zoals al eerder gerefereerd verloor SVO in de nacompetitie van het seizoen 2017/2018 met 3-0. Daarvoor troffen beide teams elkaar zelden in competitieverband en moeten we terug naar het seizoen 2008/2009. Ook toen wist SVO niet te winnen.

Ook SVO kende dus een goede aftrap van het seizoen. Ofschoon het spel nog niet optimaal was, werd WVW zonder noemenswaardige problemen aan de kant gezet. De stugge Weurtse ploeg had met name in de 2e helft veel minder antwoord op het Ooijse aanvalspel. Met Niftrik treffen we, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, een ploeg die ook zijn pijlen zal gaan richten op de bovenste plaatsen. In die zin dus al vroeg in het seizoen een serieuze krachtmeting voor de manschappen van trainer Martin de Winkel. Het zou mooi zijn als we, de weliswaar minimale geschiedenis van uitnederlagen in Niftrik, kunnen doorbreken.

Wedstrijd op sportpark de Eik begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer A. Meijnen. Support vanuit de Ooij is uiteraard meer dan welkom. We verzoeken onze supporters zich wel te houden aan het opgestelde corona protocollen van de thuisclub; https://www.vvniftrik.nl/corona-protocol

COME ON SVO!!!

Tekst: Bart Willems.