Skip links

SVO VERSLAPT NIET EN GAAT OOK OVERTUIGEND VOORBIJ WVW (1-5)

WEURT Zondag 15 Mei 2022: Nu de festiviteiten rondom het glorieus binnengehaalde kampioenschap achter de rug zijn, rest SVO nog een 4-tal competitiewedstrijden. Vanmiddag stond op het zonnige- en mooie sportpark de Kamp de eerste van de 4 op het programma. Het Weurtse WVW was aldaar de tegenstander.

Trainer Martin de Winkel moest voor deze wedstrijd noodgedwongen zijn laatste linie aanpassen. Mees Bouwmeister, al vroeg in de wedstrijd tegen Avios/DBV uitgevallen, moest deze match aan zich voorbij laten gaan met een gekwetste enkel. Zijn logische vervanger was Levi Verriet. Joris Tax had de trainingen in de afgelopen week gemist vanwege een griepje. Na de warming up werd besloten om ook hem niet te laten starten. Zijn plaats werd ingenomen door Rik Dollevoet.

De vraag vooraf was in hoeverre SVO zich nog voldoende kan opladen voor het restant van competitie nu de buit al binnen is. Het antwoord op die vraag volgde snel want het was Joris Weeren die in de 4e minuut voor de Ooijse ploeg de score opende. Niels Janssen wist Joris vanuit het achterveld met een splijtende pass te bedienen, laatstgenoemde passeerde de keeper eenvoudig en liet de 0-1 in het lege doel ploffen. Het gaf een goede blijk van de Ooijse intenties want SVO bleef daarna de aanval zoeken. In de 11e minuut was het andermaal Joris Weeren die de SVO-fans liet juichen. Deze keer kwam het voorbereidende werk van aanvoerder Kadeem Schel. Hij wist met een bekeken balletje Joris 1 op 1 voor de keeper te zetten. Hij ging andermaal aan de goalie voorbij en rolde de bal langzaam in het doel (0-2). Een minuut later liet de thuisploeg zich voor het eerst in aanvallend opzicht gelden. In kansrijke positie werd een kopbal voorbij aan het doel van keeper Frank Klomberg gekopt. In de 13e minuut kreeg SVO een fikse tegenvaller te verwerken toen Rik Dollevoet zich moest laten vervangen met een op het oog stevige blessure. De komende dagen zal moeten blijken hoe ernstig de kwetsuur daadwerkelijk zal zijn. Het liet trainer Martin de Winkel geen andere keus om de niet geheel fitte Joris Tax toch in te brengen.  In vervolg van de wedstrijd liet Joris echter weinig blijken van zijn fragiele gesteldheid en stond als vanouds weer prima te verdedigen. In de 25e minuut kreeg SVO een terechte strafschop te nemen. Een WVW-verdediger legde zijn arm opzichtig op de bal en liet scheidsrechter Perdaan geen andere keuze de bal op de stip te leggen. Daan Lamers wist wel raad met deze pingel en trapte de bal gedecideerd in de rechterhoek (0-3).  Gelet op de ruime voorsprong kan de indruk gewekt worden dat WVW weinig in de melk te brokkelen had. Toch liet de Weurtse ploeg af en toe best aardige dingen zien maar liep het zich in de laatste aanvallende fase vaak stuk op de vandaag prima acterende Ooijse verdediging. In de 32e minuut maakte Daan Lamers een definitief eind aan alle Weurtse illusies. Een prima aangesneden vrije trap werd op dito wijze door Daan tegendraads ingekopt (0-4). In de 38e minuut dacht Joris Weeren zijn hattrick te voltooien maar hij zag zijn kopbal van de lijn gekeerd. Een minuut later moest Frank Klomberg handelend optreden om een kans in wording te verijdelen. Hij wist een teruggetrokken bal weg te graaien voor de inlopende WVW-aanvallers. Niet veel later had hij echter geen antwoord toen een WVW-aanvaller vrije doortocht kreeg en de 1-4 op het niet werkende scorebord mocht zetten. Nadat Levi Verriet vlak voor rust zijn kopbal vanuit een corner op knappe wijze gered zag worden door de WVW-goalie, floot leidsman Perdaan voor de rust.

De SVO elf werd in de rust op 1 positie gewijzigd. Levi Verriet ondervond wat hinder van zijn rug en liet zich vervangen door Joe Janssen. WVW had zich tijdens de thee waarschijnlijk voorgenomen de schade verder te beperken en betrok veel nadrukkelijker de verdedigende stellingen. In eerste instantie had dat weinig effect want SVO leek in de 50e minuut op 1-5 te komen. Vanuit een scrimmage had het er de schijn van dat de bal de doellijn was gepasseerd en dat was in eerste instantie ook het oordeel van de scheidsrechter. Hij liet zich echter van gedachte doen veranderen door de grensrechter van WVW en besloot de treffer alsnog te annuleren. 2 minuten later wist Joris Weeren zich knap vrij te spelen maar de daaropvolgende volley mistte de juiste richting. Ook in de 53e minuut kwam SVO net te kort om de voorsprong verder uit te breiden. Andermaal werd er een Ooijse inzet vlak voor de doellijn gestopt. Deze keer kwam de kans van Daan Lamers. Daarna brak er een fase aan waarin SVO de absolute controle voerde maar zich wat minder eenvoudig door de Weurtse verdedigingsmuur wist te spelen. Van WVW viel aanvallend niets meer te duchten. In de 64e minuut was Kadeem Schel nog redelijk dicht bij de 1-5 maar hij zag zijn schot van rand 16 gered worden door de doelman. Diezelfde goalie ging 2 minuten later opzichtig in de fout toen hij een diepe bal verkeerd inschatte en daarmee Joris Weeren in staat stelde zijn 3e van de middag te maken (1-5). In het vervolg van de wedstrijd bleef SVO met een behoorlijke intensiteit voetballen maar bleven echte grote kansen uit. 5 minuten voor tijd kreeg Joris Weeren nog een prima mogelijkheid maar hij koos ervoor om Siem Hoogma in stelling te brengen. Dat werd echter verijdeld door de WVW-verdediging. Door de drinkpauzes liep de wedstrijd wat langer door maar het was 5 minuten voor half 5 toen scheidsrechter Perdaan besloot een einde te fluiten aan deze over het algemeen sportieve wedstrijd waarin de kaarten op zak bleven.

SVO verdiend een dikke pluim voor de wijze waarop het vandaag dit duel heeft opgepakt. Nu de buit binnen is, ligt verslapping op de loer maar daar was allerminst iets van te merken. De ploeg heeft zich als hernieuwd doel gesteld het seizoen ongeslagen af te willen sluiten en WVW was daar vanmiddag het eerste ‘slachtoffer’ van.  Er werd met tijd en wijle weer erg mooi combinatie spel op de mat gelegd en uiteindelijk was de 1-5 overwinning tegen een ploeg die het zeker niet zomaar prijs gaf, een prima uiting van de krachtsverhoudingen.

Volgende week wacht een pittige thuis klus tegen SV Heumen. De ploeg van Henny Queens is de laatste weken prima in vorm en wist 7 wedstrijden op rij te winnen. Daarmee is het opgeklommen naar een 4e positie. Bovendien is het erg kansrijk in de 3e en laatste periode. Echter als SVO ook tegen Heumen de motivatie kan vinden zoals ze dat vandaag tentoonstelde, dan lijkt ook overwinning 20 een meer dan reële optie.

SCOREVERLOOP:

4e minuut            0-1          Joris Weeren

11e minuut         0-2          Joris Weeren

25e minuut         0-3         Daan Lamers

32e minuut         0-4          Daan Lamers

41e minuut         1-4          Speler WVW

66e minuut         1-5          Joris Weeren

OPSTELLING

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet (46e Joe Janssen), Niels Janssen, Rik Dollevoet (13e Joris Tax), Ivo Pott, Jurgen Vink, Joris Weeren, Kadeem Schel, Daan Lamers (69e Jasper Scholten), Siem Hoogma.

Tekst: Bart Willems       Foto’s: Dick Braam sr.