Skip links

SVO VERPULVERT SCD’33 (8-0)

OOIJ: SVO heeft gisteren SCD’33 op het eigen sportcomplex de Kempkes op een behoorlijk pak slag getrakteerd. De Deester ploeg kwam er zelfs met een 8-0 nederlaag nog enigszins genadig van af. Als SVO het vizier met name in de 2e helft nog wat scherper had gehad, waren beslist de dubbele cijfers behaald. Dat bleef de ploeg van trainer Alfred Verwaaijen bespaard.

Voorafgaand lagen de beste winstkansen al bij de ploeg van Martin de Winkel. De Ooijse equipe is fantastisch gestart aan de competitie met 5 overwinningen uit evenzoveel wedstrijden. De resultaten van tegenstander SCD’33 vertoonde juist een tegenovergesteld patroon. Met slechts 1 schamel punt uit de 1e reeks wedstrijden, is SCD’33 niet goed uit de startblokken gekomen. Overigens wist het dat puntje wel te behalen tegen de nummer 2 van de ranglijst VVLK. Bovendien, de wedstrijden die verloren gingen, waren over het algemeen kleine nederlagen tegen sterker geachte tegenstanders. Zaak voor SVO om goed bij de les te zijn en zich niet te laten verrassen.

Trainer Martin de Winkel zag voor deze wedstrijd zijn aanvoerder Kadeem Schel afhaken. Hij had te veel hinder van een scheenbeenblessure. Ook Levi Verriet en Guido Bex zijn nog immer geblesseerd. Er was ook goed nieuws deze week. De schorsing van Joris Weeren werd geseponeerd waarmee het restant van zijn uitsluiting (2 wedstrijden) te niet is gedaan. Bij het ontbreken van Kadeem, nam Joris voor deze wedstrijd de aanvoerdersband om de arm.

Al snel in de wedstrijd bleek dat SVO veel sterker was dan de tegenstander van deze middag. Vanaf minuut 1 had de thuisploeg het zeer nadrukkelijke initiatief. In de 4e minuut liet SVO dan ook al de eerste grote kans noteren. Joris Weeren wist op rechts met een mooie passeerbeweging voorbij een SCD-verdediger te glippen, zijn prima inzet werd echter op dito wijze gered door de SCD-goalie. 2 minuten later moest diezelfde keeper toch voor het eerst capituleren. Daan Lamers kwam in feite in dezelfde positie terecht als even daarvoor Joris Weeren. Daan wist de bal wel langs de keeper te schuiven en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal over de doellijn gaan (1-0). SVO bleef daarna druk uitoefenen op de verdediging van de Deester ploeg en creëerde ook kans op kans. Er waren achtereenvolgens grote kansen voor Daan Lamers, Siem Hoogma en Jurgen Vink. In de 18e minuut kwam dan toch de 2e treffer op het bord. Joris Weeren schot vanuit de linkerhoek 16 de 2-0 binnen. Amper 3 minuten later was het weer raak. Siem Hoogma wist een voorzet van Daan Lamers terug te leggen op Jurgen Vink en hij kon van dichtbij de 3-0 binnen frommelen. Ondanks de ruime voorsprong bleef de thuisploeg gedreven op zoek naar meer doelpunten. Het kreeg daar ook legio kansen voor. In de 30e minuut werd Daan Lamers gevloerd in de 16. De prima scheidsrechter Leerentveld kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Daan tartte met de ongeschreven door zelf achter de bal te gaan staan maar hij had echter geen enkele moeite om de keeper kansloos te laten en de 4-0 op het bord te brengen. In de 43e minuut schoot Jurgen Vink met een knap diagonaal schot de 5-0 tegen de touwen en in de dying seconds van de 1e helft tilde opnieuw Daan Lamers de score zelfs naar 6-0. Hij wist de voorzet van Jurgen Vink prima binnen te koppen. Niet veel later floot de arbiter voor de rust.

In de 2e helft ging SVO eigenlijk onverdroten door met het creëren van kansen. SCD trok zich wat meer terug in de hoop de schade nog enigszins te kunnen beperken. En daar slaagde ze zowaar in al lag dat eigenlijk meer aan SVO zelf. Waar er voor rust nog met scherp geschoten werd, was de afronding in de 2e helft allemaal wat minder secuur. De gure regenachtige omstandigheden zullen daar zeker niet meegeholpen hebben. In de 51e minuut begon Daan Lamers met een indrukwekkende solo maar hij zag zijn harde schot uiteenspatten op de paal.  De gelopen koers in de wedstrijd was voor trainer Martin de Winkel reden om al vroeg aan het wisselen te gaan. In de 54e minuut was het einde wedstrijd voor Jurgen Vink en Rik Dollevoet die beiden met wat lichte klachten aan de wedstrijd waren begonnen. Zij werden vervangen door Jasper Scholten en Mustapha El Kandoussi. Laatstgenoemde had maar 2 minuten nodig om tot zijn eerste kans te komen. Zijn kopbal ging echter rakelings naast. In de 65e minuut liet SVO zich het zoet van een doelpunt weer smaken. Het was andermaal uitblinker Daan Lamers die met een knappe actie de halve SCD-verdediging het zwart voor de ogen speelde en de bal op een presenteerblaadje bij Joris Weeren afleverde. Hij had vervolgens van dichtbij weinig moeite om de 7-0 binnen te schieten. In de 69e minuut had Mustapha El Kandoussi de auteur van het mooiste doelpunt van de middag kunnen worden, ware het niet dat zijn Bergkamp achtige lobje op spectaculaire wijze voor de doellijn werd weggewerkt door een SCD-verdediger. SVO bleef ook in het vervolg kans op kans krijgen op het inmiddels kletsnatte veld. SCD mocht deze middag echter van geluk spreken dat de doelman in goeden doen was en nog menig SVO-treffer wist te voorkomen. 10 minuten voor het verstrijken van de speeltijd bepaalde Daan Lamers met zijn 4e treffer van de middag de eindstand. Bediend door Joris Weeren wist hij met een fraaie schijnbeweging de SCD-verdediging op het verkeerde been te zetten en van dichtbij de 8-0 binnen te knallen. Nadat invaller Jorn Vermeulen in blessuretijd zijn inzet nog van de doellijn gehaald zag worden, floot scheidsrechter Leerentveld voor de laatste keer in deze eenzijdige wedstrijd.

Tja, wat valt ervan te zeggen? SVO speelde met name in de 1e helft een prima wedstrijd tegen een tegenstander die op alle fronten te kort kwam. SVO was heer en meester en het is typerend dat SCD’33 in 90 minuten voetbal geen enkele kans heeft weten te creëren. Keeper Frank Klomberg zal zelden zo’n werkloze middag hebben ervaren. Ofschoon 8-0 natuurlijk al een hele grote uitslag is, zijn er nog vele grote kansen gemist. De dubbele cijfers zoals een paar weken eerder in het bekerduel tegen RKPSC had er ook deze middag zeker in gezeten. In de 2e helft stokte de productie van doelpunten aanzienlijk waardoor dat leed het machteloze SCD’33 bespaard bleef. Grote man, letterlijk en figuurlijk, op deze doelpuntrijke middag was Daan Lamers. Met 4 treffers en 2 assists was hij zeer nadrukkelijk aanwezig.

Met 18 punten uit 6 wedstrijden is SVO zeer kansrijk voor de winst in de 1e periode. Deze periode gaat over 8 wedstrijden. Met 4 punten voorsprong op de eerste achtervolger VVLK is 1 overwinning in 1 van de komende 2 wedstrijden voldoende om de periode binnen te slepen. Aankomende zondag heeft SVO geen competitiewedstrijd. De week daarop speelt het thuis tegen AAC-Olympia. Als die wedstrijd in winst wordt omgezet is de 1e periode titel een feit. Daarmee verzekerd de Ooijse ploeg zich al in een vroeg stadium van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse.

SCOREVERLOOP

6e minuut           1-0                        Daan Lamers

19e minuut          2-0                        Joris Weeren

21e minuut          3-0                        Jurgen Vink

31e minuut          4-0                        Daan Lamers (strafschop)

43e minuut          5-0                        Jurgen Vink

45e minuut          6-0                        Daan Lamers

65e minuut          7-0                        Joris Weeren

80e minuut          8-0                        Daan Lamers

 OPSTELLING

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Joris Tax (75e Jorn Vermeulen), Rik Dollevoet (54e Jasper Scholten), Ivo Pott, Niels Janssen, Jurgen Vink (54e Mustapha El Kandoussi), Daan Lamers, Joris Weeren, Siem Hoogma.

Tekst: Bart Willems. Foto’s: Dick Braam sr.