Skip links

SVO VERLIEST IN DE 1E HELFT VAN 3E KLASSER EWIJK.

OOIJ Zondag 13 September 2020: Onder prima weersomstandigheden speelde SVO 1 de laatste van de 3 poulewedstrijden in het KNVB-bekertoernooi. Op de eigen Kempkes ontving de Ooijse ploeg het sterke VV Ewijk, uitkomend in de 3e klasse.

De ploeg van trainer Bram Remkes promoveerde in het seizoen 2018/2019, middels de nacompetitie, voor het eerst in haar 75jarige bestaan naar de 3e klasse. Tot aan de Corona break wist het zichzelf prima op de been te houden. Op moment van het definitief beëindigen van de competitie bezette Ewijk knap de 4e positie op de ranglijst.

Trainer Martin de Winkel zag in de voorbije week 2 middenvelders afhaken voor deze wedstrijd. Voor zowel aanvoerder Kadeem Schel als Ivo Pott kwam deze wedstrijd te vroeg. Daar stond tegenover dat hij wel voor het eerst in deze bekercampagne kon beschikken over Jurgen Vink. De behendige middenvelder had de 1e 2 wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan door studie verplichtingen. Hij begon direct in de basis. Door de geflatteerde nederlaag een week eerder tegen DIOSA waren de perspectieven om door te bekeren danig geslonken voor de Ooijse manschappen. Alleen winst tegen de topfavoriet in de poule Ewijk zou een vervolg nog mogelijk kunnen maken. Daarvoor diende ook AVIOS/DBV in Balgoij tot een stuntje te komen.

In de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het eerste offensieve wapenfeit kwam van de gasten. Een wat makkelijk toegekende vrije trap werd op een even zo eenvoudige wijze onschadelijk gemaakt door keeper Frank Klomberg. In de 12e minuut deed ook SVO aanvallend van zich spreken. Een kopbal van Daan Lamers leek gevaarlijker dan dat die daadwerkelijk was en ging nog redelijk ruim naast. In de 16e minuut kreeg gelegenheidsaanvoerder Joris Weeren een prime schietmogelijkheid maar hij raakte het leer allesbehalve volledig. Het rolletje wat eruit voortkwam was een eenvoudige prooi voor de Ewijk goalie. In de 22e minuut nam de Ewijkse ploeg de voorsprong.  Een diepe bal werd behendig langs de uitstormende Frank Klomberg gespeeld en vakkundig in het lege Ooijse doel geschoven (0-1). In de fase die daarna volgde werd duidelijk dat SVO toch echt met een 3e klasser van doen had. Ewijk nam het heft stevig in handen en SVO had in deze fase veel moeite om aan te haken. Dat was uiteraard de verdienste van de gasten, evengoed kon SVO in de 1e helft ook niet het spel brengen wat men voor ogen heeft. In de 27e minuut had Ewijk de score kunnen verdubbelen. Via de lat belandde de bal echter over de achterlijn. 7 minuten later kwam de 0-2 alsnog op het bord. Middels een schitterende vrije trap werd Frank kansloos gelaten. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de vrije trap erg gemakkelijk gegeven werd door scheidsrechter Mulder. Ofschoon Ewijk inmiddels dus nadrukkelijk het initiatief had, had Joris Weeren de ploegen weer dichter bij elkaar kunnen brengen. Zijn knappe volley ging echter rakelings over het Ewijkse doel heen. 3 minuten later leek Ewijk de wedstrijd voortijdig te beslechten. De Ewijk aanvaller wist vanuit de draai prima de 0-3 binnen te werken. Tot aan de rust had SVO de handen vol om de score niet nog verder op te laten lopen.

Trainer Martin de Winkel zal de rust aangegrepen hebben om zijn spelers weer te overtuigen van de gewenste speelwijze. Het resulteerde in ieder geval in een veel betere 2e helft aan Ooijse zijde. Al snel wist SVO een optisch overwicht te pakken en dat resulteerde in een paar goede mogelijkheden en kansjes. In de 50e minuut wist Guido Bex aan het slot van een prima aanval de bal middels een lob op prima wijze in het Ewijkse doel te laten ploffen (1-3). SVO bleef op zoek naar meer al moest het ook beducht zijn op de counter van het sluwe Ewijk. In de 70e minuut kreeg Daan Lamers een prima mogelijkheid om de spanning weer volledig terug te brengen in de wedstrijd. Na wederom een prima aanval, wist de prima Ewijkse goalie bekwaam met de voet te redden. 2 minuten later was het andermaal Daan die met een kopbal het Ewijkse doel onder vuur nam. De bal kon ternauwernood gepakt worden. In de 76e minuut werd een pracht van een Ooijse aanval helaas niet beloond met een treffer. Nadat de Ooijse ploeg van achteruit over meerdere schijven aanvaller Guido Bex had weten te bereiken ging zijn inzet helaas net aan de verkeerde kant van de paal naast. In de 80e minuut had Ewijk de wedstrijd definitief in het slot kunnen schieten. Na een onachtzaamheid in de Ooijse defensie werd de bal naast het doel van Frank geschoven. Ofschoon SVO geenszins van plan was om op te geven, vloeide de krachten langzamerhand uit de benen van de spelers. Uiteindelijk moest er zelfs nog een tegentreffer geïncasseerd worden. Vanuit de kluts viel de bal precies voor de voeten van een Ewijk aanvaller die de bal vervolgens in blessuretijd netjes in de hoek liet vallen (1-4).

Waar SVO in de 1e helft het verschil tussen een 5e en een 3e klasser ervoer, was het de 2e helft veel beter opgewassen tegen VV Ewijk. Het kwam toen ook wat meer toe aan de speelwijze die het zichzelf zo graag oplegt. Het gaat te ver om te zeggen dat Ewijk nadrukkelijk aan het wankelen werd gebracht maar een niet geheel onlogische 2e Ooijse treffer had de wedstrijd nog een andere dimensie kunnen geven. Zover kwam het uiteindelijk niet en daarom was de Ewijkse overwinning uiteindelijk ook verdiend te noemen. Met deze zege klom VV Ewijk naar de 1e plek in de poule en passeerde het DIOSA uiteindelijk op doelsaldo. We wensen VV Ewijk veel succes in het vervolg van het bekertoernooi.

Met deze nederlaag tegen Ewijk werd de lange voorbereiding afgesloten. Een voorbereiding met veel wedstrijden, tegen doorgaans hoger geklasseerde teams. Dat maakt dat de resultaten behoorlijk wisselend waren. Goede wedstrijden of fases binnen wedstrijden werden opgevolgd door periodes met een mindere performance. Al met al zal er met een tevreden gevoel terug gekeken worden op de afgelopen periode. Er is hard gewerkt aan de fitheid, nieuwe spelers zijn ingepast en jonge spelers hebben mogen ruiken aan het ‘grote’ werk. Het beoogde spel is veelvuldig geoefend. Het heeft er alle schijn van dat trainer Martin de Winkel voor het eind van deze week weer kan beschikken over een volledige groep. SVO 1 lijkt dus klaar voor de competitie!

En die competitie start aanstaande zondag. Thuis wacht dan het Weurtse WVW. Een taaie klus. We hopen op veel support zodat SVO er alles aan gelegen is om de competitie op een voortvarende manier te beginnen.

SCOREVERLOOP

22e minuut         0-1          Speler VV Ewijk

34e minuut         0-2          Speler VV Ewijk

37e minuut         0-3          Speler VV Ewijk

50e minuut         1-3          Guido Bex

92e minuut         1-4          Speler VV Ewijk

Tekst: Bart Willems.

Reageer