SVO ‘VERGEET’ TE WINNEN IN DEEST

DEEST: Na de zwaarbevochten overwinning tegen hoogvlieger Overasseltse Boys, stond er op deze mooie zonnige zondag wederom een uitwedstrijd op het programma. In SCD’33 troffen wij de ploeg die momenteel de bedenkelijke eer heeft van de rode lantaarn. De ploeg die vorig seizoen nog een verdienstelijke plek bovenin de middenmoot wist te verwerven, heeft het dit jaar moeilijk. Mede door blessures is dit seizoen vooralsnog allerminst geworden wat er in Deest van verwacht werd. Inmiddels begint de ziekenboeg in Deest weer leeg te lopen en is de hoop er nadrukkelijk dat de trotse Oranje Witten nog een aantal plaatsen kunnen gaan stijgen op de ranglijst.

De mooie overwinning een week eerder in Overasselt had zijn sporen echter nagelaten. Levi Verriet moet de komende 2 wedstrijden toekijken na de directe rode kaart die hij ontving. Het meespelen van aanvoerder Kadeem Schel was lange tijd onzeker en ook de snelle Maikel van de Bergh was allerminst een zekerheid. Toch konden beide heren aan de aftrap verschijnen. Door de afwezigheid van Levi moest trainer Bas Hendriks noodgedwongen sleutelen aan zijn team. Joris Tax nam in het centrum van de verdediging de plaats van Levi in, jongeling Jelmer Klaassen zakte een linie terug in positie en de daardoor vrijgevallen plek op het middenveld werd ingenomen door Thom Cellissen.

Op het kunstgrasveld in Deest begon SVO meer dan prima aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 liet de Ooijse ploeg er geen misverstand over bestaan. Met prima combinatievoetbal werd de thuisploeg al in een vroeg stadium tegen het eigen doel aan geplakt. In de 3e minuut kon Roy Coopmann vanuit een rebound op zijn eigen kopbal de bal eenvoudig over de doellijn lopen. In wat praktisch de eerste bal omwentelingen na de aftrap moeten zijn geweest kwam de thuisploeg, en dat moet gezegd worden, op zeer fraaie wijze op 1-1. Het lob achtige schot viel via de onderkant lat achter de kansloze SVO keeper Frank Klomberg. SVO was nauwelijks ontdaan van deze tegenvaller want in het vervolg van de eerste helft bleef het nadrukkelijk de lakens uitdelen. De bal ging met speels gemak van voet naar voet en het moet voor de aanwezige Ooijse supporters een genot zijn geweest om naar te kijken. De kansen werden aaneengeregen maar zoals vaker is gebleken dit seizoen, ligt in de afronding wellicht het grootste manco. Zowel Mustafa Gungor, spelend tegen zijn oude club, Maikel van de Bergh en de sterk spelende Thom Cellissen kregen 1 of meerdere kansen om het aanwezige krachtsverschil ook op het scorebord uit te drukken. De thuisploeg had alle moeite om het frivole aanvalsspel van SVO bij te benen maar had middels een aantal individuele acties wat kleine speldenprikjes uit kunnen delen in 1e helft.

In de 2e helft bleef SVO zeker in de 1e fase prima voetballen. SCD had inmiddels wel door dat ze de speelstijl aan moesten passen. En ondanks het feit dat SVO duidelijk de bovenliggende ploeg bleef, werden de kansen schaarser en kreeg de thuisploeg iets meer aandeel in het spel. In de 50ste minuut werd het tegen alle wetten van de logica uit het niets 2-1 voor de thuisploeg. Wederom was de treffer van prima kwaliteit. De bal werd van buiten de 16 prima in de hoek geplaatst. Waar de eerste tegentreffer de Ooijse ploeg nauwelijks leek te deren, kwam deze klap harder aan. Toch was het nu SVO dat redelijk snel terug wist te slaan. In de 56e minuut wist Stef Lamers, na prima voorbereidend werk van Mustafa de bal al koppend langs de SCD goalie te plaatsen. In het kwartier dat volgende kreeg SVO nog een paar prima mogelijkheden om op voorsprong te komen maar moest, in tegenstelling tot de 1e helft ook nadrukkelijker rekening houden met de voorwaartsen van de thuisploeg. Na een minuut of 70 kwam er een kentering in de wedstrijd. Het tot dan toe vertoonde spel had conditioneel behoorlijk wat gevraagd van de Ooijse manschappen en dat liet zich merken op het veld. Trainer Bas Hendriks probeerde daar op te anticiperen door wat verse krachten in te brengen maar dat bood weinig soelaas. SCD werd sterker en kreeg ook wat mogelijkheden. In de 83ste minuut speelde de net ingevallen en debuterende Jorn Vermeulen de bal te zacht terug op keeper Frank Klomberg. De spits van SCD wist hiervan handig gebruik te maken en plaatste de bal met een precieze schuiver onder Frank door (3-2). In een verwoede poging om toch nog iets aan deze wedstrijd over te houden, nam SVO steeds meer risico en was het goede spel vanuit de 1e 70 minuten in geen velden of wegen meer te bekennen. De 4-2 van de Deesternaren viel vanuit een standaard situatie in de 88e minuut. Niet veel later had SVO nog een penalty mogen krijgen maar de overigens verdienstelijk fluitende scheidsrechter Crienen vond de overtreding niet zwaar genoeg. Niet veel later floot hij voor het laatst en liet SVO gedesillusioneerd achter.

De uiteindelijke uitslag stond paradoxaal aan de verhoudingen in het veld. SVO speelde een meer dan prima 1e 70 minuten. In die fase had het ook nadrukkelijk zaken moeten doen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat SCD’33 gezien de aanwezige kwaliteiten te laag geklasseerd is, maar evengoed doet SVO zich zwaar te kort door aan deze wedstrijd helemaal niets over te houden. Waar het vorige week in Overasselt teveel kreeg, was nu het tegenoverstelde in Deest het geval. Maar voetbal blijft ook vooral een spel van je kansen benutten en jezelf belonen. Dat heeft de Ooijse ploeg helaas te weinig gedaan en dan kan de deksel op deze wijze op je neus vallen.

De komende weken even geen voetbal voor ons vlaggenschip. Aankomend weekend is het carnaval en de week daarop zouden we tegen DVE-Trajanus aan moeten treden maar zij zijn inmiddels niet meer in de competitie actief. Eerstvolgende wedstrijd is op 17 maart. Dan treffen we op de Kempkes het Boven Leeuwense DSZ.

Scoreverloop

3e minuut            0-1         Roy Coopmann