Skip links

SVO UITEINDELIJK RUIM VOORBIJ DVSG (4-0)

OOIJ Zondag 20 Maart 2022: Nadat midweeks de burentwist tegen VVLK werd gewonnen, stond er op deze zondagmiddag andermaal een derby op het programma. Het Groesbeekse DVSG was te gast op de Kempkes.

SVO was niet geheel ongeschonden uit de kraker tegen VVLK gekomen. Topscorer Daan Lamers viel donderdag uit met een enkelblessure en dat hield hem tegen DVSG aan de kant. Ook keeper Frank Klomberg was niet geheel okselfris maar verscheen wel aan de aftrap. De absentie van Daan betekende een basisplaats voor Rik Dollevoet. Hij nam op de linksback positie de taken waar van Joris Tax die op zijn beurt weer het centrum van de verdediging vormde met Mees Bouwmeister. Dit stelde Niels Janssen weer in staat om een linie op te schuiven. De feitelijke spitspositie van Daan werd overgenomen door Joris Weeren.

DVSG is doorgaans een lastige tegenstander voor SVO. Dat bleek eerder in het seizoen al toen SVO misschien wel de moeilijkste overwinning tot op heden boekte. Op sportpark de Horst won het ternauwernood met 1-2 en had het over geluk niet te klagen.

Het was zondag vooral afwachten hoe de Ooijse ploeg de wedstrijd tegen VVLK verteerd had. De eerste paar minuten begonnen in ieder geval hoopgevend. Siem Hoogma had in de 2e minuut al voor een vroege voorsprong kunnen zorgen. Hij ging voorbij aan de keeper maar kwam vervolgens een teenlengte te kort om de bal over de doellijn heen te werken. De meegelopen DVSG-verdediger was hem net iets te snel af. Amper 2 minuten later kreeg de thuisploeg opnieuw een goede kans maar de inzet van Joris Weeren kwam niet voorbij de goalie. In de 10e minuut liet ook DVSG zich voor het eerst in aanvallend opzicht gelden. De Groesbeekse inzet spatte, tot opluchting van de vele Ooijse supporters uiteen op de paal. Het moment symboliseerde wel de dadendrang van DVSG. In tegenstelling tot veel van de andere ploegen waar tegen SVO de laatste maanden heeft gespeeld, wilde DVSG er echt een wedstrijd van maken en daar had het wat vermoeid ogend SVO zichtbaar moeite mee. Het had wel grotendeels controle over de 1e helft maar moest erg bedachtzaam zijn voor de Groesbeekse tegenstoten. Nadat Joris Weeren in de 34e minuut zijn kopbal vanuit een corner over zag gaan, mocht hij een minuut later wel juichen. Een geweldige pass vanuit het achterveld van Mees Bouwmeister werd op dito wijze door Joris ingeschat. Met een perfecte aanname creëerde hij een 1 tegen 1 situatie met de keeper en met een ingetogen schuiver liet hij de DVSG-goalie kansloos (1-0). Wie gehoopt had dat deze treffer een steuntje in de rug zou kunnen zijn voor de met zware benen spelende thuisploeg, kwam bedrogen uit. DVSG kreeg in de 40e minuut een levensgrote mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar tot ontsteltenis van iedereen met een DVSG-hart werd de vrije kopkans hoog over gekopt. 3 minuten later hield Frank Klomberg zijn ploeg met een geweldige redding op de been toen hij van dichtbij de bal op katachtige wijze uit zijn doel hield. De 1e helft werd afgesloten met 2 SVO kansen. Eerst was het Joris Weeren die zijn schot rakelings over de doellat zag gaan en niet veel later kwam Niels Janssen net te kort om de bal voorbij de DVSG-keeper te spelen. Niet veel later floot scheidsrechter Hannink voor de thee.

Vlak na rust leek de Ooijse defensie een zeldzame fout te maken toen door een misverstand de bal voor de voeten van een vrijstaande DVSG-aanvaller dreigde te belanden. Met een uiterste krachtinspanning wist Rik Dollevoet er nog net een paar tenen tussen te krijgen. SVO had het in deze fase moeilijk en een mogelijke gelijkmaker van DSVG was in die fase nog niet eens zo onlogisch geweest. Met het geluk van een ploeg die bovenaan staat, wist SVO deze fase te overleven en kwam als bij een wonder zelfs op 2-0. In de 58e minuut wilde Rik Dollevoet de bal voor de goal slingeren maar tot ieders verbazing ging de bal rechtstreeks de lange hoek in. Een mislukte voorzet of een bewuste poging, het bracht SVO in ieder geval wel de veilige marge van 2 doelpunten en het gaf DVSG een tik die het niet meer te boven kwam. Vanaf dat moment nam SVO weer nadrukkelijk de controle in de wedstrijd. Heel goed van SVO kant zou het die middag niet meer worden maar de dreiging van puntverlies was er wel van af. In de 68e minuut kwam SVO zelfs op 3-0. De bal werd door de DVSG-keeper in het veld gestompt, Joris Weeren wist met een knappe halve omhaal de bal van een meter of 10 binnen te knallen. Nadat schoten in de 73e en 78e minuut van respectievelijk Siem Hoogma en Joris Weeren geen doel troffen, mocht Joris Weeren in de 83e minuut zijn hattrick voltooien. Met een diagonale schuiver liet hij de bal rechts in de hoek ploffen (4-0). Daarmee passeert hij zijn collega aanvaller Daan Lamers op de topscorerslijst. De resterende tijd werd zonder noemenswaardigheden vol gespeeld en scheidsrechter Hannink besloot nagenoeg geen blessuretijd toe te voegen.

Anders dat de uitslag wellicht doet vermoeden, had SVO het de 1e 60 minuten van de wedstrijd allerminst makkelijk. De wil was er wel maar de benen hadden duidelijk nog restsporen van de donderdagavond wedstrijd. De belangrijke 2-0 in een fase waarin de gelijkmaker ook had kunnen vallen, brak de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van Martin de Winkel. Dat het vervolgens in het laatste half uur toch nog behoorlijk afstand nam van de Breedeweg bewoners, flatteerde de einduitslag. Evengoed was de overwinning uiteindelijk wel verdiend te noemen. Het was de 5e clean sheet voor SVO op rij. De SVO-verdediging kraakte tegen DVSG wat meer dan in de afgelopen wedstrijden maar inmiddels is keeper Frank Klomberg al 489 minuten zonder tegen doelpunt. De laatste treffer die hij moest incasseren in competitieverband was op 21 november tegen AAC-Olympia.

De overwinning tegen DVSG kreeg zelfs nog meer cachet toen bleek dat VVLK een onverwachtse uitglijder had begaan tegen AVIOS/DBV waardoor de voorsprong op de 1e achtervolger binnen 3 dagen van 4 naar 10 punten op is gelopen.  En zo beginnen de papieren er steeds beter uit te zien. Nog 10 wedstrijden te spelen. Er moeten nog veel punten vergaard worden maar als er geen gekke dingen gebeuren lijkt SVO op weg naar de 1e titel in 25 jaar tijd en de allereerste promotie naar de 4e klasse.

Volgende stop a.s. zondag is AAC-Olympia. Zij zagen hun wedstrijd tegen WVW gestaakt worden vanwege een ernstige blessure bij 1 van de AAC-Olympia spelers. Op moment van staken stond de thuisploeg verrassend met 2-0 tegen de nummer 3 van de ranglijst.

SCORE VERLOOP

35e minuut         1-0          Joris Weeren

58e minuut         2-0          Rik Dollevoet

68e minuut         3-0          Joris Weeren

83e minuut         4-0          Joris Weeren

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Rik Dollevoet Mees Bouwmeister, Joris Tax, Jelmer Claassen (88e Chiel Pauls), Ivo Pott, Jurgen Vink, Kadeem Schel (76e Levi Verriet), Niels Janssen, Joris Weeren, Siem Hoogma (88e Jorn Vermeulen)

Tekst: Bart Willems.           Foto’s: Dick Braam sr.