SVO PAKT VOLLE BUIT IN INHAALDUEL TEGEN AAC/OLYMPIA

OOIJ Zondag 1 Maart 2020: Na een weekje geen voetbal in verband met het carnaval, pakte SVO dit weekend de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen AAC/Olympia. Een wedstrijd die een maandje geleden ook al op de agenda prijkte maar door de slechte gesteldheid van het terrein destijds geen doorgang kon vinden. Ook nu leek het in de dagen voorafgaand een lastig verhaal te worden want de herfstachtige winter was nog immer bepalend voor het weerbeeld. Als al vaker dit seizoen bleek het veld op zondagmorgen echter prima bespeelbaar en kon er dus gewoon afgetrapt worden.

Tegenstander van deze zondag kwam uit Horssen en Altforst. Het samenwerkingsverband AAC/Olympia kent vooralsnog niet zo’n heel bijzonder seizoen. Met 14 punten uit 13 wedstrijden vindt de ploeg van trainer Bram van Kampen zich terug in de onderste regionen van de brede middenmoot. Opvallend is echter wel dat zowel de overwinningen als de nederlagen doorgaans niet zo heel groot uit vallen. De scheidslijn tussen enerzijds mineur en anderzijds succes is dus erg dun voor de Horssen- en Altforstenaren. Het doelsaldo van 19 voor en 24 tegen onderstreept dat gegeven.  In de heenronde vergaloppeerde SVO zich aan AAC/Olympia en moest het in de slotfase lijdzaam toezien dat de punten over beide ploegen verdeeld werden (2-2).

Trainer Martin de Winkel kon deze wedstrijd andermaal niet beschikken over aanvoerder Kadeem Schel. Hij is nog steeds herstellende van een schouderblessure. Zijn plek op het middenveld werd andermaal overgenomen door Jelmer Claassen. Ook Timo Philipsen was niet van de partij. Rik Dollevoet was zijn meest logische vervanger. Voor deze wedstrijd kreeg Mustafa Gungor van Martin de voorkeur boven Maikel v.d. Bergh als vleugelaanvaller.

De wedstrijd, die voorafgegaan werd door een minuut van stilte ter nagedachtenis van de recent overleden leden Jo Philipsen en Cor Wolf-Jeuken, kwam aanvankelijk moeizaam op gang. Opvallend in de eerste fase van de wedstrijd was het grote aantal corners welke de thuisploeg mocht nemen. In de 10e minuut werd aanvoerder Joris Weeren prima vrijgespeeld maar zijn inzet werd geblokt door de AAC/Olympia verdediging. Al snel werd duidelijk dat AAC/Olympia zeker niet alleen was gekomen om te verdedigen en gaf prima tegenspel tegen de koploper. Evengoed waren de meeste en beste kansen voor de thuisploeg. De Ooijse voorsprong in de 22e minuut was dan ook zeker niet onverdiend. Een vrije trap van Ivo Pott werd op prima wijze met de kop verlengd door Joris Weeren en liet de AAC/Olympia doelman kansloos (1-0). Gesteund door de voorsprong kreeg SVO nog een aantal mooie mogelijkheden voor rust. In de 27e minuut ging een vrije trap van Guido Bex vlak over de goal. 3 minuten later had Daan Lamers de marge kunnen verdubbelen maar zijn inzet ging voor langs. Andermaal 180 seconden later kreeg dezelfde Daan nog een prima mogelijkheid maar de snel uitstormende doelman wist hem met de voet te beletten van de 2-0. Dat AAC/Olympia ook zeker aandeel had in het spel bleek wel uit het schot op de lat in de 42e minuut. Doelman Frank Klomberg was al geslagen maar zag tot zijn opluchting dat de bal op de boven ligger uiteenspatte. De 1-0 ruststand was een terechte maar de strijd was nog zeker niet beslist.

Daar kwam vlak na rust wel meer perspectief op. De prima spelende Daan Lamers wist zich op handige wijze het vijandelijke strafschopgebied in te wurmen. Een AAC/Olympia verdediger tikte de lange Ooijse aanvaller aan en liet de scheidsrechter geen andere keuze om de bal op de stip te leggen. Joris Weeren kende weinig moeite met het verzilveren van de strafschop en liet in de 47e minuut de 2-0 aantekenen. Gesteund door de ruimere voorsprong kon SVO in het 2e bedrijf veel nadrukkelijker de lakens uitdelen. De weerstand van AAC/Olympia werd gaandeweg minder en SVO kreeg zeker in de 1e 30 minuten na rust voldoende mogelijkheden om de score verder te doen oplopen. In de 59e minuut leek de 3-0 in de maak maar de prima inzet van Joris Weeren teisterde de lat. Schoten van Joris Tax en Mustafa Gungor waren in de 65e en 68e minuut niet krachtig genoeg om de prima AAC/Olympia doelman te verontrusten. In de 72e minuut ging Joris vrijwel ongehinderd richting het AAC/Olympia doel. Hij wilde met een tikkie opzij Mustafa in staat stellen om ook op het scorebord te komen maar laatstgenoemde kwam ongelukkig uit met zijn passen en raakte de bal niet volledig. In de slotfase was het beste er wel van af en controleerde SVO de wedstrijd vrij eenvoudig. Het had nog even in de problemen kunnen komen maar doelman Frank wist in de 84e minuut een lastige inzet via de paal uit zijn doel te werken. In het vervolg kwam de Ooijse voorsprong niet meer in het geding en boekte daarmee alweer de 11e overwinning in 15 wedstrijden.

Zonder erg groots te spelen, heeft SVO een prima en reguliere overwinning weten te pakken tegen een tegenstander die zeker in de 1e helft prima mee kon. Toen vlak na rust SVO via een pingel op 2-0 kwam was het grootste verweer wel gebroken aan AAC/Olympia zijde. Met wat meer vernuft voor de goal had de score verder op kunnen lopen maar de ploeg van Martin de Winkel houdt moeite om zich op de juiste momenten te belonen.

Omdat SV Heumen-SCD wederom geen doorgang kon vinden, liep SVO met deze overwinning uit naar een voorsprong van 6 punten. Aankomend weekend spelen we de gemeentelijke derby tegen DVSG. Een traditioneel lastige uitbeurt voor de Ooijse ploeg maar als de ploeg bij de les is, moet een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren.

22e minuut         1-0          Joris Weeren

47e minuut         2-0          Joris Weeren (pen.)

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Rik Dollevoet (82e Jorn Vermeulen), Levi Verriet, Niels Janssen, Joris Tax, Jelmer Claassen, Ivo Pott, Guido Bex, Mustafa Gungor, Joris Weeren, Daan Lamers (79e Maikel v.d. Bergh)

Tekst en Foto’s: Bart Willems.