SVO OPENT COMPETITIE THUIS TEGEN WVW

Alle goede, mooie en minder fraaie momenten tijdens de afgelopen voorbereidingsperiode ten spijt, alles en iedereen bij SVO 1 hunkert naar de start van de competitie. Oefenwedstrijden zijn aardig en prima om wat noviteiten te proberen, bekerwedstrijden zijn al een stuk leuker en doorgaans erg leerzaam, maar de competitie is toch waar het allemaal om te doen is. Op zondag 9 augustus begon onze selectie met de voorbereidingen op seizoen 2020/2021 maar eigenlijk begon die voorbereiding al veel eerder toen halverwege Mei er weer getraind mocht worden vanuit de wekenlange Corona stop. Trainer Martin de Winkel heeft de lange aanloop gebruikt om zijn team zo fit mogelijk te krijgen.  Maar zondag is het dan eindelijk zover. Op onze eigen vertrouwde Kempkes ontvangen wij voor de 1e competitiewedstrijd het Weurtse WVW.

Ook WVW was de afgelopen weken actief in de beker. Met 0 punten uit 3 poulewedstrijden is deze campagne allesbehalve geslaagd te noemen. Enige nuance is echter wel op z’n plaats. Met Groesbeekse Boys en Blauw Wit trof het 2 prima 3e klassers en ook poldergenoot en 4e klasser SC Millingen als 3e tegenstander is zeker geen sinecure. Alleen in de derby tegen Blauw Wit liep de score enigszins op (4-1) maar tegen de Boys van trainer Bas Hendriks en SC Millingen bleef de schade alleszins beperkt.

Er is in Weurt wel het 1 en ander veranderd ten aanzien van afgelopen seizoen. Trainer Mark Peters werd opgevolgd door Joep van der Linden en in zijn kielzog trokken ook 5 nieuwe spelers richting sportpark de Kamp. Tegen de komst van deze nieuwe lichting spelers staat enkel het vertrek van Mike van den Broek. Hij verhuisde naar 3e klasser Germania.

In de door Corona gehalveerde competitie van verleden seizoen speelde beide ploegen 1 keer tegen elkaar. Op de 20 oktober 2019 won SVO op de eigen Kempkes na een prima wedstrijd met 4-1. Na een 2-0 ruststand kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Maar goed, dat was afgelopen seizoen. Hoe hoog het opendeur gehalte ook is, dit biedt totaal geen garanties voor deze wedstrijd. Om er nog maar eens een cliché tegen aan te gooien, alles en iedereen begint weer op nul. SVO wil ook dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien in de competitie. Hoe hoog de poolstok van het team van Martin de Winkel uiteindelijk reikt, hangt van vele factoren af. Maar een goede start thuis tegen WVW zal zeer zeker welkom zijn.

Deze eerste wedstrijd van het seizoen op ons mooie sportpark begint zoals te doen gebruikelijk om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer H. Jung.

COME ON SVO!!

(Wedstrijd is uiteraard te bezoeken. Op ons complex gelden een aantal corona maatregelen. De uitwerking daarvan is terug te vinden op onze site www.svovoetbal.nl. We verzoeken iedereen zich aan de richtlijnen te houden)

Tekst: Bart Willems.