Skip links

SVO OOK VOORBIJ AAN AVIOS/DBV (0-3)

ALPHEN: Na een vrij weekend door carnaval werd vandaag de competitie hervat met een uitduel tegen AVIOS/DBV. De ploeg van vertrekkend trainer Jeroen van Kampen doet het dit seizoen vooralsnog niet goed. Het Maas en Waalse samenwerkingsverband, doorgaans minimaal behorend tot de subtop, staat met een 10e plek vooralsnog ver van de bovenste regionen verwijderd.

Trainer Martin de Winkel had maar weer eens te maken met een behoorlijk aantal afwezigen. Jorn Vermeulen en Ivo Pott moesten ziek deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De snelle vleugelflitser Siem Hoogma ontbrak eveneens. Hij is op wintersport. Guido Bex is nog altijd herstellende van zijn kwetsuur. Er was ook goed nieuws. Mees Bouwmeister en Kadeem Schel, beide nog afwezig in de thuiswedstrijd tegen Niftrik, sloten nu wel weer aan. En Levi Verriet zat voor het eerst in lange tijd weer als speler op de bank, fit genoeg voor mogelijk een paar speelminuten. De afwezigheid van Siem Hoogma werd ingevuld door de basisplek van Jasper Scholten. Mees Bouwmeister nam zijn vertrouwde plekje als laatste man weer in. Hierdoor kon Niels Janssen doorschuiven naar het middenveld waarmee hij de afwezige Ivo Pott verving. Aanvoerder Kadeem Schel vormde samen met Daan Lamers en Joris Weeren de 3-mans voorhoede.

Zoals in deze maanden zoveel terreinen, was ook het hoofdveld van sportpark Mariaveld in niet al te beste conditie. Het hoort een beetje bij deze tijd van het jaar maar het is ontegenzeggelijk dat het voetballende SVO daar met haar combinerende spelopvatting hinder van ondervindt. Dat was op deze zonnige maar frisse zondagmiddag niet anders. Toch probeerde SVO in Alphen al snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 4e minuut leek het even dat Jasper Scholten SVO op een vroege voorsprong ging brengen maar zijn treffer werd terecht geannuleerd omdat het voorbereidende werk van Daan Lamers met iets te veel fysiek gepaard ging. In de 16e minuut kreeg SVO haar eerste grote kans. Een kansrijke inzet van Joris Weeren werd op het allerlaatst nog knap geblokkeerd door een AVIOS/DBV verdediger. De thuisploeg loerde nadrukkelijk naar een omschakelmomentje. Het was echter de solide SVO-verdediging die veel dreigend gevaar op bekwame wijze in de kiem smoorde. De Ooijse verdedigingslinie staat het hele seizoen al als een huis en liet dat ook vanmiddag maar weer eens zien. SVO had het door de terreinomstandigheden niet makkelijk maar was wel de heersende partij. In de 27e minuut gebeurde waar SVO gezien het speloverwicht ook recht op had. Rechtsback Jelmer Claassen ging goed door op rechts en gaf Kadeem Schel de mogelijkheid het AVIOS/DBV doel te bestoken. Zijn inzet werd nog geblokt maar de rebound werd door Daan Lamers op een presenteerblaadje aan Joris Weeren gegund die van een meter of 7 de 0-1 binnen knalde. Amper een minuut later had de bal op de stip gemoeten maar leidsman van der Zwan zag geen overtreding in de opzichtige duw die Daan Lamers binnen de 16 kreeg. In de 36e minuut wist SVO een prima aanval op de mat te leggen. Helaas kon de vandaag overigens prima acterende Jasper Scholten de bal niet binnen de palen krijgen. Nadat de scheidsrechter andermaal weigerde SVO een pingel te geven, het was wederom Daan Lamers die onreglementair ten val werd gebracht in de 16, brak de rust aan met een 0-1 voorsprong.

Met deze magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen begon een kwartier later de 2e helft. SVO startte energiek de zoektocht naar meerdere treffers. In de 49e minuut wist Jurgen Vink Daan Lamers in de diepte weg te sturen. De overigens prima doelman van AVIOS/DBV kwam ver uit zijn doel en verkeek zich min of meer op de snelheid van Daan. Laatstgenoemde wist de bal voorbij de doelman van een meter of 30 het lege doel in te lepelen (0-2).  De vrije trap die Daan Lamers in de 53e minuut kreeg werd andermaal door de AVIOS/DBV goalie buiten zijn doel gehouden. De katachtige redding waarmee hij in de 59e minuut de vrijgespeelde Rik Dollevoet van het scoren hield, was nog knapper. Ondanks de achterstand bleef de thuisploeg veel energie stoppen in de wedstrijd. Dat ging een aantal keer gepaard met behoorlijke overtredingen. Onderdeel van het spel dus in die zin niet zo’n probleem maar scheidsrechter van der Zwan weigerde lang hier adequaat tegen op te treden en hield soms op onbegrijpelijke wijze de kaarten op zak. Ondanks het fysiek van de thuisploeg, bleef SVO de wedstrijd redelijk eenvoudig domineren. In de 82e minuut kwam Jasper Scholten net iets in kracht te kort om de 0-3 op het bord te brengen. In de 85e minuut mocht Levi Verriet na maanden van blessureleed zijn rentree maken. Hij verving Kadeem Schel en mocht in de voorhoede op zoek naar een doelpunt. In al zijn ijver werd hij in eerste instantie een aantal keer voor buitenspel teruggefloten maar in blessuretijd wist hij zijn rentree toch nog te bekronen met een doelpunt. De moegestreden Daan Lamers perste er nog 1 uitbrak uit en gunde de bal aan de vrijstaande Levi. Het was vervolgens een koud kunstje om de 0-3 einduitslag op het bord te krijgen. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de 10e Ooijse overwinning uit evenzoveel competitiewedstrijden.

AVIOS/DBV gaf SVO duidelijk meer weerstand als de meest recente tegenstanders. Toch had SVO continue de controle in het duel en gaf het nul kansen weg. Het moeilijke veld en de, laten we het vriendelijk zeggen, wisselvallige leiding van de scheidsrechter, vormde uiteindelijk geen barrière richting de volgende Ooijse zege. Met 30 punten uit 10 wedstrijden ligt SVO voortreffelijk op titelkoers.

De strijd om het kampioenschap lijkt er ironisch genoeg steeds meer 1 te worden tussen SVO en VVLK. Vanaf volgend seizoen verder opererend als 1 team, nu nog elkaars grootste tegenstrevers. Met een 0-5 overwinning op AAC/Olympia wisten de Duffelt bewoners eenvoudig de achtervolging op SVO voort te zetten. Momenteel bedraagt de Ooijse voorsprong nog immer 7 punten maar dat kan a.s. donderdag alweer naar 4 teruggebracht worden als VVLK erin slaagt de inhaalwedstrijd tegen Unitas’28 winnend af te sluiten. Vervolgens wacht dan a.s. zondag In Leuth de 1e van de laatste 2 derby’s tussen beide polderverenigingen. Een topper om naar uit te kijken!

SCOREVERLOOP

27e minuut         0-1          Joris Weeren

49e minuut         0-2          Daan Lamers

92e minuut         0-3          Levi Verriet

OPSTELLING

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Joris Tax, Rik Dollevoet (70e Chiel Pauls), Niels Janssen, Jurgen Vink, Jasper Scholten, Kadeem Schel (85e Levi Verriet), Daan Lamers, Joris Weeren

Tekst: Bart Willems          Foto’s: Dick Braam sr.