Skip links

SVO OOK RUIM VOORBIJ NIFTRIK (5-0)

OOIJ Zondag 20 Februarie 2022: In het weekend waar de ene naar de andere storm over Nederland heen trok, speelde SVO 1 haar eerste competitie thuiswedstrijd sinds 3 maanden. Tegenstander op de eigen Kempkes was Niftrik.

De weersomstandigheden maakte het doorgaan van de wedstrijd lange tijd onzeker. Toen zaterdagochtend bleek dat ook sportcomplex de Kempkes niet ongemoeid was gebleven door het geweld van storm Eunice en de ballenvangers van het kunstgrasveld had aangevallen, leek de kans op 9e wedstrijd van het seizoen zo goed als verkeken. Echter bleek zondagmorgen dat het hoofdveld met wat extra preparatie toch bespeelbaar was en kon er om half 3 toch afgetrapt worden.

Trainer Martin de Winkel kreeg op de wedstrijddag nog 2 afmeldingen. Vaste basisklanten Mees Bouwmeister en Kadeem Schel moesten zich beide ziek afmelden en deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Door deze absenties stroomde Rik Dollevoet en Jorn Vermeulen terug in het elftal. Niels Janssen en Joris Tax vormde het centrum van de verdediging, Rik Dollevoet nam zijn positie op linksback weer in en Jorn completeerde het 3-mans middenveld.

Ofschoon het veld redelijk goed bespeelbaar was, waren de omstandigheden allerminst prettig. Een straffe wind en de voortdurende regen, maakte dat veel Ooijse supporters de warme kantine prevaleerde boven het gure weer langs de zijlijn. Ook SVO moest zich even in de omstandigheden voetballen. Het greep wel gelijk het initiatief maar zeker in het 1e kwartier liet Niftrik zien dat het er een wedstrijd van wilde maken. De ploeg van Pierre Hermsen liet SVO de bal maar kwam er vanuit de omschakeling een paar keer goed en dreigend uit. Het eerste kansje van de wedstrijd was dan ook voor de gasten. Een Niftrik aanvaller leek zich in de 3e minuut een vrije schietkans te verschaffen maar zijn schot werd op het laatst toch nog gesmoord waardoor keeper Frank Klomberg de bal eenvoudig kon rapen. In de 10e minuut liet SVO voor het eerst aanvallend van zich spreken. Daan Lamers wist zich knap te ontdoen van een aantal verdedigers en bediende Siem Hoogma. Zijn inzet werd geblokt door de laatste linie van Niftrik. 4 minuten later trof SVO wel doel. Rik Dollevoet wist met een lage voorzet Siem Hoogma in stelling te brengen en hij passeerde vanaf een meter of 6 de Niftrik goalie (1-0). SVO kreeg na die goal wat nadrukkelijker de controle maar het moest waakzaam blijven op omschakelmomenten van de tegenstander. In de 29e minuut zag Frank een kansrijke poging van Niftrik tot genoegdoening van de Ooijse supporters ruim langs zijn doel gaan. In de 34e minuut was het andermaal Siem Hoogma die het vijandelijke doel onder vuur kon nemen. De Niftrik doelman redde bekwaam al had hij daar ook de hulp de lat voor nodig. Nadat Jorn Vermeulen een minuut later zijn inzet van een meter of 16 net naast het Niftrik goal zag belanden, braken voor SVO doelpuntrijke minuten aan. In de 36e minuut nam Jorn Vermeulen de afvallende bal vanuit een corner volop zijn slof en wist van zo’n 18 meter de 2-0 binnen te jagen. Nog geen minuut later kon er weer gejuicht worden. Joris Weeren wist met een schot in de rechter korte hoek de Niftrik goalie te verrassen (3-0). Toen in de 39e minuut Ivo Pott op fraaie wijze de 4-0 van een meter of 14 in de rechterhoek liet ploffen, was de wedstrijd in een tijdsbestek van amper 5 minuten volledig in het slot geschoten. De resterende tijd in het 1e bedrijf werd gebruikt om weer even op adem te komen van deze doldwaze tempoversnelling van de Ooijse equipe.

Zoals al vaker is gebleken dit seizoen, is de 2e helft vaak van een minder niveau dan de 1e helft. Op deze kletsnatte zondag hadden ook de steeds zwaarder wordende omstandigheden daar een nadrukkelijke rol in. Bovendien had Niftrik geen zin om zich volledig naar de slachtbank te laten leiden en betrokken nog wat nadrukkelijker de verdedigende stellingen. Het werd voor SVO almaar lastig om daar door heen te breken. In de 58e minuut lukte dat wel toen Jurgen Vink met een lage voorzet Siem Hoogma bij de 2e paal wist te vinden. Hij had geen enkele moeite om zijn 2e treffer van de middag binnen te lopen (5-0). Een prachtige Ooijse aanval over meerdere schijven in de 64e minuut belandde voor de voeten van Niels. Zijn inzet ging echter centimeters voorbij de verkeerde kant van de paal. Een minuut later moest Frank Klomberg eigenlijk zijn eerste echt serieuze redding verrichten van de wedstrijd. Des te knapper was de wijze waarop hij tot 2 keer toe de Niftrik aanvallers van het scoren af wist te houden en zijn doel schoonhield. In het vervolg van de wedstrijd bleef SVO op zoek naar meer treffers maar strandde steeds vaker in de eindfase van een aanval. In de 82e minuut kreeg Siem Hoogma nog de grootste kans op de 6-0 en zijn hattrick maar zijn inzet ontbeerde te veel kracht. Gezien de ruime voorsprong van de thuisploeg in combinatie met het beestachtige weer, besloot scheidsrechter Janssen zichzelf, grensrechters en de spelers niet langer te kwellen en floot hij op de 90 minuten dit sportieve duel af.

SVO is de laatste tijd bijzonder goed op schot. Met 26 doelpunten in de laatste 5 competitieduels, een moyenne van meer dan 5 doelpunten gemiddeld per wedstrijd, worden wedstrijden momenteel wel heel erg makkelijk naar de hand gezet. Toch liet Niftrik vooral het 1e half uur behoorlijk van zich horen. Toen SVO met 3 doelpunten in 5 minuten de vis op het droge trok, was het Niftrikse verzet gebroken en deed het de 2e helft vooral aan damage control.

En zo worden de cijfers van de Ooijse manschappen met de week indrukwekkender. 9 gespeeld, 27 punten. Omdat bijna alle andere duels afgelast werden, zag men de voorsprong met eerste achtervolger VVLK oplopen naar 7 punten. Het gat naar de nummer 3 bedraagt inmiddels zelfs al 11 punten waarbij aangetekend dient te worden dat de meeste ploegen dus nog een wedstrijd tegoed hebben. Maar we kunnen er niet meer om heen, SVO heeft zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor het kampioenschap. De weg is nog lang en er zullen nog genoeg moeilijke wedstrijden komen maar de ploeg van Martin de Winkel is momenteel de te kloppen ploeg.

Aankomende zondag geen competitiewedstrijd vanwege carnaval. Op zondag 6 maart gaat de reis naar Alphen alwaar de degens gekruist gaan worden met AVIOS/DBV.  Een week later wacht in Leuth dan de 1e van de laatste 2 derby’s tegen VVLK.

SCOREVERLOOP

14e minuut         1-0          Siem Hoogma

36e minuut         2-0         Joris Weeren

38e minuut         3-0          Jorn Vermeulen

39e minuut         4-0          Ivo Pott

58e minuut         5-0          Siem Hoogma

 

OPSTELLING

 

Frank Klomberg, Rik Dollevoet (64e Chiel Pauls), Joris Tax, Niels Janssen, Jelmer Claassen, Jorn Vermeulen (64e Jasper Scholten), Ivo Pott, Jurgen Vink, Joris Weeren , Daan Lamers, Siem Hoogma.

Tekst en foto’s: Bart Willems.