SVO NAAR BALGOIJ VOOR 2e POULE DUEL BEKERTOERNOOI!!

Na de eclatante bekeroverwinning van afgelopen weekend op AVIOS/DBV wacht zondag 6 September 2020 het 2e duel in deze poulefase. In Balgoij treffen we 4e klasser SC DIOSA.

Ofschoon het kleine dorp nauwelijks 700 inwoners telt, houdt de plaatselijke voetbaltrots al een aantal jaren stand in de 4e klasse E. Al sinds het seizoen 2016/2017 acteert de ploeg van trainer Dennis Mc Sorland op dit niveau. Doorgaans als middenmoter maar afgelopen seizoen deed DIOSA mee om de bovenste plaatsen. Sterker nog, op moment dat de competities noodgedwongen en definitief gestaakt werden vanwege Corona, stond de ploeg weliswaar 4e maar kende het de minste verliespunten van alle ploegen. In die zin zijn beide verenigingen vergelijkbaar. Ook SVO zag een gunstig perspectief in rook op gaan.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2014/2015. Uit wist SVO nog een puntje te peuren uit de onderlinge ontmoeting (2-2), op de eigen Kempkes waren de Balgoijenaren met 4-2 te sterk.

SVO schoot in deze bekerpoule dus uit de startblokken met een 7-0 overwinning op klasse genoot AVIOS/DBV. Maar ook DIOSA zal met genoegdoening terugkijken op de 1e bekerwedstrijd. Tegen de favoriet voor de poulewinst 3e klasser vv Ewijk werd er uit knap gelijk gespeeld (2-2). Het zal voor SVO dus nog een hele opgave worden om met een resultaat huiswaarts te keren. Bij eerdere gelegenheden heeft de ploeg van trainer Martin de Winkel echter aangetoond prima uit de voeten te kunnen tegen ploegen acterend op een hoger niveau. Hoe dan ook, wederom een prima moment om de weerbaarheid te testen.

Wedstrijd op sportpark de Wissen begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J. Crienen.

COME ON SVO!!

Tekst: Bart Willems.