SVO MET SPEELS GEMAK NAAR 1E BEKERWINST (7-0)

OOIJ Zondag 30 Augustus 2020: Nadat SVO 1 in de voorbije weken behoorlijk wat oefenwedstrijden had gespeeld, welke sec kijkend naar de uitslagen met wisselende resultaten werden afgewerkt, was het op deze laatste zondag van augustus tijd voor de 1e bekerwedstrijd. Op een uitstekend bespeelbaar veld ontving de Ooijse ploeg het Maas en Waalse AVIOS/DBV.  Geen onbekende tegenstander want de laatste jaren treffen we de ploeg van trainer Jeroen van Kampen met regelmaat in de competitie. De laatste keer dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar stonden was op 1 december 2019. In Maasbommel wist SVO een krappe maar uiteindelijk verdiende 1-2 overwinning te boeken.

Trainer Martin de Winkel kon voor deze wedstrijd beschikken over een nagenoeg fitte groep. Hij moest alleen Jurgen Vink missen. Jurgen moest deze wedstrijd, net als overigens de andere bekerwedstrijden aan zich voorbij laten gaan door studie verplichtingen. De op het oude nest teruggekeerde Mees Bouwmeester begon in de basis en vormde samen met Levi Verriet het hart van de verdediging. Hierdoor kon Niels Janssen een linie opschuiven.

Het 1e wapenfeit in deze wedstrijd kwam van de bezoekers. Een toegekende vrije trap werd rakelings langs de paal van het doel van Frank Klomberg geschoten. SVO liet niet lang daarna ook haar 1e kans noteren. Na een geweldige individuele actie wist Daan Lamers zich prima vrij te spelen. Zijn inzet mistte echter op centimeters het doel. SVO begon gaandeweg de 1e 10 minuten de wedstrijd stevig in handen te krijgen. In de 11e minuut werd het Ooijse overwicht ook op het scorebord tot uiting gebracht. De mee opgekomen Timo Philipsen tekende met een bekeken schuiver voor de 1-0. SVO bleef het overwicht in handen houden en kwam in de 18e minuut op 2-0. Het was Daan Lamers die optimaal wist te profiteren van een slippertje in de AVIOS/DBV verdediging.  2 minuten later leek Daan Lamers zijn 2e treffer van de middag aan te tekenen. Hij wist een prima voorzet op dito wijze al koppend af te ronden. Tot ieders verbazing vlagde de grensrechter voor buitenspel en dit signaal werd overgenomen door de overigens prima fluitende scheidsrechter Daemen. Lang hoefde de lange Ooijse aanvaller niet te treuren over dit ‘onrecht’ want in de 22e minuut was het Ivo Pott die goed doorging op een lastige bal voor de AVIOS/DBV keeper. Nadat het leer in zijn bezit was gekomen stelde hij Daan in staat om de 3-0 in het lege doel te schuiven. SVO hield het duidelijke overwicht tot aan de rust vast al ging de grootste aanvalsstorm wel een beetje liggen. Gedoseerd ging de ploeg van Martin de Winkel op zoek naar meer treffers. In de 42e minuut had Daan zijn hattrick kunnen voltooien maar de keeper van Avios/DBV wist hem op bekwame wijze van zijn 3e treffer af te houden.

Martin besloot in de rust 1 wijziging door te voeren in zijn startopstelling. Joris Weeren verving Joris Tax. AVIOS/DBV zal ongetwijfeld met goede intenties uit de rust zijn gekomen maar moest na een paar seconden alweer de 1e grote SVO kans slikken. Het was andermaal Daan Lamers die vrijwel ongestoord richting het vijandelijke doel op kon stomen. Zijn inzet ging echter naast. Het Ooijse publiek hoefde niet lang te wachten op de volgende SVO treffer. In de 54e minuut profiteerde Guido Bex van het goede voorbereidende werk van Joris Weeren en schoof bekwaam de 4-0 tegen de touwen. 2 minuten later was het alweer raak toen Niels Janssen een terecht toegekende strafschop gedecideerd binnenschoof (5-0). In de 72e minuut paste Martin een dubbele wissel toe.  Jasper Scholten en Jorn Vermeulen vervingen Ivo Pott en Timo Philipsen. De 2 mooiste treffers van de middag moesten toen nog komen. Na een fantastische aanval over meerdere schijven was Niels Janssen uiteindelijk het eindstation en hij rondde in de 76e minuut bekwaam af voor de 6-0. 2 minuten later werd op even zo fraaie wijze Mees Bouwmeester in staat gesteld om de 7-0 op het bord te brengen. Een slim overstapje van aanvoerder Kadeem Schel gaf Mees de mogelijkheid om voor dit mooie slotstuk van de middag te tekenen.

Tegen klasse genoot en doorgaans geduchte tegenstander AVIOS/DBV liet SVO zien waar het toe in staat is. Vrolijk combinerend op zoek naar de vrije man was het op deze zondag heer en meester over het Maas en Waalse samenwerkingsverband. Het talrijk aanwezige Ooijse publiek zal zich kostelijk vermaakt hebben aan het frivole Ooijse spel. Er mag dus met recht gesteld worden dat SVO geslaagd is voor deze 1e echte testcase. Alle linies haalde een dikke voldoende. Verdedigend werd er nagenoeg niets weggegeven, het middenveld vond met grote regelmaat de voorwaartsen en laatstgenoemde linie creëerde kans op kans.

Aankomende zondag vervolgen we het bekertoernooi met een pittige uitwedstrijd tegen DIOSA. De Balgoijse 4e klasser wist in haar 1e bekerronde 3e klasser Ewijk op een knap 2-2 gelijkspel te houden. Voetbalminnend Ooij zal vooral benieuwd zijn hoe SVO tegen deze tegenstander is opgewassen.

Tekst: Bart Willems.