Skip links

SVO MET HANGEN EN WURGEN NAAR OVERWINNING TEGEN UNITAS’28 (2-1)

OOIJ Zondag 29 mei 2022: Waar het afgelopen weken doorgaans prima toeven was langs de zijlijnen van diverse amateurvelden, was het afgelopen zondag op de Kempkes ronduit guur voor de tijd van het jaar. Evengoed stond wel de laatste thuiswedstrijd van dit memorabele seizoen op het programma. Te gast op sportpark de Kempkes was het Wamelse Unitas’28.

Trainer Martin de Winkel moest het voor deze wedstrijd nog immer stellen zonder Rik Dollevoet. Ook aanvoerder Kadeem Schel ontbrak, hij is met vakantie. Tijdens de warming up werd ook duidelijk dat Daan Lamers niet in staat was om te spelen. Zijn enkel speelde hem te nadrukkelijk parten. Er was ook goed nieuws. Mees Bouwmeister keerde terug in de wedstrijd selectie maar begon op de bank. E.e.a. had tot gevolg dat de Ooijse keuzeheer een aantal aanpassingen door diende te voeren in zijn opstelling. Niels Janssen vormde samen met Levi Verriet het centrale duo, Jasper Scholten nam de positie van Kadeem Schel over en Jorn Vermeulen verving Daan Lamers.

SVO mocht na 1 minuut al de eerste kans noteren. De inzet van Jasper Scholten werd dermate voldoende geblokt door de Unitas verdediging dat echt gevaar uitbleef. In de 7e minuut liep een scrimmage voor het doel van Unitas net goed af voor de gasten uit Wamel. 3 minuten later viel de eerste kans van Unitas’28 te noteren. De bal werd echter te matig geraakt om keeper Frank Klomberg te verontrusten. In de 13e minuut had het er alle schijn van dat Joris Weeren als doorgebroken speler onreglementair ten val werd gebracht door een Unitas verdediger. Had de scheidsrechter gefloten dan had de Unitas verdediger waarschijnlijk met rood de douches op mogen gaan zoeken maar leidsman Janssen besloot dat de overtreding niet zwaar genoeg was voor een dergelijke sanctie en liet het begaan. Een allerzins redelijke start dus van de thuisploeg maar gaandeweg de 1e helft werd het Ooijse spel allengs minder. De kansen werden schaarser en Unitas’28 probeerde vanuit de omschakeling steeds vaker zelf gevaar te stichten. Toch was het SVO dat na 31 minuten de leiding nam. Joris Weeren wist binnen de 16 Siem Hoogma te bereiken en laatstgenoemde wist de bal eenvoudig in de lange hoek te schuiven (1-0). Even leek SVO daarna door te willen stoten want 4 minuten na de openingstreffer kreeg Levi Verriet een prima kopkans, hem geboden door de voorzet van Ivo Pott. De bal ging rakelings over het Unitas doel. Unitas liet zich niet onbetuigd in de 1e helft maar de gelijkmaker die het in de 44e minuut op het bord bracht, was gezien het spelbeeld wel een tikkeltje geflatteerd. Ook de wijze waarop deze tot stand kwam, was vanuit SVO-perspectief uiterst ongelukkig. Keeper Frank Klomberg wist de bal weg te stompen maar nam Jurgen Vink daarin mee. Mede daardoor was Frank niet snel genoeg weer in de benen om verder handelend op te kunnen treden. Daar werd door de Unitas aanvaller Pelle Rensink optimaal van geprofiteerd door simpel de 1-1 binnen te schuiven.  Bovendien bleek Jurgen te veel hinder te ondervinden van zijn botsing met Frank en moest zich in de rust laten vervangen door Mees Bouwmeister.

Mees nam na de thee zijn vertrouwde positie in het centrum van de verdediging over van Niels Janssen die op zijn beurt doorschoof naar het middenveld om de opengevallen plek van Jurgen in te vullen. Ook na rust had SVO-moeite zich in aanvallend opzicht te onderscheiden van Unitas. De Ooijse ploeg had veelvuldig de bal maar mistte lange tijd het vernuft om er de juiste dingen mee te doen. In de 62e minuut belandde 1 van de weinige geslaagde Ooijse aanvallen in de 2e helft voor de voeten van Siem Hoogma. Zijn inzet smoorde echter onder het lichaam van de Unitas goalie. De Wamelse gasten kregen steeds meer het gevoel dat een stunt in de maak was al ontbrak het niet aan geluk toen in de 81e minuut invaller Chiel Pauls een goede mogelijkheid onbenut liet. Overigens mocht de thuisploeg enkele minuten later zelf ook niet mopperen toen een Wamelse voorzet al glijdend niet genoeg richting gegeven kon worden en uiteindelijk hoog over het doel van Frank Klomberg werd geschoten. Net op het moment dat het eerste Ooijse puntverlies van het seizoen nadrukkelijk in zicht kwam, was het Joris Weeren die met een knappe kopbal in de 85e minuut alsnog de 2-1 op het bord bracht. Hij profiteerde daarmee optimaal van een voorzet van Jasper Scholten. Daarmee werd de Ooijse overwinning alsnog een feit al mocht de thuisploeg diep in blessuretijd zich gelukkig prijzen dat een grote Wamelse kans niet uitmondde in een treffer. Na 95 minuten spelen vond scheidsrechter Janssen het welletjes en floot voor het laatst in deze sportieve wedstrijd waarbij de kaarten op zak bleven.

De wedstrijd tegen Unitas had feitelijk alle ingrediënten in zich om SVO tegen haar eerste puntverlies te laten aanlopen. Zelf had de Ooijse equipe alles behalve de goede vorm te pakken en tegenstander Unitas ging, bij het verstrijken van de tijd, steeds nadrukkelijker de hakken in het zand zetten. Evengoed wilde SVO kosten wat het kost, hoe moeizaam het ook allemaal verliep, het ongeschonden blazoen intact houden. Dat de overwinning er uiteindelijk toch kwam, is tekenend voor de drive van dit team. En zolang de wil er is, kan ook een minder optreden beloond worden met een overwinning. Met de 26e competitietreffer van Joris Weeren werd de 21e overwinning in evenzoveel competitiewedstrijden een feit.

Volgende week maandag (2e pinksterdag) wacht nog 1 wedstrijd. Dan gaat de reis naar Niftrik. Een ploeg waar SVO het vooral uit regelmatig erg lastig mee heeft. Niftrik draait geen goed seizoen maar zijn nog enigszins kansrijk in de 3e periode al zal het daarvoor moeten winnen en dan nog is het afhankelijk van uitslagen op andere velden. Het is evengoed niet meer dan logisch dat de Niftrikse ploeg alles op alles zal zetten om deze kleine kans in leven te houden.

SCOREVERLOOP:

31e minuut         1-0          Siem Hoogma

44e minuut         1-1          Pelle Rensink

85e minuut         2-1          Joris Weeren

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Niels Janssen, Levi Verriet, Joris Tax, Jurgen Vink (46e Mees Bouwmeister), Jasper Scholten, Jorn Vermeulen (66e Chiel Pauls), Joris Weeren, Siem Hoogma (86e Joe Janssen)

Tekst: Bart Willems        Foto’s: Dick Braam sr.