Skip links

SVO MEEST GELUKKIG IN STORM DUEL!!!

OOIJ Zondag 16 Februari 2020: De laatste weken wordt Nederland bijna doorlopend geteisterd door stormen. Waar vorige week Ciara nog alle voetbalduels van de kalender haalde, was Dennis voetbalminnend Nederland op het oog gunstiger gezind. Er stond een meer dan behoorlijke wind over de Kempkes en met vlagen trok die behoorlijk van leer maar gegeven het feit dat het veld, mede door toedoen van 6 Beaufort aardig droog geblazen, goed bespeelbaar was en de weergeleerden een afnemende windkracht voorspelde, werd er besloten om af te trappen voor de thuiswedstrijd tegen Victoria’25.

De laatste weken heeft het team van Martin de Winkel te maken met behoorlijk wat fysieke ongemakken. Verdediger Joris Tax is al wat langer niet fit maar ook aanvoerder Kadeem Schel moest deze wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Tijdens een training schoot zijn arm uit de kom en dient hij een aantal weken rust te houden.  Door de absentie van Kadeem op het middenveld schoof Jelmer Claassen door naar het middenveld. De opengevallen plek in de verdediging werd ingevuld door routinier Roy Coopmann.

Tegenstander Victoria kende een behoorlijke start van de competitie en nestelde zich lange tijd bij de bovenste ploegen van de ranglijst. De laatste weken gaat het echter allemaal wat stroever en 2 van de 3 wedstrijden na de winterstop gingen verloren. Daardoor heeft Victoria’25 de strijd voor het kampioenschap eigenlijk al in een vroeg stadium moeten laten varen. Voorafgaand aan dit duel staat de ploeg van trainer Arno Heiming op de 7e plek. Ondanks de wat mindere fase is de Afferdense ploeg nog steeds kansrijk voor een positie bij de bovenste 4 ploegen, een klassering die aan het eind van het seizoen zomaar eens deelname aan de nacompetitie zou kunnen betekenen. Een toetje waar SVO zich sowieso al van heeft verzekerd. Juist in de heenwedstrijd tegen Victoria’25 wist de Ooijse ploeg door een 0-2 overwinning vrij onverwachts de 1e periodetitel binnen te slepen.  Sindsdien heeft SVO de koppositie in de reguliere competitie niet meer uit handen gegeven.

Ondanks het feit dat er ‘gewoon‘ gevoetbald kon worden, waren de omstandigheden natuurlijk verre van ideaal. De straffe wind vroeg om laag combinatiespel maar het veld laat dat in deze jaargetijden eigenlijk ook niet toe. Beide ploegen begonnen dan ook erg rommelig en de bal 3 à 4 keer achter elkaar naar dezelfde kleur was in het 1e gedeelte van de wedstrijd een unicum.  De kansen ontstonden in deze fase dan ook bijna allemaal bij toeval. Victoria’25 kreeg de eerste serieuze mogelijkheid. In de 11e minuut moest gelegenheidsback Roy Coopmann de snelle Victoria aanvaller voorbij laten gaan. Keeper Frank Klomberg wist de inzet met zijn voet bekwaam te redden. Amper een minuut later kreeg ook de thuisploeg haar eerste grote mogelijkheid. Na een handig steekpasje van Daan Lamers kwam Joris Weeren alleen voor de keeper uit. Zijn inzet werd gered en ook de nastoot van Jelmer Claassen werd geblokt en trof geen doel. Gesteund door de wind in de rug werd SVO gaandeweg de eerste helft wel de betere van de 2 ploegen. Het prima combinatie voetbal dat de ploeg met vlagen kan brengen, zat er op deze stormachtige middag helaas niet in maar toch werd in de deze fase het balbezit langduriger en als bijna van zelfsprekend begonnen ook de gevaarlijke momenten en kansen toe te nemen. In de 16e minuut werd Ivo Pott binnen de 16 meter vrijgespeeld. Zijn Inzet werd prima gepareerd door de Afferdense doelman. In de 26e minuut brak op rechts de snelle Maikel v.d. Bergh door maar diens voorzet vond geen Ooijse voet. 4 minuten later kwam SVO dan toch verdiend op een 1-0 voorsprong. Na een scrimmage voor het Victoria doel, viel de bal op een meter of 20 voor de voeten van Guido Bex. Met een prima schot wist hij de paal te teisteren. Via het hout kwam de bal tegen de Victoria goalie aan en ging de bal alsnog over de doellijn heen. Een wat gelukkige treffer maar gezien de verhoudingen op het veld feitelijk wel een terechte afspiegeling van de 1e 30 minuten. SVO bleef ook in het restant van de 1e helft de betere van de 2 ploegen al loerde Victoria nadrukkelijk op een omschakelmoment. Vlak voor rust kopte Roy de bal te zacht terug waardoor Joep Lepoutre vrijwel ongestoord op kon stomen richting keeper Frank. Laatstgenoemde kon weinig meer uitrichten tegen de geplaatste schuiver in de rechter beneden hoek (1-1). Het had niet veel gescheeld of de Ooijse ploeg had zowaar met een achterstand aan de thee moeten beginnen. Frank toonde echter zijn goede vorm maar weer eens en wist in een 1 tegen 1 situatie Victoria van een geflatteerde voorsprong af te houden.

In de 2e helft had Victoria het windvoordeel. De Afferdense ploeg liet het in de 49e minuut andermaal na om de leiding te nemen in de wedstrijd. Aan Ooijse zijde klapte de buitenspelval niet dicht waarmee een Victoria aanvaller in staat werd gesteld om richting het Ooijse doel op te stomen. De bal werd voorbij Frank gespeeld maar de in allerijl mee sprintende Roy Coopmann wist tijdig de bal uit de doelmond te schieten. In de 56e minuut liet ook SVO zich weer een keer aanvallend gelden. De inzet van Joris Weeren werd echter in de korte hoek een prooi voor de Victoria doelman. SVO trok de wedstrijd weer wat meer naar zich toe en kreeg in de 65e minuut nog een behoorlijke schietmogelijkheid. De bal van Guido ging echter net langs de verkeerde zijde van de paal. In de 68e minuut brak de inmiddels ingevallen JO17 speler Siem Hoogma op rechts door. Zijn voorzet werd gelost door de doelman van Victoria en viel pardoes voor de voeten van Daan Lamers. Hij wist wel raad met dit cadeautje en liep met speels gemak het leer over de doellijn (2-1). Een gelukkig verkregen voorsprong maar daardoor zeker niet minder welkom. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd het steeds meer een loterij. Victoria ging nog frequenter voor de lange bal, SVO hield stand maar wankelde ook een aantal keren nadrukkelijk. Vooral de standaard situaties zoals corners en vrije trappen van Victoria werden door de wind hachelijke ondernemingen. Aan de andere kant kreeg SVO ook mogelijkheden om de wedstrijd in het slop te schieten. In de 90e minuut werd een ogenschijnlijk terecht Ooijs doelpunt op advies van de Victoria grensrechter afgekeurd en iets later kreeg andermaal Siem Hoogma nog een prima mogelijkheid om zijn 2e optreden bij SVO 1 nog meer glans te geven. Zijn inzet werd echter gestopt door de Victoria doelman. Aan de blessuretijd leek voor de, overigens in behoorlijke mate aanwezige supporters van SVO, geen eind te komen. Het was al bijna half 5 toen scheidsrechter Crienen de wedstrijd affloot.

Een uitermate lastige wedstrijd voor de koploper. Voetballend heeft het zich op deze zondag eigenlijk maar zelden kunnen tonen als lijstaanvoerder. Strijdend was het echter dik op orde waardoor er, zij het fortuinlijk, toch het maximale resultaat behaald werd. Gezien de kansen was een gelijkspel de juiste afspiegeling geweest voor deze middag. Maar zonder geluk vaart niemand wel en laten we het er op houden dat SVO op deze zondag het geluk van de koploper had.

Doordat directe concurrent SCD’33 tegen SDOO tegen puntverlies aan liep, het werd in Heteren in een spectaculair duel 3-3, is het verschil opgelopen tot 3 punten.  En dat maakte deze stormachtige zondag uiteindelijk zeer bevredigend.

SCOREVERLOOP

30e minuut         1-0         Guido Bex

45e minuut         1-1         Joep Lepoutre

68e minuut         2-1         Daan Lamers

 

OPSTELLING

Frank Klomberg, Levi Verriet, Niels Janssen, Roy Coopmann (57e Siem Hoogma), Timo Philipsen, Jelmer Claassen, Ivo Pott, Guido Bex, Maikel v.d. Bergh (57e Mustafa Gungor), Joris Weeren, Daan Lamers (76e Stef Lamers)

Tekst en Foto’s: Bart Willems.

 

Reageer