Skip links

SVO MAATJE TE GROOT VOOR SVHA!!!

HERVELD Zondag 11 Oktober 2020: In een competitie waarin het elke week maar weer afwachten is of er überhaupt gevoetbald kan worden, ging SVO vandaag op pad richting Herveld. Op sportpark Jan van Baal trof het Sport Vereniging Herveld Andelst, kortgezegd SVHA.

De thuisploeg had voor aanvang van deze wedstrijd 3 punten weten te porren uit evenzoveel wedstrijden. Er waren nederlagen tegen WVW en AVIOS/DBV en er werd gewonnen tegen SCD’33. Trainer William Gorissen van de Herveldernaren moet het dit seizoen voornamelijk doen met doorgestroomde jeugd vanuit de JO19.

Trainer Martin de Winkel zag voor deze wedstrijd zijn aanvoerder Kadeem Schel weer aansluiten bij de groep, echter werd hij nog niet krachtig genoeg bevonden om aan de aftrap te staan en begon dus op de bank. Tegenover deze meevaller stond het onplezierige feit dat Jurgen Vink zich ziek af had moeten melden. Ook Ivo Pott is nog altijd niet hersteld van zijn enkel blessure al lijkt zijn herstel zich de komende weken ook aan te dienen. De opengevallen positie op het middenveld werd ingevuld door Siem Hoogma die daarmee zijn basisdebuut mocht maken.

Op een zo goed als leeg sportpark Jan de Baal, supporters zijn nog altijd niet welkom bij sportwedstrijden, begon SVO met een duidelijke opdracht aan de wedstrijd. Door vroeg druk te zetten, liet het de thuisploeg weinig mogelijkheid om aan aanvallen te denken. SVO daarentegen begon al snel kansen en mogelijkheden te krijgen. In de 2e minuut diende de eerste Ooijse kans zich al aan. Joris Tax kwam echter net te kort om echt gevaarlijk te worden. Uit de daaruit voortkomende corner kopte Levi Verriet de bal over.  De grootste kans uit de 1e 10 minuten was voor Niels Janssen. Hij wist zich prima in de vijandelijke 16 te murwen maar zijn inzet in de korte hoek werd uitstekend gepareerd door de SVHA-goalie. Nadat Levi in de 11e minuut wederom een bal net aan over gekopt had uit een hoekschop, gebeurde in de 13e minuut alsnog wat gezien de spelverhoudingen niet meer dan logisch was. Niels Janssen wist een afgeslagen corner op prima wijze op te vangen, speelde de bal vrij voor zijn rechterbeen en liet de SVHA-doelman met een droge knal kansloos (0-1). SVO bleef na de openingstreffer nadrukkelijk op zoek naar meer treffers al had de Ooijse ploeg het in die fase af en toe lastig om zich door het mêlee van SVHA-spelers heen te spelen. Aanvallend had het in deze fase weinig te duchten van de thuisploeg en als er al een keer enige vorm van dreiging leek te gaan ontstaan, was daar altijd weer de gedegen Ooijse verdedigingslinie. Na een minuut of 30 begon SVO zich weer serieuze kansen te creëren. In de 31e minuut leek Daan Lamers de 0-2 binnen te schuiven. Na goed voorbereidend werk van Joris Weeren had hij het leer voor het intikken. Dat intikken lukte ook nog wel maar tot verbazing van velen ging zijn inzet via de paal over de achterlijn. 3 minuten later had de jonge Ooijse spits alsnog op het scorebord moeten komen maar werd zijn prima inzet op dito wijze door de SVHA-doelman onschadelijk gemaakt. Amper 1 minuut later moest diezelfde doelman zich alsnog gewonnen geven. Guido Bex stak met een bekeken steekpass Joris Weeren weg in de ruimte en hij lepelde de bal prachtig over de uitgekomen SVHA-goalie heen (0-2). In de 41e minuut kreeg SVO een vrije trap te nemen, op de rand van de 16. Met een bekeken schuiver wist Guido Bex de 0-3 op het bord te brengen en daarmee feitelijk de Ooijse overwinning al voor rust in veilige haven te brengen.

Als het dan zo makkelijk gaat, is het altijd weer even afwachten hoe je dan uit de rust komt. Ga je op zoek naar meer treffers of consolideer je de ruime voorsprong. In de 48e minuut gaf Daan Lamers uitsluitsel over de Ooijse intenties voor de 2e helft. Profiterend van een goede steekpass van Joris Weeren wist hij de bal onder de uitstormende doelman te plaatsen en de 0-4 op het bord te brengen. Jongeling Siem Hoogma die op het middenveld een puik basisdebuut beleefde, mocht dit heugelijke feit in de 57e minuut opvrolijken met zijn eerste treffer voor SVO 1. Na andermaal voorbereidend werk van Joris Weeren kon hij de bal diagonaal bij de 2e paal in het netje laten ploffen (0-5). De Ooijse honger naar treffers leek nog nimmer gestild en in de 66e minuut had Niels Janssen zijn 2e treffer van de middag op zijn schoen echter werd zijn inzet met de voet gered door de SVHA-doelman.  Het SVO-spel begon gaandeweg de slotfase aan concentratie te verliezen. De Ooijse ploeg kreeg nog wel kansen, zo werd er een kopbal van Joris Weeren via de keeper op de lat getikt en werd een inzet van Daan van de lijn gehaald, maar de precisie was verdwenen. Illustratief was dat SVHA in deze periode haar enige kansje kreeg. Een schotje in de 73e minuut werd zonder noemenswaardige moeite door Frank Klomberg gevangen. De prima leidsman Maestre Rocha zag weinig aanleiding om extra speeltijd te rekenen en floot na 90 minuten voor het laatst in deze sportieve- maar vooral ook eenzijdige wedstrijd.

SVO had vanmiddag geen kind aan SVHA. Al vanaf minuut 1 werd duidelijk dat de Ooijse ploeg een maatje te groot was voor de Herveldse gastheren. De 0-5 uitslag is groot maar had met wat meer precisie nog veel hoger uit kunnen pakken. Daarbij moet er wel een compliment gemaakt worden aan de thuisploeg. Ondanks het kwaliteitsverschil van vanmiddag, hebben ze zich in het veld prima gedragen en verloren ze zich niet in onsportief handelen. Aan Ooijse kant zal men tevreden terugkijken om deze middag. Natuurlijk, de score had verder opgevoerd kunnen worden maar de middag werd afgesloten zonder blessures en ook de kaarten bleven op zak. Bovendien zag het aanvoerder Kadeem Schel na weken blessureleed weer minuten maken. Al met al dus een positieve middag in Herveld.

Volgende week wacht, ijs en weder dienende, een thuiswedstrijd tegen AAC-Olympia. Mocht deze wedstrijd doorgaan dan is dat voor SVO een prima mogelijkheid om zich bij de bovenste ploegen van klasse te gaan nestelen.

SCOREVERLOOP:

13e minuut         0-1          Niels Janssen

35e minuut         0-2          Joris Weeren

41e minuut         0-3          Guido Bex

48e minuut         0-4          Daan Lamers

57e minuut         0-5          Siem Hoogma

Tekst en foto’s: Bart Willems.