Skip links

SVO KRIJGT TEGEN WVW GEDROOMDE START VAN COMPETITIE (3-0)

OOIJ Zondag 20 September2020: Na weken van intensieve voorbereiding, stond er op deze zomerse zondag dan eindelijk de 1e competitiewedstrijd op het programma. Op de eigen Kempkes werd het Weurtse WVW ontvangen.

Na de degradatie uit de 4e klasse kende WVW een vrij kleurloos 1e (halve) seizoen in de 5e klasse. Op moment dat de competitie vanwege Corona ontvankelijk werd verklaard, bezette de ploeg van toenmalig trainer Mark Peters de 11e plek met 17 punten uit 15 wedstrijden. Onder leiding van de nieuwe trainer Joep van der Linden werden er in de afgelopen weken veel oefen- en bekerwedstrijden gespeeld. Daarin werd enkel en alleen tegen Aquila gelijk gespeeld. Alle andere duels gingen verloren, daarbij wel aangetekend dat de Weurtse ploeg uitsluitend tegen ploegen uit hogere klassen speelde.

SVO haalde de afgelopen weken meer resultaat maar speelde ook hoofdzakelijk tegen 4e en 3e klassers. En er werd zelfs, weliswaar enigszins onverwachts, nog een helft tegen 1e klasser Leones gespeeld. Wat opviel is dat SVO in alle wedstrijden meer dan goed partij kon bieden tegen sterker geachte tegenstanders. Dat maakte dat SVO goed gemutst aan de competitie kon beginnen.

Trainer Martin de Winkel moest het tegen WVW nog altijd doen zonder zijn aanvoerder Kadeem Schel. Waar er begin van de week nog de hoop was dat hij tijdig hersteld zou zijn van zijn voet kwetsuur, bleek op de dinsdag training dat het herstel toch wat meer tijd gaat vergen. Tegenover de absentie van Kadeem stond de terugkeer van Ivo Pott. Hij moest de laatste bekerwedstrijd tegen Ewijk aan zich voorbij laten gaan maar kon voor deze wedstrijd weer aansluiten. Door de gemiste trainingsarbeid begon hij echter op de bank.

De wedstrijd kwam in de 1e 20 minuten zeer moeizaam op gang. SVO had veelvuldig het balbezit maar de compacte Weurtse verdediging maakte het voor de thuisploeg moeilijk een gaatje te vinden. Daarnaast lag het baltempo aan Ooijse zijde in deze fase veel te laag om de tegenstander echt in verlegenheid te brengen. Waar SVO wel zocht maar niet vond, waren de aanvallende activiteiten van de tegenstander helemaal summier. In de 21e minuut viel de eerste mogelijkheid voor SVO te noteren. De doelpoging van Joris Weeren ging echter langs het WVW-doel. In de 27e minuut kreeg SVO dan toch de ideale mogelijkheid om iets aan de status quo in de wedstrijd te doen. Daan Lamers werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald. Het zal er om spannen of het er daadwerkelijk binnen was, maar door zijn val was Daan ruimschoots binnen de 16 komen te liggen. Voor scheidsrechter Jung voldoende bewijs om de bal op de stip te leggen. Het was vervolgens voor vaste strafschopnemer Joris Weeren een koud kunstje om vanaf 11 meter de 1-0 tegen de touwen te knallen. In de 36e minuut kreeg WVW haar eerste, en feitelijk ook enige serieuze kans van de middag. Keeper Frank Klomberg kreeg het niet voor elkaar om de bal weg te stompen en gaf een der voorwaartsen van WVW daarmee de mogelijkheid om al koppend het Ooijse doel te bestoken.  Gelukkig voor SVO ging de bal aan de goede kant van de paal langs. In de 42e minuut kreeg SVO de grootste kans uit het 1e bedrijf. Joris Weeren wist zich goed in stelling te brengen maar was in zijn afwerking veel te wild. Bovendien was terugleggen op de vrijstaande Daan Lamers wellicht een betere keuze geweest. Enkele minuten later floot scheidsrechter Jung voor de thee. SVO had op basis van het vertoonde spel recht op de voorsprong maar voetballend hield het allemaal nog niet over in deze vrij stevige 1e helft met 4 gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide teams.

In de 2e helft bleef SVO de bovenliggende ploeg. In tegenstelling tot de 1e 45 minuten kreeg SVO in de 2e helft wel meer ruimte om tot aanvallen te komen en dat leidde al snel tot kansen.  In de 50e minuut werd een kopballetje van Niels Janssen door de WVW-goalie over het doel getikt. Amper een minuut later draaide Daan goed weg maar werd zijn wat te slappe inzet van de doellijn afgehaald. In de 54e minuut ging een mooi gekruld schot van Niels enkele centimeters naast. De reeks kansen was illustratief voor de wat beter acterende thuisploeg. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleef de thuisploeg het spel controleren zonder erg goed te spelen. WVW wist aanvallend weinig tot niets uit te richten en als het dan al enigszins begon te dreigen dan was de prima SVO-verdediging er als de kippen bij om het gevaar in de kiem te smoren. Omdat een 1-0 voorsprong erg fragiel is, loop je natuurlijk altijd de kans op een onverwachte tik op de neus. De opluchting was dan ook groot toen Jurgen Vink in de 80e minuut, na goed voorbereidend werk van Joris Weeren de 2-0 binnen kon schuiven. 3 minuten later zorgde Daan Lamers voor het mooiste moment van de middag. Met een geweldige poeier schoot hij vanaf een meter of 17 de bal strak in de kruising (3-0) en maakt daarmee aan alle onzekerheid een eind.

Een prima overwinning op een stugge tegenstander. Het is aannemelijk dat we dit spelbeeld vaker gaan zien in de competitie. Tegenstanders die zich in gaan graven in de hoop in de omschakeling wat uit te kunnen richten. Dat heeft er voor WVW eigenlijk nooit ingezeten op deze zonnige zondagmiddag. De verdediging stond onder leiding van het centrale duo Mees Bouwmeester en Levi Verriet als een huis. Het frivole combinatiespel welke tijdens de voorbereiding veelvuldig getoond werd, was er op deze middag maar zelden. Met name in de 1e helft lag het baltempo daarvoor te laag. Toch had de Ooijse ploeg eigenlijk continue controle over de wedstrijd en zocht het geduldig naar openingen. Al met al een prima opening van het seizoen.

En daarmee kreeg SVO de vurig gewenste start van de competitie. Waar vorig seizoen nog begonnen werd met een halve misstap tegen AAC-Olympia, werd nu wel de volle buit gepakt. En dat zal vertrouwen geven richting de altijd zware uitwedstrijd tegen Niftrik al zal ook die ploeg over het nodige vertrouwen beschikken na de 1-6 overwinning op SCD.

SCOREVERLOOP:

27e minuut         1-0 (pen.)           Joris Weeren

80e minuut         2-0                         Jurgen Vink

83e minuut         3-0                         Daan Lamers

Tekst: Bart Willems.

Reageer