Skip links

SVO KRIJGT EEN DRAAI OM DE OREN IN DREUMEL (5-0)

Op deze zonnige nazomer zondag 5 september 2021, begon voor SVO het bekertoernooi in Dreumel. In het Maas en Waalse dorp trof het 4e klasseer Aquila. Voor SVO geen onbekend terrein. Beide clubs troffen elkaar met enige regelmaat in de competitie. Dat veranderde in Mei 2019 toen de Wit Blauwen de kampioensvlag mochten hijsen. Saillant detail, in de kampioenswedstrijd werd destijds met 3-1 gewonnen van SVO.

Inmiddels zijn we bijna 2.5 jaar verder. In die periode zijn er door Corona 2 seizoenen niet uitgespeeld. Dat maakt dat de Dreumelaren nog steeds trotse 4e klasser zijn. Voor SVO geldt misschien wel het omgekeerde. Zeker toen in maart 2020 de competitie stil gelegd werd, lagen de kaarten voor de een Ooijs kampioenschap erg gunstig, maar heeft het door Corona de stap naar de 4e klasse nog niet kunnen maken.

Ook in Dreumel moest trainer Martin de Winkel ongetwijfeld lijdzaam toezien hoe het contigent geblesseerde spelers naast hem de dug-out in dook. Naast de al wat langer afwezigen Niels, Levi, Jelmer en Guido, moest ook Mustapha deze wedstrijd veiligheidshalve aan zich voor bij laten gaan. De middenvelder kampte met lichte hamstringklachten en werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Evengoed begon de Ooijse equipe prima aan de wedstrijd op het hoge gras op sportpark de Zeven Morgen. Vanuit het middenveld werd er zeer aardig gevoetbald en de thuisploeg had in deze fase zichtbaar geen vat op het frivole combinatie spel aan Ooijse zijde. Het was dan ook de Ooijse ploeg die de eerste kans liet noteren. In de 12e minuut legde Siem de bal prima terug op vrijstaande Kadeem. Het schot van de Ooijse aanvoerder miste echter de juiste richting. 2 minuten later kreeg SVO andermaal een goede kans. Een schot van Siem werd gepakt door de Aquila goalie en de rebound kon net op tijd geruimd worden voor de instormende Ooijse aanvallers. Een prima voorzet van Jorn leverde in de 18e minuut de volgende kans op. Kadeem deed al koppend weinig verkeerd maar zijn inzet werd geblokt door een Aquila verdediger. Feitelijk uit het niets was het in de 20e minuut ineens aan de andere kant wel raak. Een dekkingsfout in de Ooijse verdediging stelde Aquila aanvaller Bram Bouman in staat om 1 op 1 met Frank te komen. Een simpele schuiver van een meter of 14 betekende de op dat moment uiterst geflatteerde   1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het leed aan Ooijse zijde werd nog groter toen keeper Frank zich 6 minuten later verkeek op een voorzet en onder de bal doorliep. De bal koppend binnenlopen was vervolgens een koud kunstje voor de thuisploeg (2-0). Toen in de 34e minuut Joris Weeren zich verkeek op een snelle aanvaller van Aquila die op zijn beurt de bal onder Frank door in het doel schoot, was de wedstrijd feitelijk al in een vroeg stadium beslecht. De Ooijse druiven waren behoorlijk zuur. SVO dat grote delen van de eerste helft de lakens had uitgedeeld keek bij rust ‘ineens’ tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

Na rust probeerde SVO de draad van de 1e 20 minuten weer op te pakken. De thuisploeg gunde het balbezit wat meer aan de Ooijse manschappen en SVO probeerde in deze fase aanvallend gevaar te stichten. Waar SVO in de 1e fase van de wedstrijd wel regelmatig tot aan het vijandelijke doel wist te komen, strandden in de 1e 10 minuten veel pogingen in goede bedoelingen. In de 53e minuut deed de uiterst effectieve thuisploeg wel waar SVO zo naarstig naar op zoek was; een doelpunt maken. Een knappe voorzet werd door Moreno de Vree loeihard ingekopt. Frank zat er nog wel met een handje aan maar zijn verzet was te weinig om het doelpunt te voorkomen (4-0). De thuisploeg geloofde het daarna wel en gunde SVO andermaal veel balbezit. In deze fase liet de Ooijse ploeg wel een aantal kansen noteren. Zo was de lob van Kadeem in de 56e minuut te kort om de keeper te verschalken, ging een kopbal van Siem rakelings naast (59e) en wist de Aquila goalie in de 63e minuut knap te redden op een schot van wederom Siem. In de 74e minuut leek SVO dan toch op het scorebord te komen. Na een handsbal in de 16, mocht Joris Weeren vanaf 11 meter de inmiddels wel verdiende eretreffer op het bord brengen, ware het niet dat hij dit buitenkansje op zeldzame wijze liet liggen. Zijn inzet ging via de paal weer het veld in. Ook de grote kans die ontstond door prima voorbereidend werk door Chiel werd door Daan in de 78e minuut niet tot doelpunt gepromoveerd. Zijn inzet werd andermaal knap gepareerd door de Aquila doelman. 2 minuten later bepaalde de thuisploeg uiteindelijk de eindstand. Frank wist aanvankelijk een inzet nog te keren maar de rebound van Mees van den Heuvel werd hem uiteindelijk toch te machtig (5-0). De laatste 10 minuten van de wedstrijd werden plichtmatig vol gespeeld. Precies op de 90 minuten vond leidsman de Jong het verder wel welletjes en floot in deze sportief verlopen wedstrijd voor het laatst.

Na de behoorlijke tik tegen SCE een week eerder, andermaal een fikse nederlaag. Toch gaf deze wedstrijd een ander beeld als tegen de sterke Nijmegenaren. Het gehavende SVO liet met name in de 1e 20 minuten zeer behoorlijk voetbal zien. Onder invloed van de snelle door persoonlijke fouten opgelopen ruime achterstand speelde SVO natuurlijk een verloren wedstrijd. In het veld waren de verschillen echter lang niet zo groot als dat de uiteindelijke einduitslag doet vermoeden. Evengoed staat die 5-0 natuurlijk wel en is er de komende weken nog behoorlijk wat werk aan de winkel. Tegen een uiterst effectief Aquila had SVO zelf zeker ook minimaal 2 of 3 keer kunnen of zelfs moeten scoren. Daarnaast werden er verdedigende foutjes gemaakt waarmee de thuisploeg wel erg makkelijk in het zadel werd geholpen.

Hopen dat trainer Martin de Winkel de komende weken weer wat ruimer in zijn keuzes komt te zitten. Aankomende zondag gaat het bekertoernooi weer verder.  Dan wacht op Sportpark de Kempkes het Pannerdense RKPSC. Overigens speelt SVO donderdagavond nog een thuis oefenwedstrijd tegen SC Woezik zaterdag 1. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

SCOREVERLOOP

20e minuut         1-0         Bram Bouman

26e minuut         2-0          Thijn Remmits

34e minuut         3-0          Bram Bouman

53e minuut         4-0          Moreno de Vree

80e minuut         5-0          Mees van den Heuvel

OPSTELLING

Frank Klomberg, Jorn Vermeulen (75e Joe Janssen), Mees Bouwmeester, Ivo Pott, Joris Tax (54e Rik Dollevoet), Jasper Scholten (54e Chiel Pauls), Jurgen Vink, Joris Weeren, Kadeem Schel (C), Daan Lamers, Siem Hoogma.

Tekst en foto’s Bart Willems.