Skip links

SVO KENT WEINIG PROBLEMEN IN HERVELD (1-4)

HERVELD Zondag 26 Januari 2020: Op deze zonnige, bijna lenteachtige zondag, stond er voor SVO een uitwedstrijd tegen SVHA uit Herveld op het programma. Op sportpark Jan van Baal trof SVO op het mooie kunstgrasveld de nummer voorlaatst van de 5e klasse D.

De Ooijse ploeg had een lastige trainingsweek achter de rug na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Batavia. Veel spelers kampte met pijntjes en verzorger Toon Janssen had zijn handen vol. Bij aanvang van de wedstrijd bleek het aantal afwezigen zich echter te beperken tot aanvoerder Kadeem Schel. Hij was niet tijdig hersteld van zijn knieblessure. Mustafa Gungor had door griepverschijnselen deze week niet kunnen trainen en begon op de bank. Door de afwezigheid van Kadeem, werd het middenveld aangevuld met Jelmer Claassen die op zijn beurt zag dat Joris Tax de rechtsback positie van hem over nam. De aanvoerdersband zat deze middag om de arm van Joris Weeren.

Tegenstander SVHA kent al jaren sportieve mineur. Over het algemeen is een positie onder in de middenmoot het hoogst haalbare voor de Hervelders en Andelstnaren. Ook dit seizoen loopt het allesbehalve voorspoedig. Het team van trainer Michel van Leijen wist pas 7 punten te vergaren uit de 12 eerdere duels.

SVO begon fel aan het duel. Het zette hoog druk en de thuisploeg had het daar zichtbaar moeilijk mee. In de 2e minuut mocht Guido Bex aanleggen voor een vrije trap op een mooie positie vanaf het SVHA-doel. Zijn inzet ging echter een metertje over de goal heen.  2 minuten later was zijn inzet al een stuk gerichter maar ook dat schot mistte het exacte vizier. Na een minuut of 10 luwde de Ooijse storm wat en leek de thuisploeg ogenschijnlijk wat beter vat te krijgen op het combinatie spel van SVO. De ploeg van Martin de Winkel bleef absoluut de meerdere maar ondervond steeds meer moeite met het vinden van de vrije man in het hechte verdedigingsblok van de thuisclub. In de 14e minuut kreeg Joris Weeren een prima kopkans waar hij doorgaans wel raad mee weet maar nu was zijn inzet te slap om de SVHA-goalie te verontrusten. Na een vlakke fase van 10 minuten begon SVO weer wat aan te dringen en dit leverde in de 27e minuut prompt de voorsprong op. Joris Weeren wist met een bekeken schuiver, al vallend de 0-1 in de hoek te prikken. In de 32e minuut kreeg Daan Lamers een prima mogelijkheid maar vanuit een moeilijke hoek ging zijn inzet voorlangs. In de 36e minuut ontsnapte Joris Weeren aan de aandacht van de SVHA-verdediging en kon op weg naar het vijandelijke doel. Toen die weg hem toch versperd werd, vergat hij de bal op Maikel v.d. Bergh af te leggen. In de nastoot schoot Guido Bex de bal net naast. 3 minuten later wist SVO alsnog de voorsprong te verdubbelen. Jelmer Claassen gaf een afgemeten voorzet op Daan Lamers die de bal op eenvoudige wijze tegendraads binnen wist te lopen (0-2). In het restant van de 1e helft controleerde SVO met speels gemak de wedstrijd en zocht geduldig naar openingen. Die werden ook wel gevonden maar resulteerde niet meer in treffers waardoor de thee met een verdiende 0-2 tussenstand werd bereikt.

De 2e helft begon SVO wat slap waardoor de thuisploeg zowaar een 2-tal kansjes mocht noteren. Door halfslachtig wegwerken kreeg een SVHA-aanvaller de kans om het doel van Frank onder vuur te nemen maar zijn inzet werd niet meer dan een rolletje. De 2e kans van de thuisclub was een stuk dreigender maar met een katachtige reflex wist Frank de bal naast zijn doel te tikken. Alvorens de thuisploeg de illusie zou kunnen krijgen dat er toch nog wat te halen viel, maakte Joris Weeren in de 53e minuut met een heerlijke knal in de kruising een einde aan elke vorm van Herveldse hoop (0-3). SVO ging in de daaropvolgende fase nadrukkelijk op zoek naar een hoge uitslag en die leek ook aanstaande toen Guido Bex in de 57e minuut na goed voorbereidend werk van Daan Lamers de 0-4 tegen de touwen aan joeg. SVO bleef nog even gas geven en creëerde nog een aantal goede mogelijkheden en liet in deze fase de thuisploeg eigenlijk alle hoeken van het veld zien. Onder invloed van begrijpelijke wissels aan Ooijse zijde werd het voetballend allemaal wat rommeliger aan SVO-zijde. De kansen werden wat minder groot en ook de concentratie liep terug waardoor de thuisploeg zowaar wat kansen kreeg. Lang bleek de vandaag weer prima keepende Frank voldoende sta in de weg voor een Herveldse eretreffer maar in de 90e minuut moest hij zijn ‘clean sheet’ alsnog prijsgeven.  De harde inzet van een SVHA-speler kon niet klem gehouden worden en werd in de rebound voorbij de handen van Frank in het doel geschoten. Niet veel later vond scheidsrechter Bannink, die het met name de laatste 20 minuten lastig had toen de thuisploeg zich fysiek nog wel eens liet gaan, het genoeg geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Tegen het matige SVHA had SVO feitelijk aan 2 goede fases in de wedstrijd voldoende om de thuisploeg op de knieën te krijgen. Zeker in de periode vanaf minuut 50 tot 75 speelde het erg verzorgd en goed voetbal en liet het de thuisploeg nadrukkelijk achter de bal aan lopen. Evengoed waren er ook periodes waarin het wat minder liep. Hoe dan ook een prima uitoverwinning in een fase van de competitie waarin het vooral zaak is om zoveel mogelijk punten te vergaren tegen de wat mindere goden.

Naaste achtervolger Niftrik kreeg vandaag de deksel op de neus en ook Victoria’25 ging onderuit. De tot op heden grootste concurrent lijkt uit Deest te komen. SCD’33 wist vandaag op eigen veld met maar liefst 6-1 van Avios/DBV te winnen waardoor de Deester club SVO tot op 4 punten nadert met nog een wedstrijd te goed.  Zaak voor SVO is vooral naar zichzelf te blijven kijken en wedstrijd voor wedstrijd zich door deze competitie heen te worstelen. Eerstvolgende halte is de thuiswedstrijd tegen AAC-Olympia, aankomende zondag.

SCOREVERLOOP:

27e minuut         0-1          Joris Weeren

39e minuut         0-2          Daan Lamers

53e minuut         0-3          Joris Weeren

57e minuut         0-4          Guido Bex

90e minuut         1-4          speler SVHA

 

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Levi Verriet (68e Jorn Vermeulen), Niels Janssen, Joris Tax, Timo Philipsen, Jelmer Claassen, Ivo Pott, Guido Bex, Daan Lamers (74e Mustafa Gungor), Joris Weeren, Maikel v.d. Bergh (74e Stef Lamers)

Tekst en Foto’s: Bart Willems.

Reageer