SVO KENT EEN PROBLEEMLOZE MIDDAG IN GROESBEEK

GROESBEEK: Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DVSG op sportpark de Horst op het programma. De Groesbekers maken een uiterst moeizaam seizoen door. Op de ranglijst kunnen ze alleen DVE-Trajanus nog achter zich laten. Toch heeft SVO het geregeld erg lastig op de Horst, ongeacht de stand in de competitie. Komt bij dat de manschappen van Bas Hendriks de laatste tijd ook niet het beste spel laten zien. Al met al reden om deze wedstrijd uiterst serieus te nemen.

Het bestuur van DVSG had besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het kunstgrasveld omdat het hoofdveld nog niet voldoende hersteld was van de winterse perikelen van de laatste weken. Waar dat voor veel ploegen wellicht een tegenvaller zou zijn geweest, leek het SVO alleen maar in stelling te brengen om er een goede pot van te maken. De Ooijse ploeg, waar Kadeem Schel (vakantie), Cas Ubbink (ziek), Kasper v.d. Berg, Jeffrey Vernooij (beiden geblesseerd) en Stef Lamers (geschorst) er niet bij waren, greep gelijk het initiatief. Na amper 2 minuten werd de rappe Maikel v.d. Berg de diepte ingestuurd. De toegesnelde DVSG verdediger kon hem enkel nog onreglementair tegenhouden en liet de scheidsrechter geen keus anders dan de bal op de stip te leggen. Joris Weeren klaarde dit klusje vervolgens vakkundig. Gesteund door deze vroege voorsprong, bleef SVO gedreven en goed voetballend de aanval zoeken. DVSG kwam er totaal niet aan te pas. De 0-2 na een kwartier spelen was dan ook niet meer dan logisch. Nadat Roy Coopman in eerste instantie zijn kopbal nog gekeerd zag worden door de Groesbeekse keeper, wist hij de rebound wel tegen het net aan te schieten. Ook na deze treffer bleef SVO het spel domineren en kansen creëren. Zoals dit seizoen vaker het geval is, ontbrak het aan scherpte bij de afronding en liet SVO het na om DVSG in een vroeg stadium geheel kansloos te maken in deze wedstrijd. DVSG wist geen gevaar te stichten en SVO joeg de Groesbeekse ploeg dermate op dat Groesbeeks balbezit vaak niet verder ging dan 1 a 2 balcontacten. Toch zal de Ooijse ploeg met een kater gevoel de rust in gegaan zijn. Een verkeerd omschakelmoment zorgde ervoor dat DVSG 2 minuten voor rust voor het eerst echt dreigend kon worden. Dit foutje in de Ooijse defensie leek niet afgestraft te gaan worden echter werd de bal in het strafschopgebied tegen een hand van een Ooijse verdediger aan gespeeld en de scheidsrechter wees andermaal naar de stip. De DVSG-schutter liet keeper Frank Klomberg vanaf 11 meter kansloos. Daar waar 0-4 of 0-5 recht had gedaan aan de krachtsverhoudingen in het eerste bedrijf, kwam DVSG bij toeval terug in de wedstrijd.

In de 2e helft bleek de aansluitingstreffer van DVSG echter weinig van waarde. SVO ging door waar het de 1e helft geëindigd was. De kansen stapelde zich andermaal op. De 1-3 liet gelukkig niet lang op zich wachten. In de 51ste minuut liet de Groesbeekse doelman de bal los en bood Maikel v.d. Berg een niet te missen kans. Hij schoof rustig de 1-3 binnen. Tot aan de 70ste minuut bleef SVO alleraardigst voetballen. Prima kansen werden echter niet gepromoveerd tot doelpunt. Dat lag aan scherpte in de afronding maar ook aan de DVSG-goalie die met een aantal prima reddingen een grotere achterstand voor zijn ploeg wist te voorkomen. Aanvallend konden de Groesbekers echter niet of nauwelijks een vuist maken. In de laatste 20 minuten werd het spel aan Ooijse zijde steeds rommeliger en mocht DVSG zich wat meer melden op de Ooijse speelhelft. Echt gevaarlijk werd het niet, terwijl de ingevallen Timo Philipsen (buitenkant paal), Joris Weeren en Stan Reijnen (reddingen van de keeper) nog dicht bij de 1-4 waren. Het was iets voor 4-en toen de scheidsrechter deze, overigens sportief verlopen wedstrijd, af floot.

Na een aantal moeizame wedstrijden werd er vandaag weer eens goed gevoetbald. Zeker de 1e helft en de 1e 20 minuten van de 2e helft waren alleraardigst. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de tegenstand van DVSG dit ook toeliet maar door geconcentreerd te blijven spelen en het afjagen van de tegenstander liet SVO ook duidelijk merken dat er voor DVSG vandaag weinig eer te behalen viel. Grootste manco was vandaag andermaal de afronding. Met iets meer precisie en vernuft had het doelsaldo aardig opgevijzeld kunnen worden. Het spel van vandaag biedt echter voldoende perspectief om de polderderby tegen VVLK van a.s. zondag met vertrouwen tegemoet te zien. Omdat VVLK tegen FC Kunde in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, lopen we zelfs weer wat uit op de rechtstreekse concurrentie, al lijkt de groep achtervolgers steeds breder te worden. Al met al dus weer een prima zondagmiddag!

Scoreverloop

2e minuut 0-1 Joris Weeren (penalty)
15e minuut 0-2 Roy Coopman
43e minuut 1-2 Speler DVSG (penalty)