Skip links

SVO KEERT TERUG IN DE BEKER MET EEN GELIJKSPEL (2-2)

TOLKAMER: Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019/2020 op het programma. Waar de competitie nog even een paar weekjes op zich laat wachten stond vandaag in Tolkamer wel de eerste bekerwedstrijd op het programma.

De laatste jaren werd de beker steevast overgeslagen door SVO. Er is echter een hoop veranderd rondom onze selectie. Trainer Bas Hendriks vertrok aan het eind van vorig seizoen en werd opgevolgd door Martin de Winkel. Waar Bas weinig meerwaarde zag in deelname aan de beker, waar hij overigens prima te billijken redenen voor had, wil Martin deze wedstrijden juist graag spelen om zodoende in de laatste weken voor aanvang van de competitie langzaam toe te kunnen gaan werken richting zijn ideale samenstelling.

Voordeel van de beker is dat je ook tegen verenigingen komt te spelen waar je normaal gesproken niet zo snel de degens mee kruist. Dat gold ook voor de tegenstander van vandaag SC Rijnland uit Tolkamer. Hemelsbreed eigenlijk nog niet zo heel ver van Ooij gelegen maar met de auto was het toch al snel zo’n 45 minuten rijden. SC Rijnland komt uit in de 5e klasse C. De ploeg pendelt de laatste jaren tussen de 4e en 5e klasse. Afgelopen seizoen werden ze 3e in de 5e klasse nadat ze het seizoen daarvoor uit de 4e klasse waren gedegradeerd. In de daaropvolgende nacompetitie werd er vrij kansloos verloren en zullen de Rijnlanders zich ook dit jaar op moeten maken voor een seizoen in de 5e klasse. Evengoed wel een meer dan prima sparringspartner voor onze eigen ploeg.

Ook de basis 11 van de 1e officiële wedstrijd van het seizoen kende behoorlijk wat wijzigingen ten opzichte van de 11 die vorig seizoen eindigde. Zo begon Roy Scholten deze wedstrijd in het doel, vormde de teruggekeerde Niels Janssen samen met Levi Verriet het centrum, nam jongeling Timo Philipsen positie op de linksback, vormde Joris Weeren samen met Ivo Pott en Kadeem Schel het 3-mans middenveld en werden de vleugels bezet door Mustafa Gungor en Maikel van de Bergh en was de lange- maar piepjonge Daan Lamers de diepste aanvaller. Om het verhaal rond te maken begon Jelmer Claassen vandaag op zijn vertrouwde rechtsback positie.

Dan de wedstrijd; De eerste fase van de wedstrijd was vooral erg rommelig. Met name bij SVO ging er meer mis dan dat er goed ging. Toch was de eerste kans voor de Ooijse ploeg. Een afgeslagen bal werd eerst door Ivo Pott gemist en ook Daan Lamers kreeg het leer niet in het Rijnlandse doel. Gaandeweg de 1e helft werd de thuisploeg beter zonder dat het ineens enorm veel kansen kreeg. In de 18e minuut ging keeper Roy Scholten in de fout. Hij verkeek zich op een situatie waardoor hij ver buiten zijn doelgebied belandde. In een uiterste poging de schade te herstellen, raakte hij de aanvaller van Rijnland. De scheidsrechter beoordeelde van grote afstand dat het een strafschop moest zijn en legde na enige aarzeling de bal op de stip. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook zomaar een strafschop zou kunnen zijn. Roy koos nog wel de goede hoek maar de penalty was onberispelijk (1-0). Na een minuut op 30 kreeg SVO meer vat op het spel en werden de combinaties nauwkeuriger. In de 32e minuut kon Maikel alleen op de keeper af maar kreeg hij de bal net niet langs de uitstormende keeper op. In de fase tot aan de rust kreeg SVO nog een aantal goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Vlak voor rust leek de gelijkmaker alsnog in de maak maar de 3 kansen op een rij troffen helaas geen doel.

Amper terug van de thee viel de inmiddels verdiende gelijkmaker alsnog. Na prima voorbereidend werk van de soms weer ongrijpbare Mustafa werd Joris Weeren in staat gesteld om van een meter of 16 de trekker over te halen. Zijn houdbare schot werd de jonge Rijnland goalie echter te machtig (1-1). Even leek het erop dat SVO door zou kunnen drukken, maar na een minuut of 10 in de 2e helft trok de thuisploeg toch weer het initiatief naar zich toe. Echte kansen gaf dat aanvankelijk niet maar in de 63e minuut mocht SC Rijnland aanleggen voor een, overigens onterecht toegekende vrije trap. De bal ging dwars door de muur heen waardoor keeper Roy de bal veel te laat zag (2-1). In de 69e minuut leek SVO andermaal op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de treffer van opnieuw Joris Weeren werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Gegeven het feit dat scheidsrechter Kemperman als bijna standaard het spel van 50 meter afstand van de bal volgde, kon hij niet anders dan te vertrouwen op het oordeel van de SC Rijnland grensrechter. SVO bleef ook na deze situatie nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 73e minuut reageerde aanvoerder Kadeem Schel uitstekend op een lange voorzet van Joris Weeren. Zijn bekeken kopbal ging over de Rijnland keeper heen en betekende de 2-2. In het vervolg van de wedstrijd maakte SVO wellicht nog de meeste aanspraak op de winnende treffer al bleef ook de thuisploeg dreigend. De 2-2 einduitslag was gezien de spelverhoudingen over de gehele wedstrijd genomen wel een terechte.

Al met al een prima voorbereidingswedstrijd. Met vlagen werd er prima en fris gecombineerd door de Ooijse ploeg. Het beoogde spel van trainer Martin de Winkel vraagt echter veel oefening en ofschoon de contouren steeds meer duidelijk worden, heeft het tijd nodig om de foutjes die het spel nu nog in zich heeft, zoveel mogelijk uit te bannen.  Zaak is om daar nu week voor week progressie in te boeken.

Eerstvolgende bekerwedstrijd is aanstaande zondag. Op de Kempkes ontvangen wij dan het Oosterhoutse OSC, uitkomend in de 4e klasse. Omwille de Kermis in ons mooie dorp, zal de wedstrijd om 13:30 uur worden gespeeld.

Opstelling SVO: Roy Scholten, Niels Janssen, Levi Verriet, Jelmer Claassen (Joris Tax 63e), Timo Philipsen, Joris Weeren, Kadeem Schel, Ivo Pott (Jeffrey Vernooij 80e), Maikel v.d Bergh (Roy Coopmann 63e), Daan Lamers, Mustafa Gungor

SCOREVERLOOP

18e minuut         1-0          Speler SC Rijnland (pen.)

47e minuut         1-1          Joris Weeren

63e minuut         2-1          Speler SC Rijnland

73e minuut         2-2          Kadeem Schel

Tekst en Foto’s: Bart Willems

Reageer