SVO JO8-01 VERSLAAT VVLK IN DERBY EN HEEFT EERSTE OVERWINNING BINNEN!!

Na het competitie-debuut op 5 september in Lent waarin een geflatteerde 7-3 nederlaag werd geleden, was het dan op zaterdagochtend om 10:00 uur op 12 september zover. De eerste thuiswedstrijd was direct een wedstrijd van formaat. Rivaal VVLK kwam op bezoek.

Na het verlies tegen DVOL hadden trainers Dick ‘Pep’ Braam en TrappaThonie Stinstra een week de tijd om reparatie-werk te verrichten daar waar het de vorige wedstrijd misging. Op de woensdagtraining werden de tactische accenten gelegd en werd de gezellige vriendenploeg klaargestoomd voor de nu al belangrijkste westrijd van het jaar, de Derby der Derbies: SVO – VVLK!

Het zat het team in de aanloop naar deze Derby echter niet mee. Het blessurespook kwam langs – Sam moest geblesseerd afhaken – en moest Mats vanwege andere verplichtingen afzeggen. Daar-tegenover stond de terugkeer van Milo (vorige week nog afwezig) en hij kreeg direct een basisplaats.

Direct na de aftrap nam SVO – gesteund door een grote supportersschare – het initiatief en drong VVLK terug naar eigen goal. Tot echt uitgelezen mogelijkheden kwam dat echter niet. De eindpass was net niet nauwkeurig of ontbrak. Toch konden we wel pogingen van Lev en Siem noteren, helaas zonder resultaat. Net toen VVLK wat meer van zich afbeet, sloeg SVO toe. In de omschakeling na een VVLK-aanval dribbelde Sil richting Leuths doel en schoot beheerst binnen: 1-0!!!

De ban was gebroken en dat was te zien aan SVO. De bal ging nog makkelijker rond en kort na de aftrap van VVLK herhaalde Sil zijn kunststukje van even daarvoor. Opnieuw rondde hij koelbloedig af:2-0!! Tijdens de korte onderbreking waren er zelfs al contractvoorstellen richting de topscorer te horen…

Vlak voor het einde van de eerste helft moest doelman Dex nog een belangrijke redding verrichten, waardoor SVO met een 2-0 voorsprong kon rusten. Ondanks de voorsprong deden de coaches toch enkele omzettingen. Zo brachten de coaches in de tweede helft o.a. Ted in als doelman. Dit zorgde er ook voor dat de organisatie enigszins veranderde. En dat was begin tweede helft even te zien. VVLK had tactisch geantwoord op de wissels van SVO. En dat uitte zich direct in een paar kleine kansjes. Niettemin was het SVO dat scoorde en wederom in de persoon van Sil. Daarna ging de voet toch wat van het gaspedaal. De jongens hadden al hun energie in de eerste helft gelegd. Er kwamen kansen,  maar Ted greep enkele keren – met katachtige reflexen – kordaat in. Eén keer was een schot hem toch te machtig en werd het 3-1.

De vermoeidheid sloeg bij meerderen toe en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Maar o.a. Mads en Stijn verdedigden zeer sterk en hielden het achterin telkens weer dicht. SVO liet zien dat ze het counteren al redelijk beheersen. De coaches wisselden in de laatste minuten nog enige malen. En ondanks dat het moeizamer ging, waren er nog kansen voor Milo en Mohammed, maar doelpunten kwamen er niet meer. En na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Wat een geweldig resultaat! De geblesseerde Sam kwam direct na de wedstrijd bij het team en werd de overwinning met zijn allen gevierd met een uitbundige yell.

Met hard werken, enorme teamspirit, klasse spel en de steun van het massaal opgekomen thuispubliek was de eerste overwinning een feit. Deze overwinning smaakt zeker naar meer. Zaterdag 19 september willen de jongen deze wedstrijd natuurlijk een goed vervolg geven. En met de terugkeer van Mats en Sam zal het team alleen nog maar sterker worden. Komt allen en steun onze talenten – aftrap 10:00 uur – in de volgende kraker, tegen Achilles ’29.

Groet, Dick & Thonie.

Tekst Thonie Stinstra.