SVO HERPAKT ZICH IN HEUMEN

HEUMEN: Op een en warme en zomerse zondag in April trok SVO naar Heumen alwaar het aantrad tegen het plaatselijke SV Heumen. Grote vraag was hoe de Ooijse ploeg zich zou herstellen van de verdiende nederlaag op 1e paasdag in Deest.

Trainer Bas Hendriks mocht Stef Lamers weer verwelkomen. Zijn schorsing was ten einde en hij begon direct in de basis. Een meevaller want het bankje met geblesseerden blijft in tact. Ook Cas Ubbink was vandaag weer van de partij. Hij begon op de bank met aan zijn zijde jongelingen Timo Philipsen, Daan Lamers en reserve goalie Roy Scholten. In de basis 11 dus weinig wijzigingen ten opzichte van de teleurstellende nederlaag tegen SCD’33.

SVO begon mat aan de strijd tegen SV Heumen. Op een slechte ondergrond liet de thuisploeg SVO in de beginfase veelvuldig de bal maar wist in de counter een aantal keren behoorlijk gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheid voor de gastheren kwam er in de 8e minuut toen een Heumenaar geheel vrijstaand het goal van Frank Klomberg mocht bestoken. Waar het moeilijker was om de bal naast te koppen, lukte dat toch en bleef SVO vooralsnog schadevrij. 4 minuten laten lag de bal er aan de overkant wel in. Na een vloeiende combinatie met in de hoofdrol Stef Lamers wist Kadeem Schel vanaf randje 16 met een mooie krul bal de Heumense doelman te passeren. Niet geheel volgens de verhoudingen op dat moment maar uiteraard wel erg welkom. Zonder groots te spelen kreeg SVO na deze treffer meer grip op de wedstrijd. SV Heumen bleef in de omschakeling zoeken naar mogelijkheden. Deze kwamen er ook wel maar de aanvallende linie van SV Heumen mist de doortastendheid om geboden kansen ook tot doelpunt te promoveren. Gaandeweg de 1e helft werden de mogelijkheden voor de thuisploeg steeds schaarser. Daarentegen werd SVO gevaarlijker en wist het zichzelf een aantal goede mogelijkheden te creëren. In de 40ste minuut wist Maikel van de Berg de Heumense keeper met een mooie sleep te passeren. Bij de afronding was hij echter net een fractie te langzaam waardoor hij een Heumense verdediger de mogelijkheid bood om zijn inzet nog net te blokken. Domper in de 1e helft was het uitvallen van sterkhouder Joris Weeren. Hij begon al ziek aan de wedstrijd en moest zich in de 34ste minuut noodgedwongen laten vervangen door Cas Ubbink.

In de 2e helft had SVO de wedstrijd in eerste instantie behoorlijk onder controle. Het had zichzelf een grote dienst kunnen bewijzen door in de 48ste minuut verder afstand te nemen. Maikel van de Berg brak over rechts door en bediende met een strakke bal de vrijstaande Cas Ubbink. Hij schoot de bal echter een meter of 2 over. SVO bleef in het vervolg kansjes krijgen en hield verdedigend SV Heumen redelijk simpel van zich af. Omdat de 0-1 niet verder uitgebouwd werd, bleef de thuisploeg geloven in een resultaat. In een alles of niets offensief ontstonden er nog een aantal hachelijke situaties rondom het Ooijse strafschop gebied. Echt gevaarlijk werd het echter maar zelden en doelman Frank Klomberg stond alert te keepen. SVO had in deze fase beter gebruik moeten maken van de beschikbare ruimte en in de tegenstoot de thuisploeg de definitieve knock out moeten bezorgen. Die kwam er echter niet maar om dat ook de gelijkmaker er niet kwam, konden om 10 voor half 5 alsnog de armen de lucht in voor de 15e overwinning van het seizoen.

Al met al geen match die als topwedstrijd de boeken in gaat. Uiteindelijk is de overwinning wel verdiend te noemen al had het een uiterst moeilijke middag kunnen worden als SV Heumen in het begin beter met de kansen omgegaan was. Voetballend is het al langer magertjes aan Ooijse zijde. Vandaag was het resultaat er echter wel weer en dat is, nu de eindfase van de competitie nadert, het voornaamste.

Directe concurrent FC Kunde wist thuis eenvoudig te winnen van SVHA. Ook VVLK, Avios/DBV en DSZ maakte in de achtervolging geen misstap. Volgende week wederom een interessante speelronde. SVO speelt dan thuis tegen Kolping/Dynamo, FC Kunde gaat op bezoek bij SCD’33 en DSZ en Avios/DBV kruisen met elkaar de degens. Concurrenten worden pas echt concurrenten als je ze daartoe de kans gunt. De overwinning van vandaag was daarom weer een uiterst belangrijke. Tot zondag!

12e minuut 0-1 Kadeem Schel