SVO HEEFT AAN 1 HELFT GENOEG IN HORSSEN (0-5)

HORSSEN Zondag 28 Maart 2022: In de jacht om het kampioenschap is SVO 1 in de cruciale weken belandt. Binnen nu en een paar weken zal duidelijk worden of- en wanneer dan SVO kampioen wordt van de 5e klasse D. In die tocht had het vandaag een klus te klaren in Horssen. Op sportpark de Polenkamp trof het fusieclub AAC-Olympia.

Trainer Martin de Winkel moest het ook voor deze wedstrijd stellen zonder zijn spits Daan Lamers. Net als in de wedstrijd tegen DVSG een week eerder, nam Joris Weeren, inmiddels Daan gepasseerd op de topscorerlijst, zijn positie als diepste aanvaller over. Ook de andere posities en namen bleven aan Ooijse zijde ongewijzigd ten opzichte van de overwinning tegen de Groesbekers.

Op het Horssense hoofdveld, dat net als vele andere amateurvelden, node aan wat regen toe is, begonnen beide ploegen aftastend aan het duel. SVO voer al vroeg de controle maar in de 1e 10 minuten van het duel wekte de thuisploeg de indruk SVO een moeilijke middag te willen gaan bezorgen. Omdat het Ooijse spel aanvankelijk niet heel secuur was, had de thuisploeg in het 1e kwartier niet zo heel veel van SVO te duchten. In de 9e minuut wist Joris Weeren weliswaar de goalie van AAC-Olympia te omzeilen maar werd de hoek waarin hij belandde een te lastige om het leer nog binnen te kunnen werken. Na een kwartier spelen begon SVO wat meer te dreigen en dat resulteerde al snel in een dubbelkans. De doelman wist in eerste instantie een inzet van Joris Weeren te redden maar daarmee werd er wel een rebound prijsgegeven aan Jurgen Vink. Ook op diens inzet had hij een passend antwoord.  In de 17e minuut brak Siem Hoogma alsnog de ban. Het was Rik Dollevoet die de jonge Ooijse aanvaller in prima positie bracht om van dichtbij de 0-1 op het bord te brengen. Daarmee gaf hij de aanzet voor een fase waarin SVO de thuisploeg volledig overliep. In de 20e minuut was het Siem Hoogma die de bal prima op aanvoerder Kadeem Schel teruglegde. Laatstgenoemde liet met een keurige schuiver van een meter of 12 de 0-2 tegen het net aan ploffen. 8 minuten later was het andermaal Rik Dollevoet die aan de wieg stond van een SVO-treffer. Met een afgemeten voorzet stelde hij Niels Janssen in staat de 0-3 binnen te koppen. De lust naar treffers was daarmee nog niet gestild want amper 2 minuten later kon er weer gejuicht worden aan Ooijse zijde. Deze keer kwam het voorbereidende werk van Kadeem Schel. Hij wist bij de 2e paal Joris Weeren te bereiken die met een volley de 0-4 binnenschoot. De mooiste SVO-aanval van de middag bracht in de 42e minuut de 0-5. Na een aanval over meerdere schijven wist Joris Weeren Siem Hoogma te bereiken die vervolgens weinig problemen kende om zijn 2e van de middag binnen te lopen. Nadat Kadeem Schel vlak voor rust nog een kans kreeg op de 0-6, hij zag zijn inzet gered worden door de AAC-Olympia doelman, floot de scheidsrechter voor de thee. Na een wat weifelend begin in het 1e kwartier, wist SVO in het half uur daaropvolgend de thuisploeg naar een kansloze 0-5 achterstand te spelen.

AAC-Olympia trainer Kevin Joosten had genoeg gezien en besloot zijn manschappen in de rust een duidelijke boodschap mee te geven; probeer de schade te beperken. En of het nu lag aan de veranderde tactiek van de thuisploeg of de afnemende scherpte aan Ooijse zijde, SVO kreeg het steeds moeilijker om gaatjes te vinden in de ‘handbal’ verdediging van thuisploeg. In de 48e minuut kwam Kadeem Schel net te kort om de bal doeltreffend binnen te koppen, een paar minuten later zag hij zijn inzet door de keeper met de voet gered worden. De wil was er absoluut bij de Ooijse equipe maar het liep zich steeds vaker stuk op de groen zwarte muur. Er bleven mogelijkheden ontstaan die echter nog maar zelden uitmondde in grote kansen. In de 85e minuut werd een schot van Joris Weeren knap gepakt door de AAC-Olympia goalie en liet Jurgen Vink in de 89e minuut een grote kopkans onbenut. Gezien de stand zag de dienstdoende scheidsrechter geen noodzaak blessuretijd aan deze wedstrijd toe te voegen en floot op de 90 minuten af.

En dus had SVO vandaag feitelijk genoeg aan 30 flitsende minuten. Waar de thuisploeg na de 1e helft rijp leek voor een mega nederlaag, lukte het SVO in het 2e bedrijf niet meer om het aantal doelpunten op te vijzelen. De 0-5 was slechtst een marginale afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De thuisploeg wist zich geen enkele mogelijkheid te creëren, kon alleen maar verdedigen en zag SVO telkens weer op zich afkomen. De Ooijse manschappen waren zichtbaar teleurgesteld in de doelpuntloze 2e helft.

Ondertussen worden de seizoencijfers van de ploeg van Martin de Winkel met de week indrukwekkender. Alle wedstrijden werden tot op heden gewonnen, heeft de verdediging al 579 minuten geen tegendoelpunt meer geïncasseerd, vond het zelf dit seizoen al 51 keer het doel, een gemiddelde van bijna 4 treffers per wedstrijd en moest keeper Frank Klomberg pas slechts 5 keer de bal uit zijn net vissen.

Aankomende zondag de thuiswedstrijd tegen Victoria’25. De gasten uit Afferden steken de laatste weken in prima doen en zijn kansrijk voor de 2e periode. Midweeks dient er door Victoria’25 ingehaald te worden tegen DVSG. Als ook die wedstrijd winnend afgesloten wordt, zal men met vertrouwen richting de Kempkes komen en hopen op een stunt tegen de schier ongenaakbare koploper.

SCOREVERLOOP:

17e minuut         0-1          Siem Hoogma

20e minuut         0-2          Kadeem Schel

28e minuut         0-3         Niels Janssen

30e minuut         0-4          Joris Weeren

42e minuut         0-5          Siem Hoogma

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen (46e Levi Verriet), Mees Bouwmeister, Rik Dollevoet, Joris Tax, Kadeem Schel, Ivo Pott, Jurgen Vink, Siem Hoogma, Joris Weeren, Niels Janssen.

Tekst: Bart Willems          Foto’s: Dick Braam sr.