Skip links

SVO HAALT DUBBELE CIJFERS TEGEN ZWAK RKPSC (11-0)

OOIJ 12 September 2021: Op Kermiszondag zonder kermis, trad SVO op een zonnig sportpark de Kempkes aan tegen RKPSC. Een onbekende tegenstander voor de Ooijse manschappen al is enige rectificatie op de vooraankondiging eerder gepubliceerd op z’n plaats. Daarin werd gesteld dat de ploegen elkaar nimmer getroffen hadden maar vanuit het archief bleek dat SVO in de aanloop van het seizoen 2002/2003 ook tegen de Pannerdense ploeg speelde. Destijds ging het ook om een bekerwedstrijd. SVO wist die wedstrijd, gespeeld in Pannerden, met 2-0 te winnen. Met dank aan Bram Koks, onze eigen John Frederikstadt (?).

Trainer Martin de Winkel zag voor deze wedstrijd eindelijk weer een aantal spelers terugkeren in zijn selectie. Niels en Jelmer werden fit genoeg geacht om in de basis te beginnen, de ook weer herstelde Mustapha begon vanaf de bank. Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Aquila, begon verder ook Rik Dollevoet in de basis. Deze mutaties betekende dat Jasper, Jorn en Joris Tax buiten de eerste 11 vielen voor deze wedstrijd.

Al rap in de wedstrijd werd duidelijk dat SVO de veel betere ploeg was. Het begon al snel in kansen te grossieren al duurde het tot de 21e minuut al vorens het net gebold werd. Joris Weeren posteerde zich achter een vrije trap en met een lage schuiver langs de muur op, liet hij de RKPSC-keeper kansloos (1-0).  Niet veel later was het andermaal raak voor de thuisploeg. Siem stond aan het eind van een prachtige aanval en wist beheerst binnen te schuiven (2-0). RKPSC probeerde het SVO spel wel te ontregelen maar slaagde daar eigenlijk niet in. Het was omdat de Ooijse Equipe in die fase het vizier nog niet helemaal op scherp had staan waardoor de score voor rust nog beperkt bleef. Vlak voor de thee kwam er toch nog een doelpuntje bij. Een voorzetje van Siem werd door een arm geblokt en dit werd door de verder prima leidende arbiter Verhart beoordeeld als strafbaar hands. De wat gemakkelijk gegeven pingel werd feilloos binnengeschoten door Daan (3-0).

Waar RKPSC in de eerste helft nog verwoede pogingen deed om SVO tegen te houden, werd het verzet in de 2e helft allengs minder. Het duurde dan ook niet lang alvorens de 4-0 op het bord kwam (dat is beeldspraak want het scorebord weigerde dienst). Het was opnieuw Daan die in de 51e minuut met een subtiele voetbeweging de Pannerdense doelman kansloos liet. Niet veel later profiteerde Kadeem optimaal van prima voorbereidend werk door Jurgen waardoor de Ooijse aanvoerder de 5-0 in een leeg doel mocht schuiven. Daarna ging de schiettent, toepasselijk op deze Kermis zondag, volledig open. SVO kreeg zo goed als carte blanche van RKPSC. In de 63e minuut was het andermaal raak. Een schot van Jasper werd nog gered door de keeper maar hij kon niet voorkomen dat Kadeem in de rebound zijn 2e van de middag mocht binnenschieten (6-0). Ook Jurgen Vink kwam in de 69e minuut op het score formulier al kwam zijn doelpunt wat gelukkig tot stand. Vanuit de kluts ging zijn inzet over de RKPSC-doelman heen (7-0). 3 minuten later maakte Kadeem zijn hattrick compleet. Met een bekeken lob verschalkte hij andermaal de arme RKPSC-doelman (8-0). Gemotiveerd door het uiterst geringe verzet van de ploeg van trainer Martin Winkels, bleef SVO gretig op zoek naar doelpunten. In de 80e minuut mocht de zojuist ingevallen Mustapha de 9-0 en zijn eerste SVO-doelpunt aantekenen. Hij wist zich met een lichaamsschijnbeweging knap vrij baan te creëren en legde de bal op prima wijze in de rechterhoek. 10 minuten later liet diezelfde Mustapha het net andermaal bollen voor de dubbele cijfers. Hij benutte de toegekende strafschop (10-0). Het slotakkoord in blessuretijd was voor Chiel Pauls. Ook hij mocht, al koppend, zijn allereerste doelpunt voor SVO 1 maken en bepaalde daarmee de eindstand op 11-0 (!).

De afgelopen weken speelde SVO zowel in de oefen- als bekerwedstrijden tegen goed georganiseerde en doorgaans ook goed voetballende ploegen. Omdat SVO geteisterd werd door een behoorlijke waslijst aan afwezigen en de vorm ook ontbrak, waren de resultaten allerminst bemoedigend. In RKPSC trof het een zeer zwakke opponent die met speels gemak aan de kant werd gezet. Zoals deze nederlagen niet voor paniek hebben gezorgd, zal ook deze overwinning niet tot al te grote euforie leiden. Daar was de tegenstand simpelweg te marginaal voor. Om het verslag nog enigszins beknopt te houden, zijn de talrijke gemiste kansen niet eens opgetekend. Evengoed verdiend de Ooijse ploeg zeker wel een compliment. Ondanks de ruimtes en extreem lage tegenstand, bleef het in aanvallend opzicht de meest logische keuzes maken en als team opereren. Als het allemaal zo gemakkelijk gaat, ligt het gevaar van individualisme op de loer. Maar dat gebeurde niet en mede daardoor heeft de score zo’n vlucht kunnen nemen.

Aankomende zondag wacht de laatste bekerwedstrijd. Dan treft SVO de op papier sterkste tegenstander van deze poule. Vooralsnog maakt 3e klasser HAVO de favoriete rol volledig waar want met 2 overwinningen uit evenzoveel wedstrijden, is een gelijkspel tegen SVO sowieso al voldoende om door te bekeren. SVO lijkt alleen door een wonder nog door te kunnen bekeren. De focus zal vooral liggen om het voorzichtige herstel verder door te zetten om straks met een goed gevoel de competitie in te gaan.

SCOREVERLOOP

21e minuut         1-0          Joris Weeren

26e minuut         2-0          Siem Hoogma

45e minuut         3-0          Daan Lamers (pen.)

51e minuut         4-0          Daan Lamers

54e minuut         5-0          Kadeem Schel

63e minuut         6-0          Kadeem Schel

69e minuut         7-0          Jurgen Vink

72e minuut         8-0          Kadeem Schel

80e minuut         9-0          Mustapha el Kandoussi

90e minuut         10-0       Mustapha el Kandoussi

92e minuut         11-0       Chiel Pauls

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen (77e Jorn Vermeulen), Mees Bouwmeester, Niels Janssen, Rik Dollevoet (46e Joris Tax), Jurgen Vink, Ivo Pott, Joris Weeren (46e Jasper Scholten), Kadeem Schel (77e Mustapha el Kandoussi), Daan Lamers (77e Chiel Pauls), Siem Hoogma

Tekst en Foto’s: Bart Willems.