SVO GETRAKTEERD OP EEN GEVOELIGE EN TERECHTE THUISNEDERLAAG TEGEN DSZ (1-4)

OOIJ: Vanavond trad SVO thuis aan voor een inhaalwedstrijd tegen DSZ. De sterke ploeg uit Boven Leeuwen gold lange tijd als 1 van de grootste concurrenten voor de titel maar heeft de laatste weken te veel punten laten liggen om nog zich nog serieus te gaan mengen in de titelstrijd. De uitwedstrijd was de 1e van het seizoen en werd toen zwaarbevochten maar verdiend door SVO met 0-1 gewonnen.
Trainer Bas Hendriks liet andermaal zijn team onveranderd aan deze wedstrijd beginnen. Veel reden om te wisselen was er ook niet na 2 overwinningen die bovendien ook nog eens behaald werden met alleraardigst voetbal.

SVO begon ongekend slap aan de wedstrijd en werd in de 1e 15 minuten overlopen door DSZ. Het ontbrak in deze fase aan alles bij de Ooijse ploeg. Er was geen felheid, geen concentratie en geen beleving. In niets leek SVO op de trotse koploper. De ene na de andere aanval ging richting keeper Frank Klomberg.

Dat zorgde al in de 2e minuut voor een Leeuwense voorsprong. De bal mocht ongehinderd voorgegeven worden en werd op knappe wijze achter de kansloze Frank Klomberg gekopt. Niet veel later werd het zelfs 0-2. In de 10e minuut kon een speler van DSZ vrij op de Ooijse keeper af en schoof de dubbele voorsprong binnen. Het was in die fase aan Frank te danken dat het ‘maar’ 0-2 stond want gelet op het aantal kansen en mogelijkheden had 0-3 of 0-4 ook niet misstaan.
Na dit stormachtige begin van DSZ kreeg SVO na een minuut of 20 iets meer controle over de wedstrijd zonder overigens goed te gaan voetballen. Het meldde zich wat frequenter op de helft van DSZ en de ploeg uit Boven Leeuwen werd wat meer op eigen helft teruggedrongen. DSZ begon ook steeds meer de fysieke confrontatie te zoeken met de Ooijse spelers en dat resulteerde in een aantal behoorlijke overtredingen. 10 minuten voor rust wist Maikel van de Bergh door te breken over rechts. Hij werd echter in de 16 neer geschoffeld en de scheidsrechter wees naar de stip. Het onduidelijke vlagsignaal van de DSZ grensrechter werd genegeerd en Joris Weeren klaarde het klusje gedecideerd. (1-2). SVO ging in het restant wel voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker maar werd eigenlijk niet meer noemenswaardig gevaarlijk.

In de 2e helft begon SVO een ieder geval een stuk energieker. In de 47e minuut had Kadeem Schel de 2-2 op de schoen maar zijn mislukte lob miste ruim het doel. Dit was echter wel de aanzet tot de beste fase van SVO in deze wedstrijd. DSZ kwam er even niet zo makkelijk meer uit en SVO leek op weg naar de gelijkmaker. Er kwamen een aantal goede mogelijkheden voor SVO maar het zat niet mee in de afronding. Ook de goede DSZ-keeper liet zich prima gelden in deze fase. Een doelpunt van Stef Lamers werd nog geannuleerd voor buitenspel. De Boven Leeuwense grensrechter was de hele wedstrijd kwistig met de vlag en ook deze beslissing werd door menigeen in twijfel getrokken. Het spel van DSZ werd in deze fase almaar harder. Uiteindelijk kreeg de ploeg 6 gele kaarten (tegenover 2 voor SVO) waarbij er in sommige gevallen toch ook serieus gedacht mocht worden aan een andere kleur. Die kaart hield scheidsrechter Crienen echter op zak. Hij liet ook toe dat een speler van DSZ met krampverschijnselen maar liefst 6 minuten op het veld behandeld mocht worden.

Met een steeds verder invallende duisternis weet je dat deze minuten niet meer ingehaald worden aan het eind van de wedstrijd. Bovendien brak deze ongewilde rustperiode het prille ritme van de Ooijse ploeg. Slim van de DSZ-speler in kwestie, onbegrijpelijk van de scheidsrechter dat hij dit toestond. Na de hervatting van het spel was het gevoel aan Ooijse kant dan ook weg. De 1-3 in de 72ste minuut deed SVO definitief de das om en toen niet veel later ook nog de 1-4 viel (76ste minuut), kon er een kruis over deze wedstrijd. Als DSZ was doortastender was geweest in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, had de uitslag bizarre vormen aan kunnen nemen.

Een terechte nederlaag. We verliezen van een goede ploeg die ook zeker het fysieke aspect van voetbal niet schuwde. Het weifelende optreden van de arbiter helpt dan ook niet mee maar uiteindelijk verlies je terecht en daar zijn geen excuses voor. Bijna voor iedereen gold vandaag dat het niet goed genoeg was. Tegen een prima georganiseerde ploeg als DSZ moet je scherp zijn om te kunnen winnen en die scherpte ontbrak vandaag met name in de 1e helft.

Nu is het zaak om de rug te rechten. Door de nederlaag is FC Kunde op gelijke hoogte gekomen in puntenaantal (zij wonnen vanavond met 4-0 van Avios-DBV), echter hebben wij nog een wedstrijd tegoed. De wedstrijd is verloren maar de competitie nog allerminst.
We hebben nog steeds alles in eigen hand. SVO heeft het hele seizoen laten zien goed met tegenslagen om te kunnen gaan. Zondag voetballen we niet. Volgende week hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Avios/DBV.
Niet meer terugkijken maar kop op, vooruit en door!!!

2e minuut 0-1 Speler DSZ
10e minuut 0-2 Speler DSZ
35e minuut 1-2 Joris Weeren (penalty)
72e minuut 1-3 Speler DSZ