Skip links

SVO DEELT DE PUNTEN IN DE SEIZOENSOUVERVERTURE!!

HORSSEN 22 September 2019: Op donderdag 8 augustus begon de voorbereiding. Na verschillende oefen- en bekerwedstrijden was het na meer dan 6 weken vandaag dan eindelijk tijd voor de kick-off van het seizoen. In Horssen werden we ontvangen door fusieclub AAC-Olympia.

Op papier geen verkeerde tegenstander om tegen te beginnen. De laatste jaren bivakkeren de mensen uit Altforst en Horssen doorgaans aan de onderkant van de middenmoot. Afgelopen seizoen wist de ploeg,  met name voor de winterstop, vriend en vijand te verrassen door tegen hoog geklasseerde ploegen mooie uitslagen neer te zetten. Het 2e gedeelte van de competitie was stukken minder en uiteindelijk moest men genoegen nemen met een 10e plek in de eindrangschikking.

Trainer Martin de Winkel moest het in deze wedstrijd doen zonder Maikel v.d. Bergh. Hij is momenteel op vakantie. Ook zijn collega aanvaller Mustafa Gungor moest de wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De ongelukkige botsing in de bekerwedstrijd tegen Elsweide speelde hem nog steeds parten en maakte dat hij niet aan deze wedstrijd kon deelnemen. E.e.a. resulteerde in een basisplaats voor Jordi Rutten. Hij mocht voorin vanaf links beginnen.

Op een kurkdroog veld welke op het oog al lang geen sproeier meer had gezien, begon SVO stroef en zenuwachtig aan de wedstrijd. Het frivole combinatiespel welke in de laatste weken vaak tentoon was gesteld, kwam maar zelden boven drijven. De thuisploeg was voetballend duidelijk de mindere maar wist het gebrek aan kwaliteit te compenseren met een behoorlijke dosis vechtlust. SVO had het zichtbaar moeilijk met de Horssenaren maar was wel de bovenliggende partij. Kansen waren echter een zeldzaamheid in de beginfase van de wedstrijd. Er moest dan ook een standaard situatie aan te pas komen om de middag open te breken. In de 15e minuut werd een prima vrije trap van Ivo Pott op even zo goede wijze door Jordi Rutten achter de AAC-Olympia doelman gewerkt (0-1). Wie dacht dat deze voorsprong rust zou brengen in het Ooijse spel kwam bedrogen uit. Het voordeel bleef licht op Ooijse hand maar geholpen door de scheidsrechter kreeg AAC-Olympia in de 30e minuut de ideale mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Een te verwaarlozen contact van Daan Lamers in het vijandelijke strafschopgebied was tot ontsteltenis van alle aanwezigen voor scheidsrechter van der Zwan voldoende reden om de bal op de stip te leggen. Dit cadeautje werd met beide handen door de thuisploeg aangepakt (1-1). Het restant van de 1e helft was met name door de vele overtredingen aan beide kanten nauwelijks het aanzien waard. Vlak voor rust leek SVO nog op voorsprong te komen toen een corner van Ivo Pott door een AAC-Olympia verdediger bijna in eigen doel werd gekopt. Zijn onbedoelde inzet werd ternauwernood door een ploeggenoot van de doellijn afgehaald.

In de rust greep trainer Martin de Winkel in en haalde doelpuntenmaker Jordi Rutten naar de kant. Hij werd vervangen door Timo Philipsen. Of het aan deze wissel lag, valt te bezien maar SVO startte in ieder geval een stuk frisser aan het 2e bedrijf. De Ooijse ploeg liet de bal makkelijker van voet naar voet gaan en het stugge AAC-Olympia kreeg het zichtbaar moeilijk. De 1-2 in de 51e minuut was een beloning van deze goede Ooijse fase. Guido Bex wist aan de linkerkant van het veld door te breken. Zijn afgemeten voorzet werd in eerste instantie nog door Ivo Pott op de AAC-Olympia doelman geschoten maar Jelmer Claassen was er als de kippen bij om de rebound in het bijna lege doel te schuiven (1-2). Even leek het erop dat SVO de wedstrijd snel in het slop zou kunnen spelen. Ook na de treffer van Jelmer bleef SVO de betere van de 2, al ebde het overwicht van het 1e kwartier na rust langzamerhand weer weg. Evengoed stond de Ooijse verdediging prima en had SVO-controle over de wedstrijd zonder zelf goed te voetballen.  De wedstrijd kabbelde voort. De thuisploeg probeerde wel bij doelman Frank Klomberg in de buurt te komen maar was weinig succesvol. Aan de ander kant kon ook de Ooijse aanval de Horssense verdediging maar weinig verontrusten. In de 80e minuut kwam Joris Weeren, reagerend op een doorkopbal van Daan Lamers, een teenlengte te kort om de 1-3 op het bord te brengen.  Juist in een fase waarin SVO aan de overwinning mocht gaan denken, viel de schlemielige 2-2. Een AAC-Olympia vrije trap vanaf de middenlijn had een simpele prooi moeten worden voor de tot dan toe prima spelende Levi Verriet. Hij miste de bal echter volledig waardoor de bal terecht kwam bij een Horssense aanvaller. Hij liet met een droge knal doelman Frank Klomberg kansloos en zorgde in de 86e minuut voor de niet meer verwachte 2-2. In het restant van de wedstrijd probeerde SVO alsnog de 3 punten mee naar de Ooij te nemen maar had evengoed ook nog met lege handen kunnen komen te staan. Een afgemeten voorzet in 89e minuut was gelukkig echter niet besteed aan de AAC-Olympia aanvaller die hopeloos mistte. Met een winnende treffer zou de toch al rijkelijk beloonde thuisploeg veel te veel hebben gekregen. De dubieus fluitende scheidsrechter van der Zwan besloot in de slotfase andermaal de hoofdrol op te eisen. Een harde maar een op het oog faire ingreep op de bal van Levi Verriet werd bestraft met zijn 2e gele kaart waardoor SVO de laatste paar minuten ook nog eens met 10 man verder moest. De thuisploeg was niet bij machte om dit numerieke voordeel uit te nutten. Gegeven de situatie in het veld zal SVO er niet rouwig om zijn geweest dat er maar opvallend weinig blessuretijd bijgetrokken werd.

Al met al zal vooral de thuisploeg het punt koesteren. SVO bleef achter met een kater. De rol van de scheidsrechter, het stroeve veld en het gemis van een aantal aanvallers mogen wellicht gelden als excuses. Maar evengoed had SVO deze wedstrijd gezien de spelverhoudingen gewoon moeten kunnen winnen. Het prima spel van de laatste weken kon vanmiddag echter geen vervolg krijgen. Er viel weinig op te merken over de beleving en inzet van de ploeg maar de vorm was er even niet.

Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd. Dan is gemeentegenoot DVSG te gast op de Kempkes. De Groesbekenaren begonnen hun competitie wel met een overwinning. Op het kunstgras op de Horst werd met maar liefst 4-1 gewonnen van degradant Batavia.

SCOREVERLOOP:

15e minuut         0-1          Jordi Rutten

30e minuut         1-1          Speler AAC-Olympia (pen.)

51e minuut         1-2          Jelmer Claassen

86e minuut         2-2          Speler AAC-Olympia

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Roy Coopmann, Levi Verriet, Jelmer Claassen, Guido Bex (Rik Dollevoet 85e), Kadeem Schel, Ivo Pott, Joris Weeren, Jordi Rutten (Timo Philipsen 46e), Niels Janssen, Daan Lamers

Tekst en Foto’s: Bart Willems.

Reageer