Skip links

SVO BLIJFT 5E KLASSER NAAR GEFLATTEERDE NEDERLAAG TEGEN VV NIFTRIK

NIFTRIK: Ondanks al het feestgedruis afgelopen weekend, moest ons eerste elftal de 2e wedstrijd in de nacompetitie voetballen. Tegenstander was VV Niftrik. Waar SVO speelde voor promotie naar de 4e klasse, ging het de thuisploeg erom om daar vooral in te blijven. Niftrik kende een wisselvallig seizoen. Het begon redelijk aan de competitie maar zakte langzamerhand naar de onderste regionen. Ze hadden zich nog rechtstreeks veilig kunnen spelen door de laatste competitiewedstrijd te winnen van het laag geklasseerde Victoria’25 maar deze wedstrijd ging fors verloren.

De mannen van Bas Hendriks hadden in de vorige speelronde op bloedstollende wijze FC Zutphen op zij gezet. Ondanks de festiviteiten hadden bijna alle selectiespelers besloten om zaterdag een biertje minder te drinken en tijdig naar huis te gaan. Aan de aftrap stond dan ook een fris en fruitig SVO 1. Hoewel, het contigent geblesseerde spelers werd na de warming up helaas met 1 speler aangevuld. Maikel v.d. Bergh was te geblesseerd aan zijn enkel om mee te doen. De intensieve behandeling afgelopen week door Toon mocht helaas niet baten. Door het wegvallen van Maikel werd het aanvalsduo gevormd door Stef Lamers en Cas Ubbink.

Ondanks de warme weersomstandigheden werd er in een hoog tempo gevoetbald. Al snel greep SVO het initiatief in de wedstrijd. De thuisploeg was fysiek weliswaar sterker maar SVO had dat voordeel bij het voetballende aspect. Ondanks dat het gras wellicht een centimetertje te hoog was, ging de bal soepeltjes van voet naar voet en daar had Niftrik bij tijd en wijlen behoorlijk wat moeite mee. SVO kreeg dan ook de eerste kansen en mogelijkheden. In de 4e minuut kwam Stef Lamers net te kort om de bal in te tikken en in de 8ste minuut moest de overigens uitstekende Niftrik goalie, volledig gestrekt om een prima inzet van Ralf van den Heuvel te pareren. Niftrik stelde daar in de beginfase weinig tot niets tegenover maar nam, geheel tegen de verhouding, in de 16e minuut wel de leiding. Verdedigend zag het er allemaal even niet zo goed uit en een op het oog houdbare bal ging langs keeper Frank Klomberg heen. Een behoorlijke tik voor de Ooijse ploeg. Toch liet men zich hierdoor niet uit het veld slaan. SVO bleef de aanval zoeken. Het bleef ook dreigend al was het voorin vaak niet doortastend genoeg om tot grote kansen te komen. Het neutrale arbitrale trio was op z’n zachtst gezegd niet op hand van SVO. Zo werd Kadeem Schel in de 21e minuut opzichtig nagetrapt maar terwijl zowel de scheidsrechter als de grensrechter volledig zicht op de situatie hadden, werd dit voorval totaal genegeerd. Een paar minuten later had de bal ook zomaar op de stip gekund toen Stef Lamers opzichtig werd geduwd in de doelmond. Ook deze situatie werd door leidsman Rutten vrolijk als niets bestempeld. In de 31e minuut kreeg Cas Ubbink nog een prima kopkans maar zijn kopbal ging een halve meter naast. Ofschoon SVO inmiddels absoluut de gelijkmaker verdiende, viel wederom uit het niets de 2e Niftrik goal. Ibo Tath speelde de bal te zacht terug op keeper Frank Klomberg en gaf daarmee de spits van Niftrik de gelegenheid om vrij eenvoudig de 2-0 op het scorebord te brengen. Ongeloof nam deel van de toch nog behoorlijke Ooijse aanhang. Goed spelen, de betere zijn en dan toch met 2-0 achter staan. Ook in het vervolg van de 1e helft bleef SVO de betere al zakte de thuisploeg gesteund door de bijna gratis verkregen voorsprong steeds verder in waardoor SVO er nog maar moeilijk door heen kwam.

De 1e kans in de 2e helft was voor de thuisploeg. Een speler van Niftrik miste op een haar na het doel en daarmee werd een definitieve nekslag nog even uitgesteld. Het perspectief op de volgende ronde werd in de 57e minuut eigenlijk tot nul gereduceerd toen Joris Weeren met 2 keer geel mocht vertrekken. Over de 2e gele kaart was geen twijfel maar zijn 1e kaart een paar minuten eerder was wel erg makkelijk gegeven. Maar goed, de scheidsrechter was niet zo heel goed zullen we maar zeggen en leek opzichtig partij te kiezen voor de thuis spelende vereniging. Ondanks het feit dat SVO met 10 man stond bleef het gaan voor een resultaat en gek genoeg was het nog steeds minimaal gelijk aan de 4e klasser. Trainer Bas Hendriks bracht met Jeffrey Vernooij nog een extra breekijzer en daarmee werd het Ooijse spel nog opportunistischer. Een Ooijs doelpunt in die fase zou de wedstrijd wel eens doen laten kantelen. Die aansluiting had er in de 77e minuut wellicht kunnen komen maar de vrije trap van sterk spelende Ralf van den Heuvel zeilde net aan de verkeerde kant van de paal voorbij het Niftrik doel. SVO nam in de laatste fase van de wedstrijd steeds meer risico. Logisch gelet op de stand maar dat bood Niftrik ook de kans om middels de omschakeling eruit te komen. In de 79e minuut werd op deze wijze aan alle Ooijse illusie een eind gemaakt toen Niftrik de 3-0 binnenschoot. In het vervolg van de wedstrijd mocht Chiel Pauls nog verdienstelijk zijn debuut maken, kreeg Kadeem Schel nog een prima kans voor een verdiende eretreffer en schoot Niftrik nog een keer tegen de paal. De laatste stuiptrekkingen van deze nacompetitiewedstrijd, maar niet meer bepalend voor het resultaat.

SVO bood de 4e klasser meer dan prima tegenspel en de 3-0 mag enorm geflatteerd genoemd worden. Het was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg maar deed met zichzelf de das om door een aantal keer de fout in te gaan. En hoewel de arbitrage deze fouten niet begaat, mag rustig gesteld worden dat een aantal zeer twijfelachtige beslissingen mede het resultaat hebben bepaald.

Maar goed… volgend seizoen ‘gewoon’ dus weer in de 5e klasse. Zonde maar dit is de realiteit. Ook tegen Niftrik heeft de ploeg alles gegeven en had het veel meer verdiend dan een 3-0 nederlaag. Maar fouten maken hoort bij de sport. De ploeg heeft zich in deze nacompetitie goed hersteld van de matige eindfase van de competitie. Uiteindelijk hebben we met name in de 2e helft van het seizoen teveel blessures gehad in een toch al niet brede selectie. SVO kan met opgeheven hoofd een streep zetten onder dit seizoen. Volgend seizoen gaan we met een bredere groep absoluut een nieuwe poging wagen.

Na een lang en slopend seizoen zal het 1e elftal deze week nog trainen. Daarna wacht de zomerstop en zal op dinsdag 14 augustus de voorbereidingen op het nieuwe seizoen starten. Eerste competitiewedstrijd staat op zondag 23 september op de rol. Namens de staf en selectie wil ik iedereen hartelijk danken voor de enorme steun in het afgelopen seizoen. Dit heeft het team een enorme boost gegeven. Tot volgend seizoen!!

COME ON SVO!

Tekst door: Bart Willems.

SCOREVERLOOP

16e minuut          1-0         Speler VV Niftrik

32e minuut          2-0         Speler VV Niftrik

79e minuut          3-0         Speler VV Niftrik

Reageer