Skip links

SVO AAN KOP NA WINST TEGEN SCD’33 (4-1)

OOIJ: Zondag 6 Oktober 2019: Na de overwinning een week eerder tegen DVSG, stond er afgelopen zondag wederom een thuiswedstrijd op het programma. Te gast op de Kempkes was SCD’33 uit Deest.

De ploeg uit Deest heeft afgelopen zomer behoorlijk geknutseld aan de selectie. Liefst 10 nieuwe spelers werden naar Sportpark Kremershof gehaald.  Trainer Niek Nelissen heeft dit seizoen onder andere de beschikking over Hamdi Tasci, kwam over van RKHVV en Max Ukusare die de overstap van Alverna naar de Maas en Waalse club maakte.  Ook de aan het eind van het seizoen bij SVO vertrokken Alperen Ural maakt weer deel uit van de Deester selectie. Door deze kwaliteitsinjectie zullen de verwachtingen dit seizoen ongetwijfeld hoger liggen in Deest al kreeg men in de eerste wedstrijd van het seizoen al gelijk een gevoelige tik te verwerken. Thuis werd er redelijk kansloos verloren van SDOO (1-3). De 2e wedstrijd tegen Victoria’25 werd vanwege een triest overlijdensgeval afgelast.

Trainer Martin de Winkel leek op deze zondag over een zo goed als volledige groep te kunnen beschikken. Keeper Frank Klomberg nam na zijn vreugdevolle afwezigheid een week eerder, zijn plek in het doel weer in. Ook Maikel van de Bergh zat weer bij de groep maar hij startte op de bank. Aanvankelijk begon ook vleugelflitser Mustafa Gungor op de bank maar toen in de warming up bleek dat de Ivo Pott toch te veel last had van zijn kwetsuur, moest Martin in zijn basis 11 gaan schuiven. E.e.a. hield in dat Niels Janssen terugschoof naar het middenveld, Daan Lamers van linksvoor naar de spits verhuisde en dat Mustafa Gungor het aanvalstrio completeerde.

De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis van de vorige week overleden Jeugdvoorzitter van de combinatie Victoris’25/SCD’33. Langs deze weg alle kracht en sterkte toegewenst bij het verwerken van dit verlies. De herfst heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Vorige week tegen DVSG was het al afzien voor de aanwezige supporters, op deze koudste 6 oktober ooit was het wellicht nog een tikkeltje beroerder. Dat maakte dat de wedstrijd maar een matige aanloop van supporters kende. Ondanks de moeilijke omstandigheden begon de thuisploeg het meest voortvarend aan de wedstrijd en mocht in de 1e fase een aantal kleine mogelijkheden noteren. De eerste kans van SCD leverde echter wel gelijk succes op. Halfslachtig uitverdedigen werd door de Deester ploeg genadeloos afgestraft door Max Ukusare en ondanks een prima openingsfase keek de Ooijse ploeg dus al naar 13 minuten tegen een achterstand aan. 2 minuten later ging het ook aan de andere kant volledig mis in verdedigend opzicht. Guido Bex was er als de kippen bij om dit foutje af te straffen en wist de verhoudingen in de 15e minuut weer gelijk te trekken (1-1). Even leek SVO door te kunnen drukken. In de 17e minuut kreeg Joris Weeren een goede mogelijkheid op een Ooijse voorsprong. Zijn inzet werd echter prima gepareerd door de goede Deestse goalie. De fase daaropvolgend ging gelijkmatig op. Beide ploegen hadden moeite met de omstandigheden en dat deed het vertoonde spel geen goed. In de 37e minuut werd er een Ooijse treffer op totaal onbegrijpelijke wijze afgekeurd. Scheidsrechter Jung voer volledig op het ‘oordeel’ van de SCD-grensrechter en keurde onterecht een treffer van Daan Lamers af vanwege buitenspel. In de 40e minuut kon de thuisploeg echter niet meer weerhouden worden van een voorsprong. De ruimte die er lag werd op uitstekende wijze benut en Joris Weeren zorgde dat SVO met een 2-1 voorsprong richting de thee mocht. Gezien de kansenverhouding en de onterecht afgekeurde treffer, was deze kleine voorsprong ook wel verdiend te noemen.

In de het 1e kwartier na rust ging het spel op en neer zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen. Opvallend was de ruimte die de Deester ploeg achter de laatste linie liet. Aanvankelijk had SVO, mede door de natte condities van het veld, niet het gogme om daar gebruik van te maken. In de 60e minuut kon wederom Guido Bex wel profiteren van de ruimte die er lag en hij wist met zijn 4e treffer van dit seizoen de 3-1 op het bord te krijgen. 5 minuten later was het tijd voor het hoogtepunt van de middag en wat nu al waarschijnlijk het doelpunt van het seizoen gaat zijn. Aanvoerder Kadeem Schel zag vanuit zijn ooghoek dat de SCD-goalie iets te ver voor zijn doel stond en met een prachtige lob van een meter of 45 wist hij de doelman op sublieme wijze te verrassen (4-1). Met deze wonderschone treffer was het verzet van SCD wel gebroken. Het conditioneel sterke SVO kon aan de hand van een prima middenveld de score nog verder opvoeren maar op het snelle veld lag onnauwkeurigheid op de loer. Het overwicht werd dus niet verder uitgebouwd op het scorebord. Gegeven de omstandigheden en de gelopen koers, had scheidsrechter Jung weinig zin in blessuretijd en floot hij bijna direct na het verstrijken van de 90 minuten af.

Al met al een dik verdiende overwinning. Buiten het feit dat SVO voetballend de zaakjes in grote fases van de wedstrijd beter op orde had, opereerde het ook veel meer als team. De wijze waarop een vroege tegenslag opgevangen werd, verdiend respect. Ook het positiespel was met vlagen goed georganiseerd en langzamerhand worden de fases van het gewenste combinatiespel langduriger. Met 11 treffers in 3 wedstrijden is SVO scorend behoorlijk op dreef. Inherent aan het aanvalsspel van de Ooijse ploeg is dat er ook wel eens een doelpuntje geïncasseerd moet worden. Dat is voer voor verbetering net zoals het spel ook nog erg veel rek heeft. Maar met 7 punten uit 3 wedstrijden en de koppositie mag er gesproken worden over meer dan geslaagde seizoen opening.

Volgende week gaat de reis naar Heteren alwaar SVO de degens zal gaan kruisen met SDOO. Wedstrijd op sportpark Bretagne begint om 14:00 uur!

Opstelling:

Frank Klomberg, Roy Coopmann, Levi Verriet, Jelmer Claassen, Timo Philipsen (74e Joris Tax), Kadeem Schel, Niels Janssen, Joris Weeren, Mustafa Gungor (74e Maikel v.d. Bergh), Daan Lamers (61e Jordy Rutten), Guido Bex

Scoreverloop:

13e minuut         0-1          Max Ukusare

15e minuut         1-1          Guido Bex

40e minuut         2-1          Joris Weeren

60e minuut         3-1          Guido Bex

65e minuut         4-1          Kadeem Schel

Tekst en foto’s: Bart Willems.

Reageer