Skip links

SVO 1 Wint ruim van SVHA 1 en gaat richting Aportheose!!

Zondag trad SVO op een nat en druilerig sportpark “De Kempkes”aan tegen SVHA uit Herveld Andelst. De gasten kennen een matig seizoen, al is het al jaren geen hosanna bij deze club. Ook dit jaar bivakkeert de ploeg van trainer Michel van Heijen onderaan in de 5e klasse. Voorafgaand aan deze wedstrijd weet het alleen DVSG en DVE-Trajanus onder zich te houden. De uitwedstrijd op 26-11-2017 werd door SVO met 2-5 gewonnen.

Trainer Bas Hendriks paste voor deze wedstrijd 1 wijziging toe ten opzichte van de wedstrijd tegen Unitas’28 een paar dagen eerder. Keeper Frank Klomberg nam zijn plaats onder de lat weer in. Op de bank zat o.a. A-junior Jelle Smeets. Geen onbekende want Jelle speelde al eerder mee met SVO 1.

Het lijkt erop dat ons eerste team een achterstand nodig heeft om te gaan voetballen! De laatste 4 wedstrijden moest er telkens vanuit een vaak vroege achterstand de achtervolging gestart worden. Ook vandaag was dat andermaal het geval. Ofschoon beide teams afwachtend begonnen, nam SVHA in de 16e minuut brutaal de voorsprong! Een speler van SVHA werd teveel ruimte gegund en liet keeper Frank Klomberg , vanaf een meter of 14, kansloos. Wederom een domper voor SVO 1, waar het de afgelopen weken al vaker gevoelige tikken op de kin te verwerken kreeg. Toch raakte SVO niet in de war en ging het vanaf de aftrap op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er snel want in de 21e minuut was het Maikel van de Bergh die de gelijke stand op het bord wist te brengen! De Ooijse spits verkeerd momenteel in een prima vorm, getuige de 8 doelpunten in de laatste 6 wedstrijden. SVO ging na deze gelijkmaker op zoek naar de voorsprong. Het drong de gasten uit Herveld steeds meer terug op eigen helft en nam het heft stevig in handen. In de 30e minuut werd Maikel van de Bergh de diepte in gestuurd en net als in de laatste 4 wedstrijden kon hij enkel en alleen gestopt worden middels een overtreding. Wederom had het er alle schijn van dat het hier ging om een doorgebroken situatie!! Zonder een schrijven gehad te hebben van de KNVB, lijkt het erop dat de sanctie m.b.t. het neerhalen van een doorgebroken speler in de 5e klasse aangepast is want waar het minimaal geel had moeten zijn, en rood wellicht volgens de letters van de wet, bleef een boeking ook in deze situatie uit. Ongeloof op “De Kempkes”, maar doordat Joris Weeren de toegekende vrije trap op slinkse wijze de hoek in wist te leggen en daarmee de goalie van SVHA kansloos liet [31e minuut], nam het gemor over de niet uitgedeelde kaart al snel af!! In het vervolg van de 1e helft ging de thuisploeg op zoek naar een ruimere voorsprong. Die had er ook best nog kunnen komen, maar uiteindelijk moest SVO genoegen nemen met een minimale voorsprong bij rust.

Veel van de aanwezigen zullen de gelijkmaker, direct na rust van SVHA, gemist hebben. De aan SVHA toegekende vrije trap belandde pardoes op een Hervelds hoofd en vloog de Ooijse goal in! Het niet verder afstand nemen voor de rust, kwam de thuisploeg dus even zuur te staan. Andermaal moest SVO op zoek naar een voorsprong tegen een ploeg die het gaandeweg de wedstrijd niet naliet om, naast de bal, ook veelvuldig op zoek te gaan naar de Ooijse ledematen!! In deze fase hadden de bezoekers best in aantal teruggebracht mogen worden door scheidsrechter van Rootseler. Ook de vanwege vermeend buitenspel afgekeurde 3-2 van Maikel van de Bergh in de 61e minuut, wekte de nodige vraagtekens. Juist in een fase dat SVO even af moest laten in de druk op de verdediging van de gasten, wist andermaal Maikel van de Bergh te ontsnappen. Hij leek vanuit buitenspel te vertrekken en dat gaf de grensrechter van SVHA ook aan. De scheidsrechter wilde daar nu echter niets van weten en liet de Ooijse spits doorgaan. Andermaal werd hij in doorgebroken situatie onreglementair afgestopt. Omdat het geen buitenspel was volgens de leidsman, en de overtreding in de 16 meter werd begaan, moest hij deze situatie bestraffen met een penalty en een rode kaart. Die penalty kwam er, maar de rode kaart bleef andermaal uit!! Maar goed… we hadden al eerder vastgesteld dat op dat gebied er kennelijk andere regels gelden in de 5e klasse!! De penalty werd in de 65e minuut feilloos binnen geschoten door Joris Weeren. Niet veel later [69e minuut] mocht diezelfde Joris Weeren opnieuw aanleggen vanaf 11 meter nadat Stef Lamers verwijtbaar ten val gebracht werd in de 16. Ook hier was er sprake van een doorgebroken speler maar andermaal…., ach laat ook maar…., de uitkomst laat zich raden. Joris koos vanaf de stip weliswaar dezelfde hoek maar zijn pingel was dusdanig goed ingeschoten dat er andermaal geen eer aan te behalen was voor de Herveldse doelman. En daarmee had de thuisploeg de gasten definitief op de knieën. Gedoseerd ging men op zoek naar uitbreiding van de score, maar trainer Bas Hendriks greep de verdubbelde voorsprong ook aan om wat spelers vroegtijdig naar de kant te halen. Ondanks dat kwamen er nog een aantal goede kansen op meer, maar duurde het tot de 87e minuut aleer de einduitslag bepaald werd. De verdediging van SVHA had wederom geen antwoord op de snelle en behendige Maikel van de Bergh. Met een bekeken schuiver tekende hij voor de 5-2. Een mooi sluitstuk van een al met al prima Ooijse voetbalmiddag!!

En zo blijft de race om het kampioenschap in de 5e klasse E ongemeend spannend!! Ofschoon de competitie nog 2 speelrondes kent, heeft het er alle schijn van dat aanstaande zondag in een rechtstreeks duel in Nijmegen tegen FC Kunde beslist gaat worden wie zich tot kampioen mag tronen in de 5e klasse E. De studenten van Kunde zijn de laatste maanden schier onverslaanbaar gebleken. Het is aan de Ooijse ploeg om hier een einde aan te maken en zodoende, zo niet alles beslissende stap te zetten richting het kampioenschap!! De droom om in ons jubileumjaar kampioen te worden mag nog steeds gekoesterd worden. Aan iedereen die SVO een warm hart toedraagt de oproep om SVO 1 te komen steunen op deze zondag. COME ON SVO!!!!!!!!

Foto’s en Tekst door: Bart Willems

Reageer