SVO 1 WINT EERSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN IN BOVEN LEEUWEN

BOVEN LEEUWEN: Onder prima omstandigheden moest ons eerste elftal vandaag aantreden in Boven Leeuwen tegen het plaatselijke DSZ. Een ploeg die in het bekertoernooi een aantal prima resultaten had geboekt en voor SVO ook zeker een geduchte tegenstander zou zijn.

De eerste helft startte van beide kanten overactief maar ook vooral nerveus. Toch was het SVO dat al vroeg in de wedstrijd aanspraak mocht maken om een voorsprong. Een bal op de lat van Ralf van den Heuvel belandde voor de voeten van Kadeem Schel. Hij zag zijn inzet echter van de doellijn gekeerd worden. Daarna kwam er aan beide kanten wat meer lijn in het spel al bleef SVO qua kansen de bovenliggende partij. De 0-1 van Kadeem in de 18e minuut was dan ook niet geheel onlogisch. Vrijgespeeld voor de keeper tekende hij met een bekeken bal in de lange hoek voor de 0-1. Ook daarna bleven de beste kansen voor SVO al liet ook DSZ zich gelden. Vlak voor rust werd er andermaal een bal van Kadeem van de doellijn afgehaald en ging ook de rebound van Maickel v.d. Bergh rakelings langs het doel. Gevoelsmatig had SVO zich met een 0-1 ruststand te weinig beloond.

De 1e 25 minuten van de 2e helft gaf hetzelfde beeld. Qua balbezit ontliepen de teams elkaar weinig echter waren andermaal de grootste mogelijkheden voor de Ooijse ploeg. Kijkend naar de kansen was een 0-3 of 0-4 tussenstand na 70 minuten geen gekke afspiegeling geweest van de verhoudingen in het veld, maar het scorebord leerde ons dat de marge nog steeds minimaal was. En doordat de voorsprong nog zo klein was, geloofde DSZ nog steeds in een goed resultaat. SVO werd in de laatste 20 minuten steeds verder naar achter gedrukt en DSZ leek op weg naar de gelijkmaker. Toch bleef de Ooijse ploeg in de counter misschien nog wel de beste kansen krijgen. Met af en toe kunst- en vliegwerk en gezonde inzet kwam de overwinning steeds meer in het vizier. De opluchting was dan ook groot toen de niet onverdienstelijk fluitende scheidsrechter uiteindelijk voor het laatst op zijn fluit blies.

Al met al een prima resultaat in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het vooraf hoog ingeschatte DSZ werd op een verdiende 0-1 nederlaag getrakteerd. Voor de meegereisde SVO-supporters was het voor de gemoedstoestand alleen prettiger geweest als de spreekwoordelijke trekker eerder over gehaald was. ????

Aankomende zondag de 1e thuisbeurt van ons eerste elftal. Dan komt SV Heumen op bezoek. De degradant uit de 4e klasse startte vandaag met een 1-0 thuisoverwinning op AVIOS/DBV. Wedstrijd begint om 14:30 uur. Tevens wordt deze wedstrijd aangetipt als kick off van het seizoen 2017/2018. Daarom in onze kantine vanaf 13:30 uur DJ Mike!!!!